(©AFP)
(©AFP)

U Kaliju će leteti glave (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 06:44

Kolumbijska Apertura: Sotov projektil doneo bod Deportivo Pastu

Deportivo Kali je i deveti meč u nizu ostao bez pobede. Na startu sezone delovao je nezadrživo, mašina Alfreda Arijasa besprekorno je funkcionisala, bila tačna kao švajcarski sat. Sada više liči na raštimovani orkestar. Od bitke za prvo mesto do ispadanja iz plej-of zone put je kratak ako pitate navijače Verdiblankosa.

Drma kriza Deprtivo Kali, ne funkcioniše dosta toga već neko vreme, a krizu je samo produbio remi sa Deportivo Pastom – 1:1. U odičnoj formi je Pasto doputovao na megdan Verdiblankosima i uspeo je da raspiri požar u Kaliju. Nezadovoljstvo među navijačima Deportivo Kalija tinja već neko vreme, moglo bi da poprimi veće razmere, a čovek u koga će biti uprt kažiprst od strane većine navijača jeste Alfredo Arijas. Isti onaj čovek u koga su se svi u Kaliju kleli dok je Deportivo bio kolovođa kolumbijske Aperture.

Izabrane vesti

Situacija se okrenula za 180 stepeni, sada je iskusni stručnjak glavni optuženi. Deportivo Kali je u nokdaunu. Ne uspeva da se podigne. Pasto je mogao da odnese i sva tri boda, ali nijedan šut posle projektila Almira de Hesusa Sotoa Maldonada nije hteo u gol.

Izgubili su igrači Deportiva loptu na svojoj polovini, bolje reći poklonili rivalu. Ali, nije mnogo toga Soto mogao da uradi sa njom. Izabrao je najbolju soluciju. Odapeo je strelu sa preko 30 metara i pogodio pod prečku. Vidno su uzdrmani bili domaći igrači, nisu imali previše ideja kako da anuliraju zaostatak. Početkom drugog poluvremena defanzivac gostiju igrao je rukom u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Namestio je Marko Perez loptu na kreč i pogodio. David Kontreras pročitao je stranu, ali je ostao kratak. Imao je Kali sjajnu priliku da popravi stvari, ali šut glavom Anhela Rodrigeza nije bio dovoljno precizan.


KOLUMBIJA - 15. KOLO

Subota

Envigado - Tolima 0:0

Onse Kaldas - Čiko 4:2 (2:2)

/Garsija Tores 5, Kareazo 11, Lemos 59, Garsija Kastiljo 90+3 - Moreno 36, Balanta 38/

Nedelja

Junior - Santa Fe 1:1 (1:1)

/Borha 1 - Hiraldo 32/

Independijente Medeljin - Atletiko Nasional 0:0

Pereira - Ekidad 0:0

Petrolera - Amerika Kali 0:2 (0:1)

/Moreno 14, Vergara 67/

Ponedeljak

Patriotas - Agilas 2:1 (2:0)

/Arijeta 36, Rito 41 - Marugo 52/

Miljonarios - Bukaramanga 2:1 (1:1)

/Rodrigez 19, Valensija 72 - Melendez 39/

Utorak

Deportivo Kali - Deportivo Pasto 1:1 (0:1)

/Perez 56pen - Soto 31/



tagovi

KolumbijaKolumbija 1Deportivo KaliDeportivo Pasto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara