Luka Subotić (©Starsport)
Luka Subotić (©Starsport)

U Torino je zakasnio za minut, sada je stigao na Banovo brdo: Luka Subotić novi igrač Čukaričkog

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 18:31

Partizanov đak treće pojačanje Brđana u tekućem prelaznom roku

Posle Nemanje Ćalasana i Nenada Filipovića, Čukarički je doveo treće pojačanje za sezonu 2023/24. Radi se o 20-godišnjem štoperu Luki Subotiću, koji je došao iz Partizanove filijale Teleoptik.

Izabrane vesti

"Rođen sam u Gornjem Milanovcu, a fudbal sam počeo da treniram 2012. godine. Posle tri-četiri godine u Metalcu, trener Zoran Kraljević me je doveo u Partizan. Kod njega sam bio u mlađim pionirima i pionirima, a potom sam došao kod Dragana Kecmana u kadete, put me je zatim odveo u Teleoptik, gde su mi treneri bili Albert Nađ i Miroslav Čermelj", upoznaje Subotić sa dosadašnjim tokom svoje karijere.

Deo novih saigrača mladi defanzivan poznaje iz mlađih selekcija nacionalnog tima.

"Bio sam član reprezentacije Srbije u kadetima i omladincima, odatle i znam dosta mojih vršnjaka koji su sada u Čukaričkom".

Malo je nedostajalo da Subotić prošle godine potpiše ugovor sa Torinom. To se praktično i dogodilo, ali ne na vreme.

"Tačno, trebalo je da pređem u Torino, ali je sva potrebna dokumentacija u Italiju stigla bukvalno jedan minut po završetku prelaznog roka, pa transfer nije mogao da bude realizovan. Sa ove distance ne žalim mnogo, na meni je da pokušam da napravim nešto u srpskom fudbalu, a Čukarički je idealna sredina za svakog mladog igrača", ističe novi štoper kluba sa Banovog brda.

Ističe190 santimetara visoki Subotić da je odluku o prelasku u Čukarički doneo prilično lako.

"Kad mi je spomenuto da me Čukarički želi, bio sam presrećan, nisam mnogo razmišljao. Pričao sam po dolasku sa direktorima Vladimirom Matijaševićem i Goranom Grkinićem, poželeli su mi sreću, kazali da znaju kakav sam igrač i dečko. Imao sam odličnu dobrodošlicu, i hvala svima u klubu na tome".

Kao svoje karakteristike u igri mladi fudbaler istakao je skok, duel igru i pas. Osvrnuo se, takođe, na učinak Čukaričkog prošle sezone u kojoj je osvojio treće mesto u Mozzart Bet Superligi i igrao finale Kupa Srbije.

"Sigurno je da ostaje žal za Kupom Srbije i drugim mesto u Mozzart Bet Superligi, ali bila je ovo odlična sezona za Čukarički. Lično, želja mi je pre svega da budem zdrav i da igram. I da sa novim klubom izborim plasman u Evropu, ujedno da igramo ove sezone što bolje na međunarodnoj, ali i na domaćoj sceni".

Luka dobro poznaje Čukarički, za koji ističe da je njegovom tadašnjem klubu Partizanu bio veliki rival u mlađim kategorijama.

"Znali smo da se i tamo odlično radi u njihovoj školi fudbala, uvek su ti mečevi imali posebnu težinu. Igrao sam nekoliko puta i sa Drezgićem u reprezentaciji, znam i Kovačevića, takođe sam upoznat i sa kvalitetima Serafimovića. Uz nas su i iskusniji igrači, biće to sjajna konkurencija, imamo sve preduslove da nastavimo da se razvijamo".

Subotićev cimer na pripremama na Divčibarama je mladi golman Dušan Begović.

"Nikada nisam video višeg golmana", kroz osmeh konstatuje novajlija.

Za kraj, uobičajeno pitanje mladim fudbalerima - ko ti je fudbalski uzor?

"Nemanja Vidić, svi znaju kakav je igrač bio. Najbolji mogući uzor za nas koji igramo na toj poziciji", jasan je Subotić.


tagovi

Luka SubotićMozzart Bet SuperligaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara