FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Udineze 29 godina nije ispao iz Serije A, sada se na Friuli vratio dobro poznati spasilac

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 17:48

Nešto je na severoistoku Italije moralo da se promeni

Još od 1994. godine Zebre nisu ispadale iz najvišeg ranga italijanskog fudbala. Od tima koji se u prvoj deceniji 21. veka često borio za izlazak u Evropu, Udineze je u poslednjih desetak godina postao klub koji u svaku sezonu ulazi sa ambicijom da opstane, a sve više od toga je prava premija.

Nimalo dobre parije nije pružala ekipa s čuvenog Friulija od početka aktuelne sezone, a ceh 18. mesta na tabeli i nijednog trijumfa iz devet kola Serije A platio je trener Andrea Sotil. Otac Fjorentininog Rikarda Sotila dobio je otkaz, a na mesto šefa stručnog štaba vraća se Gabrijele Ćofi, stručnjak koji je ostao u lepom sećanju navijača.

Izabrane vesti

Vodio je Ćofi Udineze u sezoni 2021/22, a tada je najpre postavljen za privremenog trenera nakon smene Luke Gotija, da bi ipak ostao u klubu do kraja sezone i spasio ga selidbe u niži rang. Štaviše, uspeo je da sezonu završi na respektabilnom 12. mestu, daleko od zone ispadanja. Uprkos korektnim dostignućima za oko osam meseci provedenih na klupi, klub iz Udina nije mu leta 2022. ponudio novi ugovor, već se odlučio za Andreu Sotila. Sa dojučerašnjim trenerom osvojeno je novo 12 . mesto u Seriji A prošle sezone, ali je posle loših igara u prethodnim mesecima došlo do razlaza sa 49- godišnjim stručnjakom.

Ćofijev poslednji angažman pre povratka na dobo poznato mesto bio je u "gradu ljubavi". U Veroni je ipak dobio otkaz nakon samo pet bodova iz devet utakmica tokom jeseni 2022. Sada je u Udinama sklopljen sličan dogovor kao kada je prošli put dolazio. Ostaće trener do kraja sezone, a onda će se pregovarati o potencijalnom nastavku saradnje. Naravno, sve pod uslovom da klub zadrži u Seriji A i ne prekine niz koji datira od 1995. godine, kada se Udineze vratio u najviši rang takmičenja i od tada nije ispadao.



tagovi

Udineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara