Gol Kuluševskog (© Reuters)
Gol Kuluševskog (© Reuters)

U svlačionici pranje, na terenu dranje: Totenhem opet melje, Lids primio 20 golova za 17 dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 15:18

Dejan Kuluševski proigrao pod komandom Antonija Kontea – 4:0

Nervoza u Totenhemu kao rukom da je odneta. Skakao je kao oparen Antonio Konte posle poraza od Barnlija, pretio da će otići ako neko (čitaj, Danijel Levi, op. au) smatra da je problem, sastančio sa pretpostavljenim, prozvao igrače da nemaju pobednički mentalitet, ostrvski mediji preneli su da je bilo neprijatno u svlačionici londonskog kluba zbog bukvice Italijana, međutim, efekat je postignut. Kakve god metode da je Konte upotrebio, ispostavile su se delotvornim u uvodnoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige na gostovanju Lidsu – 4:0.

Seriju od četiri vezane utakmice van svog stadiona (sledi Midlzbro u petoj rundi FA kupa), produžena je identičnim ishodom kao na Etihadu. S tom razlikom što je Mančester Siti savladan golom u nadoknadi, a na Eland roudu sve rešeno pre isteka pola sata. Odrali su Spursi kožu s leđa ekipi Marsela Bijelse koja sve više tone ka opasnoj zoni, a podatak koji može najviše da zabrine argentinskog stručnjaka tiče se velikog broja primljenih golova. Čak 20 za minulih 17 dana: po tri od Aston Vile i Evertona, četiri od Mančester junajteda i čak šest od Liverpula pre ove trojke.

Izabrane vesti

Pobeda Totenhema posledica je probuđenog Dejana Kuluševskog. Novajlija iz Juventusa leteo je terenom i pokazao da je Konte bio u pravu kad ga je tražio još dok je vodio Inter, pogotovo ove zime kad je ubedio sportskog direktora Fabija Paratičija da ga dovede u London. Šveđanin makedonskog porekla je najpre protiv Sitija postigao debitantski, a onda u Jorkširu drugi gol na novoj adresi. Primera radi, u dresu Stare dame je bio precizan isto toliko, ali na daleko većem broju utakmica (27).

Kuluševski je proigrao, a izgleda da je novi trener probudio i Meta Doertija. Letošnji novajlija iz Vulverhemptona je otvorio bravu Lidsa i tako postigao prvenac za Mamuze, kasnije upisao asistenciju (Kuluševskom), a sa njima dvojicom Totenhem je izgledao kao tim sposoban da napadne plasman u Ligu šampiona. Hari Kejn je samo zaokružio furiozan početka meča, da bi pred kraj potvrio koliko voli da sarađuje sa Hjon Min Sonom, za potvrdu ubedljivog slavlja.

I evidentne krize Lidsa. Uprkos tome što je stvorio dovoljno šansi, Bijelsin tim je ostao samo na jednom bodu u poslednjih šest mečeva.

PREMIJER LIGA – 27. KOLO

Petak

Sautempton - Norič 2:0 (1:0)

/Adams 36, Romeu 88/

Subota

Lids – Totenhem 0:4 (0:3)

/Doerti 10, Kuluševski 15, Kejn 27, Son 85/


16.00: (2,60) Brentford (3,20) Njukasl (3,00)

16.00: (2,50) Brajton (3,20) Aston Vila (3,15)

16.00: (2,00) Kristal Palas (3,50) Barnli (4,10)

16.00: (1,35) Mančester Junajted (4,90) Votford (9,50)

18.30: (11,0) Everton (6,50) Mančester Siti (1,28)

Nedelja

15.00: (2,20) Vest Hem (3,15) Vulverhempton (3,90)

Odloženo:

Čelsi - Vulverhempton

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lids JunajtedTotenhemDejan KuluševskiMet DoertiHari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara