U “meču godine”, Brajton preživeo Vulvse i svog štopera

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 20:36

Vukovi prokockali veliku prednost

Nisu baš premijerligaši blistali na ovih nekoliko mečeva u novoj godini, pa epitet “utakmice godine” na ovom kratkom uzorku ide na račun Brajtona i Vulvsa koji su odigrali zanimljiv meč i podelili bodove – 3:3.

Dobro je krenuo Brajton, Vulverhempton je bio na pragu pobede, da bi Galebovi do kraja ipak uspeli da se spasu poraza i prežive svog katastrofalnog štopera Dena Burna. A u poslednjem sekundu meča su Vukovi imali šansu da ipak dođu do pobede…

Izabrane vesti

Brajton je očajniki tražio pobedu pošto nema nijednu na poslednjih šest mečeva, odnosno ima samo jednu na minulih 16 premijerligaških duela. Vulvsi su bili poželjan protivnik jer su u krizu, vezali su četiri utakmice bez trijumfa i čak 10 uzastopnih na kojima su primili gol. A crnu tradiciju su nastavili posle šest minuta igre na Apeksu…

Brajton je poveo golom Konolija koji je na petercu dobro reagovao na centaršut Trosara koji je dugo petljao na desnom krilu ali je na kraju uputio idealan centaršut i odužio se treneru Poteru za šansu u prvih 11. Brajton je bio na dobrom putu ali nije izdržao.

Pre svega zbog svog katastrofalnog štopera Dena Burna.

Iskusni Englez je u 19 . minutu očajno reagovao posle kornera i kukavičkom reakcijom dopustio Nelsonu Semedu da prođe na centaršut i asistira Romanu Saisu koji je fenomenalno pogodio glavom suprotan ugao.

Burn je u nastavku bio još gori. Netov šut je golman Sančez odbio pravo na Burna koji ju je sporom reakcijom vratio u sopstvenu mrežu. A na isteku poluvremena je napravio penal nad Adamom Traoreom koji je pored njega protutnjao kao brzi voz. Ruben Neveš je bio neumoljiv da bele tačke za sjajnih 3:1 za Vulvse na poluvremenu.

Ipak, Brajton je uspeo da se odmah na početku drugog poluvremena vrati u igru golom Mopea sa penala i da napravi žestok pritisak tražeći izjednačenje. Konačno je uspeo u 70. minutu pošto je pred golom Vukova najviši u skoku bio Luis Dank.

Gosti su lako proćerdali visoku prednost ali su u poslednjem skundu meča imali sjajnu šansu za četvrti gol i pobedu. Mladi Amerikanac Otasovi, koji je ušao nekoliko minuta ranije, je slabo zahvatio loptu golom posle centaršuta Traorea… Imaju Vulvsi za čim da žale.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Petak

Everton - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Souček 86/

Mančester Junajted - Aston Vila 2:1 (1:0)

/Marsijal 40, Fernandeš 61pen - Traore 58/

Subota

Totenhem - Lids 3:0 (2:0)

/Kejn 29 penal, Son 43, Alderveireld 50/

Kristal Palas - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Šlup 4, Eze 45+6/

Brajton - Vulverhempton 3:3 (1:3)

/Konoli 13, Mope 46 penal, Dank 70 - Sais 19, Burn 34 penal, Neveš 44 penal/

21.00 (5.30) VBA (3.60) Arsenal (1.70)

Nedelja

15.15 (4.70) Njukasl (3.60) Lester (1.78)

17.30 (2.80) Čelsi (3.35) Mančester Siti (2.50)

Otkazano:

Barnli - Fulam

***kvote su podložne promenama



tagovi

Adama TraoreDen Burn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara