Foto: AFP
Foto: AFP

U Juventusu se i dalje bave Ronaldom: Da je otišao ranije, možda bismo imali vremena da drugačije poslujemo

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 10:30

"Klub je uradio dobru stvar dovođenjem Kena, igrača koji je postigao bitne golove, i ja sam srećan", uverava Masimilijano Alegri

Kao da nemaju drugih problema, u Juventusu i dalje govore o odlasku Kristijana Ronalda. Nisu u Torinu u početku previše plakali za Portugalcem, tvrdili su kako ne žale zbog gubitka jednog od najvećih i najboljih fudbalera na svetu, ali kako vreme prolazi polako menjaju ploču.

Izjave Đorđa Kjelinija i Leonarda Bonučija od pre desetak dana izazvale su salvu kritika u evropskom fudbalu, i mada je Masimilijano Alegri stao u odbranu svog kapitena, u suštini je rekao isto što je Kjelini – trebalo je samo da ode ranije.

Izabrane vesti

"Naučio sam jednu stvar. Stvari koje kažete ili uradite interpretiraju svi. Verujem da je Kjelini rekao pozitivne stvari o Ronaldu, izvanrednom igraču kojeg je bila čast trenirati, a trenirao sam mnoge šampione. Normalno je da 28. avgusta, tri dana pre zatvaranja transfer pijace, nemate šanse da ga zamenite. Da je otišao mesec dana ranije, možda bi klub imao priliku da posluje na drugačiji način. To je samo pitanje tržišta, nije stvorilo nikakve probleme. Klub je uradio dobru stvar dovođenjem Kena, igrača koji je postigao bitne golove, i ja sam srećan", rekao je Alegri na konferenciji pred meč sa Veronom.

Alegri je upitan da iznese stav o projektu Superlige, koji je uprava Juventusa u petak još jednom podržala.

"Dovoljno se mučim kao trener, predsednik je u prvoj liniji i veoma dobro zna šta treba da se uradi. Verujem da moramo da donesemo važne odluke za poboljšanje fudbala i kvaliteta."

S obzirom na start sezone kakav ima, Alegri nije želeo da pravi prognozira Juventusove ciljeve u aktuelnoj sezoni.

"Juve ne može da postavlja ciljeve, sada jedino treba da izborimo prolaz u naredno kolo Lige šampiona. Sledeća na redu nam je Verona, moramo da idemo utakmicu po utakmicu i onda da vidimo šta smo u stanju da uradimo."

O kandidatima za Skudeto.

"Verujem da Inter ostaje prvi favorit, ali Milanu i Napoliju ide dobro i imaju sve što je potrebno da bi bili šampioni", zaključio je Alegri.


tagovi

JuventusMasimilijano AlegriKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara