Reprezentacija Belgije (©Reuters)
Reprezentacija Belgije (©Reuters)

U školu za trenere krenuli Lukaku, Mertens, De Brujne...

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 17:46

Belgijanci o svemu vode računa

Sistemski rad. Kako to lepo zvuči, mnogi se pozivaju na njega, prizivaju ga, predlažu kad nemaju šta drugo, ali je istina da malo gde na Balkanu postoji, kada je fudbal u pitanju.

Belgijanci su svoju lekciju naučili pre deset godina. Dodirnuli su dno, shvatili su da nemaju kud ako se ne opamete i onda su počeli da prave sistem koji im je doneo sjajne rezultate. Taj način rada se od tada ne menja.

Izabrane vesti

Tako je Fudbalski savez Belgije rešio da ne vreme počne da školuje svoje najbolje igrače za trenerski posao. Iako su to momci koji su, uglavnom, još u najboljim igračkim danima, pružena im je mogućnost da upoznaju fudbal i sa one druge strane, sa trenerske klupe, jer ko zna, možda će mnogi od njih kada okače kopačke o klin zaploviti tim trenerskim vodama.

Pa, ako reše da se oprobaju, da imaju već dobijenu licencu, diplomu i makar deo neophodnog znanja. FS Belgije je tu mogućnosti pružio svojim najistaknutijim fudbalerima, onima koji imaju više od 50 odigranih utakmica za reprezentaciju ili koji su bili deo državnog tima tokom kvalifikacija ili Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Javilo se 25 igrača koji su prihvatili da krenu u školicu. Ozbiljna igračka imena: Dedrik Bojata, Koen Kastels, Naser Šadli, Loren Siman, Kevin de Brujne, Stiven Defur, Gijom Žil, Kristijan Kabesele, Nikolas Lombarts, Romelu Lukaku, Dris Mertens, Toma Menije, Simon Minjole, Divok Origi, Sebastijen Pokonjoli, Denis Prat, Mats Sels, Timi Simons, Leandro Trosar, Juri Tilemans, Tomas Vermalen, Jan Vertongen i Aksel Vitsel.

Selektor Belgije Roberto Martinez je oduševljen ovim potezom. Sad će imati priliku da trenira “kolege”...


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeRomelu LukakuDris Mertens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara