UEFA koeficijenti: Danci nam prišli na 0,175, Fener nas sačuvao na 13. mestu; Česima tri pobede donele skok za dve pozicije

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 23:30

I Norveška smanjila zaostatak za Srbijom

Zanimljiva ali i neuspešna evropska nedelja za srpske klubove. Još jedna u nizu. Istina, svi su gostovali, posebno teško bilo je Crvenoj zvezdi i TSC-u, koji su igrali u Engleskoj, no kada se crta podvlači i sračunava učinak za Uefinu rang listu koeficijenata onda je potpuno nebitno ko je protiv koga igrao. Svaka pobeda jednako vredi, svaki poraz znači novi korak unazad.

Ono što je svakako zanimljivo: svi su vodili! I Zvezda i Čuka i TSC! Nažalost, na kraju ipak knjižimo tri neuspeha; tri poraza i nula bodova na ‘nacionalnu stvar’.

Izabrane vesti

Srbija je već neko vreme zakucana na 27,375. Ostajemo 13. i na nakon ovog četvrtka, međutim nećemo još dugo, sva je prilika. Kopenhagenov bod u Istanbulu približio je Dance na zanemarljivih 0,175. Nordsjeland je imao šansu da remijem u istom gradu - samo protiv drugog velikana, Fenerbahčea - donese Danskoj skok preko naše zemlje, ali turski velikan je opravdao ulogu favorita i slavio sa 3:1, odloživši neminovnost na još neko vreme.

Veliki korak ka ulasku u TOP 15 napravili su Česi. Slavija kao gost dobila Servet (2:0), Sparta okrenula Aris iz Limasola na svojoj Letni (3:2), dok je Plzenj minimalcem tukao Balkani (1:0). Tri pobede, ukupno šest bodova, odnosno 1,500 za nacionalni koeficijent (6/4=1,500).

Češkoj je ovo sjajno veče donelo skok preko Ukrajine i Izraela. Sada su im i Norvežani na dohvat ruke...

Norveška je danas prihodovala samo od remija Bode Glimta u Luganu (0,250). U teoriji, da su i Bode i Molde slavili (poražen od Karabaga), Srbija bi pala na 14. poziciju.

FOTO: swissfootballdataFOTO: swissfootballdata

Očekivano, u borbi za TOP 15 sve žešće kuva. I tako će biti tokom čitave jeseni. Srbiju koja je 13. i Ukrajinu na 18. mestu, trenutno deli tek nešto više od jednog i po boda (1,500). Za zemlje koje dele sa četiri, to su tri pobede. Ono što je Češka ostvarila u jednoj večeri. U prevodu - zanemarljiva razlika.

Ono što nije lepo videti na ovoj tabeli jeste nula kraj imena Srbije. Jedina smo zemlja iz TOP 20 koja ništa nije zaradila tokom ove evropske nedelje.

Ostaje nam da se nadamo daleko boljem učinku kroz dve nedelje, kada sva tri naša predstavnika budu domaćini. Crvena zvezda 4. oktobra igra protiv Jang Bojsa, Čukarički dočekuje Genk dan kasnije, baš kao i TSC Olimpijakos.


tagovi

uefa koeficijent

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara