U seniorskoj konkurenciji Mađarska, u omladinskoj Andora: Srbiji ponovo drugi pomogli

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 15:47

Omladinci izgubili od Škotske 1:2, ali nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pošto je Andora savladala Bugarsku 2:1

Ponovo je sreća bila uz srpski fudbal. Pre tri dana A selekcija otišla je na Evropsko prvenstvo u velikoj meri zahvaljujući Mađarima, a ovog utorka omladinska selekcija preživela je u kvalifikacijama za EURO igrača do 19 godina zahvaljujući Andori.

Tim Radovana Krivokapića poražen je u poslednjem kolu turnira u Bugarskoj od Škotske sa 1:2, ali nastavlja takmičenje pošto je Andora šokirala domaćine i nakon 0:1 na poluvremenu pobedila sa 2:1. Time je Srbija ostala na drugom mestu, što znači da će zajedno sa Škotskom u elitnu grupu kvalifikacija. Za Andoru i Bugarsku nade da bi mogli na EURO su potonule...

Izabrane vesti

Pobeda nad Andorom 1:0 i remi sa Bugarskom bez golova ispostavili su se Orlićima kao dovoljni u prvoj fazi kvalifikacija, mada se mnogo više očekivalo od momaka koji su u kadetskom uzrastu stigli do polufinala Evropskog prvenstva. Posebno se danas očekivalo više u meču odluke. Čak i remi mogao je da vodi Srbiju u narednu fazu, ali su Škoti iskoristili svoje šanse, za razliku od Krivokapićevih izabranika koji su tek u šestom minutu nadoknade uspeli da iz penala stignu do pogotka. Precizan je bio Jovan Milošević, kojem je sredinom drugog poluvremena poništen gol zbog ofsajda, pri vođstvu Škotske 1:0. Nedugo zatim je i Jan Karlo Simić pogodio prečku.

Imali su Orlići inicijativu gotovo ceo meč, ali statičnost odbrane nakon duge lopte u 42. minutu, a onda i kod auta u prvom minutu nadoknade koštali su ih bodova. U prvoj situaciji kazna je stigla od Seltikovog veziste Magnusa Makenzija, a u drugoj od Mančester Junajtedovog napadača Malačija Šarpa.

Srećom po naše fudbalere, Andora je u drugom poluvremenu uspela da preokrene protiv Bugarske, koja je vodila od 43. minuta i u tim trenucima bila na tabeli ispred trećeplasirane Srbije. Gosti su pogađali u 51. i 65, a dodatan problem po Bugare bilo je to što su u 54. ostali sa igračem manje.

Žreb grupa za narednu fazu kvalifikacija održaće se u decembru.

ŠKOTSKA - SRBIJA 2:1 (1:0)

/Makenzi 42, Šarp 90+1 - Milošević pen 90+6/

ŠKOTSKA: Vilamson, Dede, Kingdon, Mekartur, Frem, Emerson (63. Šarp), Keli, Mekenzi (76. Valas), Vilson (85. Bavidž), Rajs (85. Rid), Votson. Selektor Bili Stark.

SRBIJA: Lijeskić, Simić, Vasiljević, Vukičević, Bukinac (73. Mirosavić), Nedeljković, Stanković, Mladenović (85. Mirčetić), Šljivić (59. Sremčević), Milošević, Mijatović. Selektor Radovan Krivokapić.

PRVA FAZA KVALIFIKACIJA ZA EP (OMLADINCI) - TREĆE (POSLEDNJE) KOLO, GRUPA 3

utorak

Škotska - Srbija 2:1 (1:0)

/Makenzi 42, Šarp 90+1 - Milošević pen 90+6/

Androa - Bugarska 2:1 (0:1)

/Bofa Font 51, Molins 65 - Georgiev 43/



tagovi

orlićiomladinska reprezentacija SrbijeRadovan KrivokapićSrbija U19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara