©AFP
©AFP

U Rijeci možemo da primimo pet golova

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 13:08

Na Rujevicu stiže Inter, koji se uveliko sprema za nastavak sezone i ne interesuje ga rezultat u pripremnom meču

Bliži se nastavak hrvatskog šampionata. Tog 5. juna, u petak, na teren će Hajduk i Inter, a ostatak 27. kola 1. HNL na programu je tokom vikenda. S tim u vezi, u komšiluku vredno treniraju za finiš sezone. Večeras tim iz Zaprešića sparinguje na Rujevici sa Rijekom (18.30).

U sklopu priprema, Rijeka će ove nedelje odigrati dve trening utakmice zatvorene za javnost i medije. Posle Intera, njen rival biće Istra u nedelju, 24. maja, takođe na Rujevici.

Izabrane vesti

"Bitno je da se vratimo na teren i da dobijemo neki osećaj, jer dosad smo trenirali u manjim grupama. Pripremne utakmice su bitne, jer ne možemo samo kliknuti prstima i vratiti automatizme", ocenio je za klupski sajt Simon Rožman, trener Rijeke.

SVE PRIJATELJSKE UTAKMICE

Sa druge strane, igrači Intera već tri sedmice su u trenažnom procesu. Novi trener Tomislav Ivković i njegova ekipa stigli su na pola puta do nastavka šampionata, a protekle subote odigrala je internu trening-utakmicu, u kojoj su Narandžasti savladali Žute 2:1. Strelci za pobednike bili su Conev i Komnen Andrić, dok je poraz Žutih ublažio Bilobrk. U planu su još dva pripremna duela, najpre 23. maja u Koprivnici sa Slavenom, odnosno 29. u Zagrebu s Dinamom.

"Moram da pohvalim sve igrače koji su od prvog dana tu. Interov cilj je jasan, ostanak u ligi... To se podrazumeva, ali da bismo ostali, moramo da igramo fudbal. Žao mi je što s nama nije i ruski internacionalac Serder Serderov, jer je igrač koji pravi razliku. Bilo bi važno ukoliko bude mogao da odigra barem poslednjih pet-šest kola", istakao je Tomislav Ivković.

U pripremnim utakmicama rezultat neće biti u prvom planu.

"Bitno mi je da igramo i spremamo se. Utakmice su najbolja priprema. U Rijeci će igrati dve postave, svaka po poluvreme. Možemo primiti i pet golova, ali u utakmicama se najbolje uči i uigrava", zaključio je Ivković.



tagovi

Prijateljske utakmiceRijekaInter ZaprešićTomislav Ivković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara