U utorak nagrada za trenera godine, u sredu otkaz

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 11:42

Fortuna Diseldorf otpustila Funkela

Frajdhelm Funkel više nije trener Fortune Diseldorf. Prema pisanju Bilda, 66-godišnji trener ostao je bez posla posle loše serije - četiri poraza i jedne pobeda u poslednjih pet mečeva u Bundesligi – koja je dovela do pada na poslednje mesto na tabeli.

Kad se tako pogleda, smena nije iznenađenje, ali ako se ima u vidu da je koliko u utorak veče Funkel proglašen za trenera godine grada Diseldorfa – jeste.

Izabrane vesti

Funkel je preuzeo mesto šefa stručnog štaba marta 2016. i na klupi je proveo 138 takmičarskih utakmica. Tokom mandata uspeo je da uvede tim u Bundesligu 2018, prošle godine je uspeo da izbori opstanak, ali ove visi, jer je fenjeraš.
Svi smo znali da će naša druga godina u Bundesligi biti veoma teška i da ćemo krenuti u bitku za opstanak. Tok sezone pokazao nam je da još nismo uspeli da dobijemo potrebne bodove za to. Sa samo 18 postignutih golova najgori smo ofanzivni tim lige, a sa 40 primljenih treća najslabija odbrana. Kao rezultat, više nemamo poverenja u glavnog trenera. Morali smo da reagujemo ovakо“, rekao je sportski direktor Luk Fanenštil i dodao da se klub zahvaljuje dosadašnjem stručnjaku.

Današnji trening vodiće pomoćni trener Tomas Klajn, a Funkelov naslednik biće Uve Resler.

Resler je deo svoje karijere proveo u Engleskoj, Norveškoj i Švedskoj, a poslednji tim koji je trenirao bio je Malme. Za bivšeg napadača i reprezentativca Nemačke ovo je prva stanica u matičnoj zemlji.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara