U slavu fudbala: Greh bi bio da Francuzi ovo nisu dobili (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.06.19. | 23:10

Preokret u Ćezeni

Trebalo je da pukne petarda. Ne preterujemo. Toliko su bili bolji, otresitiji, snažniji, maštovitiji. Rečju – bolji. No, fudbal je prevrtljiv, često nepravedan, pa je mlada reprezentacija Francuske prešla put od tragičara do junaka samo za nekoliko minuta, da bi napustila Ćezenu uzdigunutih ruku. Drama na zatvaranju prvog kola Prvenstva Evrope završila se tako što su Englezi sprečeni da dobiju ono što nikako nisu zaslužili – 2:1.

Ovako, u slavu fudbala okončan je drugi meč C grupe turnira u Italiji i San Marinu. Pravdu su zadovoljili Džonatan Ikone, tako što je poravnao minut pre kraja posle lepog prodora, da bi u poslednjem minutu nadoknade Aron van Bisana autogolom doneo timu Silvana Ripola deobu prvog mesta i velike šanse za direktran plasman u polufinale koji, na osnovu igre, apsolutno zaslužuje.

Izabrane vesti

Jedino što će morati da porade na realizaciji. Pre svih, Musa Dembele. Lionov napadač da je skočio iz čamca vodu ne bi pogodio, jer je u prvom delu promašio jedanaesterac i jedan zicer – oba puta sjajno ga je čitao golman Mančester junajteda na pozajmicu u Šefildu, Din Henderson – da bi početkom drugog dela šutnuo pored stative i tad se činilo da Francuskoj nema spasa. Da toliki broj promašaja mora da dođe na naplatu.

I bi tako. Jedan od retkih izleta na protivničku polovinu Englezi su pretvorili u nezasluženo vođstvo. Minijatura Fila Fodena pokazala je da i rezervista Mančeter Sitija ima takvo znanje da je samo pitanje kad će biti prvotimac, međutim, na njegovu nesreću, taj soloprodor i mat iz 54. minuta bio je jedini vredan pomena u selekciji sa Ostrva. Iako su u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji neki od ovih igrača bili prvaci sveta na početku U21 turniru se maltene nisu ni videli.

Za to su „krivci“ Francuzi. Leteli su terenom stadiona „Dino Manuci“. Nema ko nije pucao. Tri šanse je imao pomenuti Dembele, pokušavao je Ikone, lopte delo Endolmbele, posle brutalnog starta Hamze Čadrija i zasluženog isključenja – ispravna odluka našeg sudije Srđana Jovanovića – drugi penal za Francuze propsutio je Usam Auar (stativa) i delovalo je da je sva sreća potrošena.

Vreme je isticalo, Henderson sve branio, ali Englezi su se povukli u krilo svom golmanu i bilo je pitanje kad će popustiti. Prvo Ikone, pa nesrećni Van Bisaka posle prekida i reakcije Matete. Preokret. Taman da niko nema za čim da žali. Englezi mogu da „pevaju“ što su samo dva komada primili. Bili su zreli za petardu.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 1. kolo

Grupa A

Nedelja
Poljska - Belgija 3:2 (1:1)
/Zurovski 26, Bjelik 52, Šimanski 79 - Leja 16, Kolos 84/

Italija - Španija 3:1 (1:1)
/Kjeza 36, 64, Pelegrini 82 - Sebaljos 9/

Grupa B

Ponedeljak
Srbija - Austrija 0:2 (0:1)
/Volf 37, Horvat 78/

Nemačka - Danska 3:1 (1:0)
/Rihter 28, 52, Valdšmit 65 - Skov 73. penal/

Grupa C

Utorak
Rumunija - Hrvatska 4:1 (2:1)
/Puškaš 11 pen, Hadži 14, Bauca 66, Petre 90+2 - Vlašić 18/
Engleska - Francuska 1:2 (0:0)
/Ikone 89, Van Bisaka 90+5 ag - Foden 54/

TABELA DRUGOPLASIRANIH

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara