Aleks Koljado (©Reuters)
Aleks Koljado (©Reuters)

U Mesijevom odlasku vidi svoju šansu: Aleks Koljado neće da ide iz Barselone

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 17:20

Mladi fudbaler odbio prvo Klub Briž, a onda i Granadu

Odlaskom Lionela Mesija konkurs za novog vođu Barseloninog napada je otvoren. Odavno Katalonci nisu bili bez golgetera svetske klase oko kog se sve vrti.

Na papiru, to su Antoan Grizman i Serhio Aguero, s tim da prvi u prethodne dve sezone nije oduševio, a drugi će biti van terena do sredine novembra tako da će morati da pričeka na debi. Usman Dembele je ušao u poslednju godinu ugovra, ali tokom prethodne tri nije uspeo da opravda ni delić uloženih 135.000.000 evra, a kako je povređen na duži period, pitanje je i hoće li dobiti poslednju šansu da zasluži produžetak saradnje.

Izabrane vesti

NEDELJA, 20.00: (1.80) BARSELONA (3.60) REAL SOSIJEDAD (4.60)

Pedri i Ansu Fati imaju ogroman potencijal, ali i tek 18 godina, dok je Memfis Depaj tek stigao.

Zbog finansijskih problema, koji su i razlog rastanka sa Mesijem, teško da će biti novih dolazaka. Postojeći igrački kadar, vođen Ronaldom Kumanom, probaće da vrati titulu na Kamp Nou i u Ligi šampiona parira trenutnim alama evropskog fudbala kao što su PSŽ, Mančester siti, Čelsi, Bajern Minhen i Real Madrid. Neće biti lako, ali biće to velika šansa za ekipu da stekne iskustvo, a igrače da se nametnu za važnu ulogu u budućnosti jer, bez obzira na ono što se trenutno dešava, Barselona je jedan od najvećih svetskih klubova svih vremena. Ogromnim delom zahvaljujući Lionelu Mesiju, ali živeće Katalonci i bez njega. Možda u početku ne tako raskalašno kao prethodnih godina, ali to ne znači da se neće podići. Ne bi im bio prvi put. Na drugu od pet evropskih titula čekalo se 14 godina (1992-2006).

Svestan da u trenutnoj situaciji ima priliku kakvu možda nikad više neće dobiti, 22-godišnjak Aleks Koljado iz Sabadilje, gradića dvadesetak kilometara udaljenog od Barselone, odlučio je da odbije odlazak na pozajmicu i ostane da se bori za minutažu u prvom timu kluba u kom je ponikao.

Reč je o desnom krilu, po potrebi i levom ili ofanzivnom vezisti, koji je ovog leta prekomandovan iz B tima na treninge Ronalda Kumana. Katalonci su već biti dogovorili pozajmicu mladog napadača Klub Brižu na godinu dana, razgovarali na tu temu i sa Granadom, ali je po informacijama katalonskog Sporta Koljado odbio te predloge i izabrao da pokuša da se nametne za minutažu u crveno-plavom dresu.

Jasno je da neće odmah biti bačen u vatru, ali odlazak Mesija i skroman prelazni rok sigurno će omogućiti pojedinim mladim igračima Barselone da, za početak, konkurišu za mesto na klupi. Na Kumanu je da proceni ko će to biti, a onda i može li da ponese teret igranja za Blaugranu. Aleks Koljado veruje da može.


tagovi

Barselonaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara