U Rumuniji ludo po običaju: Kluž do spasa u 90+3, golmana FCSB-a verovatno čeka otkaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 21:46

Šampion zadržao prvo mesto...

FCSB pati godinama, FCSB na titulu čeka punih šest godina i sva je prilika da će se taj sušni niz nastaviti. Jer posle dva šokantna poraza od Sepsija i Krajove, te prepuštene prve pozicije Klužu, najtrofejniji tim Rumunije ispustio je pobedu u velikom derbiju - 1:1.

Vodili su domaći više od 70 minuta, bili nadomak pobede i treće utakmice bez primljenog protiv aktuelnog šampiona u 2021. godini, međutim u dubokoj sudijskoj nadoknadi čovek koji je sve do tada bio tragičar preobrazio se u junaka. U pitanju je Andrej Burka, iskusni defanzivac Kluža.

Izabrane vesti

Burka je u 17. minutu srušio kapitena FCSB-a Florina Tanasea i tako skrivio najstrožu kaznu. Tanase je sam namestio loptu na belu tačku, malo poskakivao, secao, izgledalo je kao da ne izvodi penal baš regularno, ali arbitar se nije oglasio i pogodak je priznat.

Kluž je u većem delu meča imao veći posed lopte, želeo je da igra, dok se domaćin opredelio za kontru. Ne baš uobičajena slika u rumunskom fudbalu... I nije da je sve vrcalo od atraktivnog fudbala, no uzbuđenja nije falilo.

Dovoljno je reći da su gosti do zlatnog boda stigli u 93. minutu. Veteran Ćiprijan Deak je centrirao, a pomenuti Andrej Burka odlično gađao glavom - 1:1. Treba reći da se golman domaćina nije proslavio intervencijom. Imajući u vidu narav gazde FCSB-a Điđija Bekalija mladi Andrej Vlad lako bi zbog ovakvog gola mogao i otkaz da dobije. Mada, ruku na srce, nije samo do njega. Lopta je nezgodno odskočila i promenila pravac pošto je udarila u zemlju...

Posle ovog boda Kluž je u pol poziciji kada je u pitanju borba za novu, četvrtu vezanu titulu.

RUMUNIJA, PLEJ-OF - 5. KOLO

Subota

Botošani - Sepsi 2:1 (1:0)

Nedelja

Klinčeni - Krajova 1:0 (0:0)

/Konstantin 54ag/

Ponedeljak

FCSB - Kluž 1:1 (1:0)

/Tanase 19pen - Burka 90+3/

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara