U Kruševcu veruju povratnicima: Majdevac i Marjanović potpisali za Napredak

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 15:50

Dete kluba, Andrija Majdevac i nekadašnji kapiten, Saša Marjanović, ponovo u Lazarevom gradu

Ako želite da rizik u prelaznom roku svedete na minimum, okrenite se proverenim snagama. Tom devizom su se vodili pod Bagdalom ovog januara, bar kada su prva dva pojačanja u pitanju. Napredak je danas, a kako je Mozzart sport prethodno najavio, potpisao ugovore sa dvojicom povratnika. Reč je o pozajmici do leta iz Debrecina, sa napadačem o kojem se najviše pričalo prethodne sezone, kada je bio u dresu Novog Pazara, a koji je ponikao pod Bagdalom, no za prvi tim odigrao samo 14 utakmica, Andrijom Majdevcem, kao i o ugovoru do kraja sezone sa bivšim kapitenom, koji je pod Bagdalu stigao u oktobru 2020. i proveo u Kruševcu sezonu i po u prvom mandatu, Sašom Marjanovićem.

Dolaskom Majdevca, Napredak je posle Nemanje Đekovića i Filipa Krstića, dobio još jednog prvotimca koji je prve fudbalske korake načinio u Kruševcu. Na početku karijere špic se nije izborio za velike minute, nekoliko sezona je proveo na pozajmicama, da bi preko dresa Inđije stigao do prvih inostranih transfera, u Balzan sa Malte i kiparske klubove, Etnikos i AEL. Pravi procvat doživeo je u prethodnoj takmičarskoj godini kada je u Novom Pazaru pogađao mrežu 12 puta, a takva sezona kupila mu je ulaznicu u mađarski šampionat. Debrecin je sa Majdevcem potpisao ugovor prethodnog leta, međutim, ofanzivac je zavredeo tek nešto više od 170 minuta, pa će preko pozajmice u matičnom klubu probati da se ponovo nametne Srđanu Blagojeviću.

Izabrane vesti

I Saša Marjanović je deo karijere već proveo u Lazarevom gradu. Za nešto više od sezone i po zavredeo je kapitensku traku, sa deset golova i sedam asistencija direktno doneo nekoliko pobeda Čarapanima, a posebno se pamte pogoci protiv Mladosti pod Bagdalom sa više od pola terena i onaj iz slobodnog udarca protiv Metalca na istom mestu. U dresu Radničkog iz Niša ove sezone upisao je 6 nastupa u prvenstva uz jedan u Kupu Srbije, a od početka naredne polusezone moći će da beželi nove mečeve, sada u dresu tima Vladimira Gaćinovića.

"Pre nekih mesec, dva došlo je do prvog kontakta između Napretka i mene, s obzirom da su u klubu znali za moju situaciju u Nišu. Dogovorili smo se da sačekamo januar, da vidimo kakve će biti okolnosti, a ljudi iz kluba u Nišu su mi rekli da ne računaju na mene i onda se zaista otvorila mogućnost da se vratim u Kruševac. Nadam se da ću ponovo pomoći Napretku da igra dobro i beleži iste takve rezultate, samim tim da popravimo što više poziciju na tabeli", govori za Mozzart sport novi - stari vezista Čarapana.

Napredak se, inače, prethodno rastao od Dejana Parađine, Lazara Pejčića i Marka Bojovića, koji nisu dobili pravu minutažu pod Bagdalom prethodne jeseni.


tagovi

Saša MarjanovićAndrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara