U vreme potpunog transfer ludila jedan Juventusov posao kao melem 'za dušu'

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 11:29

Stara dama odlučila da ukaže šansu mladom Fakundu Gonsalesu...

Juventus drastično smanjuje troškove. To je odluka nove uprave kluba doneta još pre nekoliko meseci. To je, u krajnjem slučaju, i deo dogovora postignutog sa finansijskim kontrolorima iz Niona, kako Stara dama ne bi imala problema da se naredne godine takmiči u Evropi. Između ostalog, u tom cilju, ove je sezone odustala od Lige konferencije...

U skladu sa novonastalom situacijom usklađena je i klupska transfer politika. Navijači mogu da zaborave na bombastična pojačanja od 70, 80 ili 100 miliona evra. Juve će poslovati značajno skromnije i čak pokušati da se reši još nekih skupih igrača.

Izabrane vesti

A kada govorimo o dolascima, do kraja dana treba očekivati ozvaničenje drugog letošnjeg, posle Timotija Vee. U pitanju je malo poznati, maltene anonimni štoper iz Valensije, po imenu Fakundo Gonsales (20).

Radi se o veoma talentovanom defanzivcu koji je nedavno sa U20 selekcijom Urugvaja postao šampion sveta. Doduše, momak još nema utakmicu u seniorskom sastavu, međutim skauti Juvea očito su procenili da se radi o velikom potencijalu. E sad, da li je zaista toliki potencijal, ili se prosto radi o onom finansijskom usklađivanju o kom smo pisali maločas, nećemo znati dok ne vidimo na delu. Do tad ćemo ovaj posao tretirati kao prilično interesantan u poludelom svetu transfera.

Razlog?

Jednostavan - cifre. Juventus je Gonsalesa uspeo da dobije za svega 360.000 evra i određene bonuse?! Kako navode italijanske kolege Velensija će moći dodatno da inkasira još oko 2.000.000 evra, a ima i 20 odsto o profita od eventualne iduće prodaje. U skladu sa visinom obeštećenja i plata. Navodi se kako će mladi Urugvajac zarađivati tek 600.000 evra po godini.

Tako juventusovski, zar ne?

Zamislite još ako bude pun pogodak...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Fakundo Gonzales

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara