Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

U kupu leži spas Fenerove sezone, Kajzeri u Istanbul stiže bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 12:34

Senegalski napadač Mame Tijam i dalje slavi osvajanje Kupa afričkih nacija

Okrenula se turska Super liga naglavačke. Trio istanbulskih velikana se u protekloj sezoni do poslednjeg zvižduka utrkivao za šampionsko zvanje, a ove će biti dobro ako makar jednom iz tog trilinga – Bešiktaš, Fenerbahče, Galatasaraj – zamiriše Evropa. Sa šampionskim snovima odavno su sva tri kluba prestala da se zaluđuju. Galatasaraju predstoji bitka za goli život, a Bešiktašu i Fenerbahčeu – direktnim konkurentima – za izlazak na međunarodnu scenu.

Niti jednom velikanu sa Bosfora ne cvetaju ruže. Pitanje je samo ko će od agonije tri kluba da profitira i pokupi lovorike. A, najbliži tome je Trabzon.

Izabrane vesti

Bar na kratko će Fenerbahče skrenuti misli sa prvenstvene trke i dva neuspeha u nizu, ali će dobiti i priliku u Kupu Turske da se osveti dužniku iz prvog kruga šampionata – Kajzeriju (18.30). Ako se Fenerbahče idućeg leta ne nađe pod svetlima evropske pozornice, u moru krivaca naći će se i Kajzeri.

U osmini finala Ismail Kartal, trener Fenerbahčea ostao je bez bitnih aduta. Mesut Ozil konačno je proigrao i počeo da daje štimung igri istanbulskih žuto-crnih, ali se za meč sa Kajzerijem neće skidati. Ozil je u Super ligi uz Serdara Darsuna najbolji strelac tima sa sedam golova, ali od pomoći Fenerbahčeu u ovoj fazi kupa neće biti. Ali, nije jedini.

Meč sa Kajzerijem preskočiće i Luiz Gustavo, Filip Novak, Irfan Kahveči i golman Altaj Bajindir. U odsustvu Mesuta Ozila, sav teret pašće na pleća Serdara Darsuna. Niko drugi u Fenerbahčeu se nije proslaviou tekućoj sezoni, samo je Miha Zajc s vremena na vreme umeo da zatrese mrežu. Ostali – mrtvo more. Pa i Ener Valensija, koji je na domaćem frontu bio istaknutiji u ulozi asistenta nego strelca.

Oslabljen je Fenerbahče, ali i Kajzeri. Slavio je Mame Tijam osvajanje Kupa afričkih nacija sa Senegalom, možda se malo i zaboravio na vreme… Na meč sa Fenerbahčeom strelac devet prvenstvenih golova neće stići. Navijači Kajzerija nade će polagati u Marija Gavranovića, koji je u Super ligi zatresao Fenerovu mrežu u remiju.

KUP TURSKE - OSMINA FINALA

Utorak

15.20: (2.75) Karagumruk (3.10) Konja (2.70)

18.30: (1.90) Fenerbahče (3.50) Kajzeri (4.10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Turska 1Super ligTurska Super ligFenerbahčeKajzerispor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara