Učinak Zvezdinih reprezentativaca: Čupa strelac, Gordić i Kanga sa maksimalnom minutažom

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 09:42

Borjan, Dragović, Degenek i Ben ovog meseca nisu imali reprezentativne obaveze

Problemi sa virusom korona redukovali su broj reprezentativaca iz tabora Crvene zvezde tokom oktobarskog ciklusa. Zbog pozitivnih nalaza na COVID-19 ovog meseca reprezentativne obaveze propustili su kapiten Milan Borjan, kao i standardni štoper selekcije Austrije Aleksandar Dragović, te Miloš Degenek, dok Komorska Ostrva nisu imala obaveze u afričkim kvalifikacijama.

Sve navedeno dovelo je do toga da Dejan Stanković tokom reprezentativne pauze ne može da računa samo na četvoricu igrača sa platnog spiska Crvene zvezde. Najbollji utisak ostavio je Strahinja Eraković. U bledunjavom utisku mlade reprezentacije Srbije protiv Jermenije i Francuske, popularni Čupa je postigao gol za izjednačenje u Jerevanu. On je odigrao 80 minuta za selekciju Zvonka Živkovića protiv Jermenije, dok je poraz od Francuske gledao sa klupe za rezervne igrače.

Izabrane vesti

Maksimalnu minutažu imao je i mladi čuvar mreže Miloš Gordić. On je bio prvi izbor selektora mlade selekcije Zvonka Živkovića za dvomeč protiv Jermenije i Francuske. Teško da je Gordić mogao da spreči ubedljiv poraz našeg tima na stadionu u Humskoj protiv moćnih Galskih Petlova, imao je i nekoliko zanimljivih odbrana.

Obaveze je imao i Gelor Kanga. Njegov Gabon izgubio je šanse za prvo mesto u grupi sa Egiptom, Libijom i Angolom.

Gabon je u oktobarskom ciklusu odigrao dvomeč protiv Angole. Selekcija Gelora Kange izgubila je na gostovanju u Luandi (1:3). Zvezdin vezista odigrao je 90 minuta, utisak je popravio tri dana kasnije. Gabon je slavio na svom bunjištu sa 2:0 golovima Obamejena i Mousunda, a jedan od najboljih u domaćoj selekciji bio je Gelor Kanga.

Obaveze je imao i Ričard Odada koji kao pozajmljeni fudbaler igra u Metalcu. On je bio u sastavu Kenije u dvomeču protiv favorita Malija, ali nije mogao da utiče na bolje rezultate svoje selekcije. Mali je slavio u oba meča (5:0, 1:0).



tagovi

Gelor KangaStrahinja ErakovićRičard OdadaMiloš Gordić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara