Komentari na vest

UEFA koeficijenti: Srbija preskočila Belgiju, dva mesta u Ligi šampiona deluju sve realnije

G

Gost12345

pre gotovo 3 godine

Sad sve to izgleda lepo, problem je sto je novim sistemom za tih prvih 15 gotovo zagarantovano da tu i ostanu, posto je u kvalifikacijama za LS dovoljno da se prodje u trece kolo i obezbedjeno je grupno ucesce u nekom od tri takmicenja, isto i za tim koji igra kvalifikacije za LE. Partizan i Zvezda su dovoljni da izbore 15. mesto, ali ako ga izbore onda ce ostali morati malo da se potrude, jer se onda poeni dele sa 5.
k

kikkoko

pre gotovo 3 godine

Tacno je da trenutno bas izgledamo zadivljujuce odlicno s obzirom na sve kako i u kojim okvirima smo plivali poslednjih godina. To je trenutno dobro, kazem. Medjutim, uvek to 'medjutim' vreba iza vise uglova! Zvezda je sticajem okolnosti,mislim da UEFA predominantno preferira Ligu sampiona cak i po konceptu kvalifikacija za nju, realno moze dosta da doprinese koeficijentu .I to je vrlo ocekivano, ali ne sme gubiti meceve kao protiv Kairata. Ona je prosla na kraju, i nije napravila stetu svom koeficijentu ali onim porazom je umanjila svoj doprinos nacionalnom koeficijentu! To je sto se Zvezde tice.Hocu da verujem da je vec usla u formu i da ce bolje gaziti kroz kvalifikacije! Partizan objektivno nije favorit protiv ruskog Socija,iako je projektovan tako! Njegove sanse procenjujem na 40 posto! Ali , bitno je da ucini sto vise moze, da ta dva meca i zbog sebe i zbog nacionalnog koeficijenta, stavi u apsolutni prioritet i osvoji sto vise bodova jer to u oba smisla bas njemu treba, jer je on najrealnije taj drugi kandidat o cemu sve vreme pricamo, da bude neke od sledecih sezona, leto '23.valjda,za kvalifikacije za LSmpiona.!! Ako uspe eliminisati Soci, pa to je VRH, NEbesa!. A Partizan to moze,ima solidan tim, ima igru trenutno, sto je vrlo bitno.Ruski tim je "nova pojava u njihovoj Premier ligi, zadnjih godina je stalno pri vrhu u toj vrlo jakoj ligi,dakle-to je tim koji vredi! Sansa Partizana, pored kvaliteta njegovog tima je i u njegovom internacionalnom iskustvu,a to nije beznacajno.Ruske ekipe znaju cesto da razocaraju u Evropi, narocito ti novi, instant klubovi, primer je Krasnogar sa Zvezdom,pa Rostov...Dakle, ozbiljne nade greju nase zelje kad su Crno-beli u pitanju. Ne lezi vraze, Vosa je dobila nepremostivu prepreku, barem ja tako procenjujem. Taj djavolji LASK je vrlo, vrlo opasna, jaka ekipa. Vec godinama drugi tim, glavni takmac u Austriji i samom Salcburgu slavnog Schweizerneger-a! I poslednjih godina LASK igra stalno grupnu fazu LE i to sa vrlo dobrim uspehom. Vidite mu samo koeficijet! Bilo bi cudo da Vosha nesto uradi, ali daj boze,verujte mi!Pogotovo sto je forma Voshe vrlo upitna,igra puna panike i defanzive na ho-ruck,hm... Nisam optimista u vezi sa Voshom,ali.... Cuka vec ima neke sanse protiv Hamarbija iz Stokholma. To je tim taman za Brdjane!I,otprilike jednako vrede kao ekipe po TM-u,oko 15M US$. Imaju sansu, ne nesto vecu ali imaju. Tu procenjujem sanse nase ekipe na 45:55%! Dakle, sve uzeto u obzir: mrka kapa-zla prilika, ali Nikad ne reci-NIKAD! Sansa se jeste ukazala ,ali se bojim sledeceg kola kvalifikacija . Veoma se bojim i mislim - sa razlogom.
S

Sportski__lik

pre gotovo 3 godine

Partizan ja apsolutni favorit, ako Stanoje izvede normalnu postavu.
b

bruka

pre gotovo 3 godine

Srbija trenutno ima 25.5 poena,ako pomnozimo sa 4,tj. brojem timova,dobijamo 104 poena.Ako otvorite UEFA-in sajt,lako mozete naci koliko je koji klub doneo poena,Partizan je osvojio 30, Zvezda 54,ostali klubovi zajedno 20,ako pogledate godine kad je Partizan bio prvak i igrao Evropu, razlika izmedju njega i ostalih klubova je bila mnogo veca, i stvarno ne vidim razlog da se zbog toga ljuti bilo ko. Sada konacno imamo dva tima koji redovno donose poene za koeficijent,sa izuzetkom prethodne sezone u kojoj su zakazali debelo svi osim Zvezde, i u kojoj je i napravljena razlika od 24 poena izmedju Zvezde i Partizana,jer je Zvezda uzela 16.5 poena,a Partizan mizerna 3.5,ostale klubove ne bih ni pominjao,ukupno su uzeli 2,slovima dva, poena.Ove godine jurimo sto veci koeficijent iz prostog razloga da bismo sledece godine odbranili dva mesta u LS,a ne ko Hrvati da jednu sezonu budemo 15 mesto,a sledece da ne budemo ni blizu istom
P

Pluskvamperfekat

pre gotovo 3 godine

Kako da odbranimo 2 mesta u LS kad nije sigurno da cemo biti u Top 15 do kraja `evro sezone`? Mozda se desi da opet padnemo na 16. ili nizu poziciju.
T

ToplistaRealista

pre gotovo 3 godine

Realne šanse naših klubova za prolaz su: Crvena zvezda 85%, Partizan 55%, Cukaricki 45%, Vojvodina 25%. Puno sreće želim našim klubovima. Napred srpski klubovi!
A

Alo decko

pre gotovo 3 godine

Malo preoptimisticno, ali ajd neka ti bude. Po meni Zvezda 65, Partizan 50, Cuka 40 i Vojvodina 5 %. Trebace nam mnogo srece za 15-to mesto, ali realno i ne zasluzuje ga nasa liga.
G

Gostttt

pre gotovo 3 godine

alo decko je verovatno navijac partizana, zvezda 80% minimum prolazi, cuka 20% vosa ni 5% nema jedino 0:0 uz veliku srecu i da prodju na penale, a partizan slazem se 50:50 ali ako ponove igru kao juce onda mu sanse padaju ispod 30%
R

RealniZvezdas

pre gotovo 3 godine

Realna prica glasi ovako... Nama je potreban treci tim koji ce bar KL igrati i napraviti rezultat. Ja jesam Zvezdas ali sam isto tako jako realan! LS igrati samo zbog love, LE je realnija prica. Uglavnom, tesko cemo imati 2 kluba u plejofu ovom, jaca liga, jaci 3i i 4i klub koji ce na papiru bitu jaci od Hamarbija, Socija itd, tek tad mozemo pricati o vecim uspesima. Do tad, Zvezda, Partizan pa dubok bunar trenutno.
v

v1ad

pre gotovo 3 godine

15o mesto bi bilo sjajno, 12o je vec "mind-blow". Vidite ovo: 1. Prvak ide u Plej of Lige Sampiona. Znaci vec ima Ligu Evrope zagarantovanu 2. Drugi ide u drugo kolo kvalifikacija. 3. Pobednik kupa ide u plej of za LE. To je zagarantovana grupa Lige Konferencija. 4. Treci i cetvrti idu u trece kolo LK. Znaci imali bi smo sigurna dva ucesnika u Evropi a prilicno verovatno i treceg. Recimo ako bi ispali iz LS, isli bi u trece kolo LE, ako i odatle ispadnu, ulaze u Plej of LK. Kakvom smo magijom dosli u ovu situaciju?
M

Mikri

pre gotovo 3 godine

Koliko god 12 mesto bilo blizu veruj mi da je kilometrima daleko...potrebno je da ne samo dva kluba udju u grupe, nego i da te iste grupe prodju. A belgija realno u ovom trenutku ima kvalitetnije klubove i moze to da iznese...briz je u grupnoj fazi LS...i imace sigurno jos 2 tima u evropi...a da ne govorim o tome sto vicesampion nema nikakvu sansu u stazi nesampiona...a sve i da ostanemo u 15 bice jako tesko odrzati to mesto...ako sada drzava ne uradi nesto da pomogne ostalim klubovima i napravi jos barem jedan konkurentan tim za evropu dzaba i ulazimo...ako cemo jednom imati dva kluba u kvalifikacijama za ls onda bolje da nemamo nikada.
M

Mikri

pre gotovo 3 godine

Drugar koji je pisao da zvezde nije bilo nigde 15 godina i da nije partizana bili bi kao Malta evo samo cu ti reci dve stvari, zvezda je pocela kvalifikacije za ligu evrope od 1 kola, koeficijent je bio 7 ja mislim...jedva i u drugom kolu bila povlascena, sledece godine zvezda krece u kvalifikacije za ligu sampiona opet od 1 kola...opet je jedva povlascena na zrebu...ne secam se koji je koeficijent bio ali trebalo bi da je oko 14....pa evo sad ti meni reci druze koje smo mi to privilegije imali od igranja partizana pre toga u evropi? A evo zvezda je omogucila i sebi i drugima da ne igraju to prvo kolo. A to da je zahvaljujuci Vucicu Zvezda igrala evropu je smesno, jel Vucic naredio Krasnodaru, Salzburgu, Kopenhagenu i YB da ispadnu? Kako to da igraci koji igraju sklanjalice i ne bas tako teske meceve mogu da pobede ovakve ekipe koje godinama igraju evropu? Nemojte biti smesni...
B

Bonko Zvogdan

pre gotovo 3 godine

@Mikri Drugar, nije Vucic naredio Bojsima, Krasnodaru, Salcburgu da izgube, nego je on dao pare za angazovanje Bena, Marina (Marin dobio 200 hiljada evra samo za potpis ugovora, plus plata, i plus produzetak ugovora koji povecava platu), vracanje Degeneka... Nemoj ni ti biti smesan. Nece biti da je Zvezda sama sebi izgradila most, da tako kazem.
B

Bonko Zvogdan

pre gotovo 3 godine

Ljudi, to je jedna utakmica, svaka cast Popu na odbranjenom penalu i hvala mu na tome, ali jedna lasta ne cini prolece, odnosno nije dovoljna jedna dobra partija pa da krenu toliki hvalospevi, sacekajmo da vidimo kako ce se Pop snaci protiv Socija, onda u nadamo se plej ofu, pa u grupnoj fazi LK. Mozemo sumirati utiske i kreirati misljenje o Popu u decembru na polovini sezone, a ne sad na osnovu jednog odbranjenog penala. I Stevanovic je Spartaku skinuo penal i sta se desilo? Desilo se to da je totalno skrajnut, strucni stab mu `zahvaljuje` tako sto decko stalno greje klupu.
S

Sportski__lik

pre gotovo 3 godine

Kapiras i da Partizan pravi solidne rezultate sad , osim ove poslednje sezone.Mesto povlascenog se ne dobija to zavisi od rezultatq kluba, vec da se od boljeg kola krece, rezultatima svih ekipa.
S

Srbin Berlin

pre gotovo 3 godine

Zvezda i pfc su odavno ozbiljni klubovi i spremni za LS ali mam fali treci i cetvrti klub , vosa je to nekad bila
A

Alo decko

pre gotovo 3 godine

Za LS nikako nisu spremni, za kup uefa mozda, a za ovu konferenciju bi mozda i mogli daleko da doguraju,a li nikako i da je osvoje. Cujem neke 'strucnjake' kako tvrde da partizan moze da osvoji to TRECERAZREDNO TAKMICENJE, a nadam se samo da se plasira uopste. Ne zanosite se, ima mnogo ekipa koje su gore od nas ali ce uvek biti neki Leverkuzen, neki Totenhem ili neka Roma i u tom trecem rangu a tu Zvezda i Partizan nemaju sta da traze. Mozda prodju na srecu nekog tako jaceg, ali da osvoje nema sance.
M

Mutommbo

pre gotovo 3 godine

Pravi benefit je 12 mesto, jer šampion startuje tek u play off-u za LŠ. Opet i 13. i 14. pozicija znače da šampion startuje u 3.kolu kvalifikacija, pa ukoliko ispadne seli se u poslednju rundu za LE gde je nosilac i igra protiv ekipe koja je ispala u drugom kulu kvalifikacija. To automatski znači 80% obezbeđenu grupnu fazu LE u najlišijem slučaju grupu LK. Zato je svaki bod važan, koji osvoje naši timovi.
D

Dambi

pre gotovo 3 godine

Ne razumijem zašto se naganjate oko toga gdje bi bili bez Zvezde, i gdje je bila Zvezda prije 10 godine.... Ovo nije uspjeh samo Zvezde već svih klubova. Partizanov doprinos koeficijentu u sezoni 2019/2020 je isti kao Zvezdin. Kako je bitno da doprinosi Čuke, Voše, TSC budu po dvije tri pobjede godišnje.... Da je Radnički Niš imao u sezoni 2019/2020 (čini mi se) duple pobjede protiv lijeve ekipe sa Baltika već bi prošle godine bili na 15om mjestu. Nadam se da shvatate da je bitno da se Srbi slože i da navijamo jedni za druge, a ne da slušamo otrovne strele. Pa ajde da to bar počne i na Mozzart portalu...
G

Gost 000

pre gotovo 3 godine

Браћо Срби, док уживамо на овом 12. месту, могли би и да искористимо прилику да размислимо о свему. Мислим да ћемо, ипак, остати ту негде изнад 15. места, јер ове земље које нас "јуре" (Хрватска, Кипар, Швајцарска и Чешка) јуче су већ изгубиле по једног представника. То и нас, на жалост, вероватно очекује већ у наредном колу, али мислим да нису ни они много бољи, па да нас престигну. Како се онда дугорочно задржати на том месту? Прво - лига од 12 клубова. Било би добро када би држава уложила неко милионче у два клуба која би се придружили Вечитима и били конкурентни у квалификацијама за ЛК. Ако би људи у ФСС урадили стручну анализу (Оооох, како ово утопистички звучи, али наставићу...) и предложили два клуба која би уложена средства најбоље искористила да се појачају за европске утакмице, тако да помоћ државе оде на право место. Можда ће неко рећи да то не би било поштено, јер би се они фаворизовали у односу на остале, али мислим да би и други клубови индиректно профитирали од успеха наших преставника. Нпр., устаљивањем Србије на неком 13. - 15. месту, отвара се могућност још једном клубу - јер би имали 5 представника - да се такмичи у УЕФА такмичењима. Замислите: лига од 12 клубова, шаље 5 клубова у европска такмичења - скоро пола лиге! Такође, када је Звезда играла групу ЛШ, тада је ФСС добијао неку новчану награду, па се делило клубовима у лиги (не знам колико је све то било поштено, ал' 'ајде...) и наравно постоје и друге ствари које би позитивно утицале на све клубове у лиги. Као што мислим да ћемо на крају године, ипак, опстати барем на 15. месту, ово 12. је још увек нереално. Али, сама чињеница да смо се ту обрели, па макар само за седмицу - две, показује да није нешто немогуће. А то место обезбеђује шампиону плеј-оф у ЛШ, а победнику националног купа плеј-оф ЛЕ, значи без обзира на њихове резултате у квалификацијама, два тима сигурно играју групну фазу неког такмичења! Сада долазимо до најтежег дела, а то је болно подсећање да ми као народ и наша држава, када имамо пред собом нешто где треба систематски радити, да би се остварили дугорочни циљеви, обично дебело подбацимо. Дај Боже да ме демантују!!!
D

Dambi

pre gotovo 3 godine

Navedena ulaganja bi imala i značajan pozitivan uticaj i na samu ekonomiju zemlje (bonusi od takmičenja, veća vrijednost fudbalera) i predmetno bi trebalo realizovati. Voša, Luka, TSC, Radnički Niš (nevjerovatno da Grad Niš ne može isfinansirati klub za 2-3 mil EUR)
m

mr.wolf

pre gotovo 3 godine

O cemu pricate vas dvojica ? Zasto drzava da finansira neki fudbalski klub ? Zasto ? Da bi igrao Evropu ? Da grad nis da 2-3 miliona ? Kome, Zasto ? Zasto ne daju 2-3 miliona nekom drugom ? Nista mi nije jasno. Vi bi da se igrate FM ? Pa nije to tako, zasto bi recimo neko uopste imao privilegiju da mu grad "pokloni" pare. Pa daj neka uloze u peru miku i lazu, imaju ista prava ko i neki Radnicki.
v

v1ad

pre gotovo 3 godine

"Било би добро када би држава уложила неко милионче" A mozda bi najbolje bilo da drzava ne ulaze pare poreskih obveznika ni u jedan klub, nego da se svi izbore na trzistu kako i treba? Od drzave je dovoljno da ne smeta ljudima.
D

Dambi

pre gotovo 3 godine

@mr wulf: zbog toga što bi se nakon uspešne sezone mogli prodati igrači za milion, dva (vrijednost skače nakon uspešne sezone, čak je Radnik iz Surdulice prodao igrača za milion, ako se ne varam, i to bez Evrope), grad bi imao prihode od uspešnog kluba (porezi i doprinosi), eventualna grupa faza donosi tri gostovanja sa po par hiljada turista (opet prihodi od taksi, poreza), veći je broj gledalaca tj opet prihodi od poreza kroz ulaznice... Eto zbog toga, što je u današnjem svijetu to isplativo ulaganje pogotovo u slučaju da imamo 5 klubova u Evropi.
G

Gost 000

pre gotovo 3 godine

@v1ad Поштовани, ако би се заиста паметно и пре свега, поштено уложило у овакав пројекат, брзо би се уложена средства кроз порез вратила и чак умножила. Ја сам свестан да то код нас у стварности не би, на жалост, тако било, али сам имао потребу да ово горе напишем, да би видели да су неке ствари за наш фудбал ипак достижне, само ако би се мало потрудили и уозбиљили. То што кажете да би било најисправније да се свако сам избори на тржишту је заиста тачно, али то би било изводљиво после приватизације. А када ће се приватизација код нас извршити и на шта би она личила?!
S

Slunto

pre gotovo 3 godine

Zvezda je u ligi sampiona,a partizan u ovoj kofer ligi,zivi bili pa vidjeli,nazalost i vosa i cuka nemaju kapacitet za nesto vise od ovog sto su vec napravili.
G

Gost5444

pre gotovo 3 godine

Ako posle budu igrali samo partizan i zvezda nista nece biti od nas, lako cemo da skliznemo opet ispod 15 mesta, posto ce se deliti sa 5 ekipa.. Al nek ide samo ovako
D

Dojke

pre gotovo 3 godine

Upravo tako druže! Zato sam se ovde i ja zapitao čemu dizanje ovolikog hajpa, kada nam nažaliost klubovi nisu na potrebnom nivou za tako nešto??
S

Sportski__lik

pre gotovo 3 godine

Ako udju u grupu Zvezda i Partizan bicemo 15
I

Iks Tb

pre gotovo 3 godine

Zasto ne smijete staviti istinit naslov? Zahvaljujući Zvezdi i uspjesima zadnje 4 godine na Evropskoj sceni imamo mogućnost da nas 2 kluba predstavlja u kvalifikacijama LŠ! Zar, je tesko napisati istinu uredniče?
M

Mile srbija

pre gotovo 3 godine

Zato sto za razliku od tebe ovi novinari nisu sisali vesla i znaju da je to zahvaljujuci vucicu tako da je glupo pisati o tome
G

Gost2233

pre gotovo 3 godine

A zasto ne kazes, zahvaljujuci predsedniku vuckeli... Decko nemoj da si nesvestan situacije.. I partizan je sine prezimio u evropi i jedne godine zamalo... Tako da nije samo mezimica donosila deckonjo
D

Dojke

pre gotovo 3 godine

Presmešni su grobari kada svoje neuspehe pripisuju isključivo Vučiću! Znate li da je on zajahao 2012. sinovi, a? Te prve 3-4 godine vam nije "smetao" jer ste se ložili da ste "najjači FK regiona". Zato kad su stvari zadnjih 4-5 godina u fudbalu se vratile u normalu, e, tada je kriv Vučić, a ne naša jad i čemer! Prst na čelu gube!!
d

dijara26

pre gotovo 3 godine

Ali kad je konstatacija onih sa severa, tu smo gde smo zbog zvezde...Šta je sa prethodnih 15 godina nije vas bilo nigde, da Partizan nije igrao grupne faze tih godina bili bismo u rangu Malte. Svaka čast za 4 sezone, ali samo malo realnosti. Obraz-djon
V

V1ad

pre gotovo 3 godine

Za sve vas koji ponavljate "gde je Zvezda bila zadnjih 10 godina?" Argument vam nema veze sa životom. Boduju se zadnjih 5 i svake godine se briše poslednja. Ali da ne bude da smo potpuno sebicni evo ima i nekih 20 odsto Partizanove zasluge ovome. Ali je 70 odsto Zvezdina
D

Dojke

pre gotovo 3 godine

Alo bre ljudi, šta je sa vama?? Zar ste svi totalni duduci, šta? Ovo je nacionalni koeficijent, koji je zajednički i on određuje broj učesnika i gde će oni igrati kvalifikacije. A svaki klub zasebno ima svoj koef. koji zarađuje godinama i od toga zavisi jesi li nosilac ili ne u nekoj tekmi u tim kvalifikacijama. Tačka. Šta nije jasno? Mešate babe i žabe kompleksaši li jedni! Obrazujte se malo pre pokušaja "komentarisanja" ili htenja da se bude "interesantan"
P

Pentraksil

pre gotovo 3 godine

Nema nista od toga, Zvezda ce ispasti od Serifa.
N

Nenad1246

pre gotovo 3 godine

Zvezda i dva puta da ispadne opet će igrati na jesen u Evropi. Zato što nam se može.
D

Dojke

pre gotovo 3 godine

Eee, tako se osvajaju sigurno medalje..uđete sa oba svoja tima u finale, hahaha... što bi svi naši "reporteri sa lica mesta" rekli - medalja je obezbeđenaaa !! E, ovo je, rođaci, obezbeđeno. Ovo!
V

Vuc

pre gotovo 3 godine

Obezbedili smo grupe LK a ulazimo u plejof LE ako ispadnemo od Serifa.
S

Sima Arauho

pre gotovo 3 godine

Pa mogao je Lakovic da Vojvodini namesti nekog lakseg od Austrijanaca.
G

Gost 8

pre gotovo 3 godine

Vaši komentari nisu bitni važno je samo šta kaže ""' Patriota ""' Stanojević .

super1

pre gotovo 3 godine

ova uefa rang lista upste nije rejalna ima na primer Turska super liga je jaca od kiparski lige,hrvatske lige,ceske lige,svjcarske a ragirali suje na 18 mesto bas glupo
R

Redovni gost

pre gotovo 3 godine

A sta su tacno Turci uradili u evropi vec godinama unazad? Cak i ako je poneki klub stigao do grupne faze, bio je pregazen. PSV zgromio Galatasaraj sada, Partizan Malatiju izbacio, secam se Fenerbahcea koji nista nije uradio u grupi sa Dinamom pre 2-3 godine i tako dalje.
p

prti

pre gotovo 3 godine

Pa nisu je oni rangirali nego Turski klubovi u Evropi ispadaju u sezoni kupanja. To sto pokupe sve veterane po Evropi ne znace da su nesto spec jaki.
I

Iskreno

pre gotovo 3 godine

Daj Bože da dva kluba uđu u grupnu fazu nekih evropskih takmičenja. Sa ove tačke gledano, najbolje da Zvezda uđe u Ligu Evrope, tu još i mogu da se bore sa mnogim ekipama, dok u LŠ sigurno neće osvojiti bodova koliko u LE. Partizan da prebrodi ovaj Soči, koji nije uopšte naivan tim, naprotiv, imaju realne šanse za ulazak u LK, uz to da budu u drugom šeširu prilikom žreba za grupnu fazu. Tu i jedni i drugi da pojure evropsko proleće i onda bi mogli da se nadamo tom opstanku u TOP 15 za narednu sezonu. Što se tiče Više i Čuke, ono je delovalo jako tanko čak i protiv onako slabih protivnika. Pogotovo Voša. Pojačanja ne verujem da planiraju niti jedni, niti drugi. Voša protiv LASK-a nema nikakvu šansu. Da mole boga da ih ovi ne napune do vrha. Čuka, možda može kod kuće da iščupa remi i još malo pridoda na ovaj naš ukupni koeficijent. Ali u gostima će jako teško... Mada, danas, veliki faktor ima i ova korona. Nikad ne znaš koga će desetkovati.
S

SUPERLIGA S 12 EKIPA

pre gotovo 3 godine

Mislim da bi bilo dobro napraviti u Srbiji Superligu s 12 timova.

posten navijac

pre gotovo 3 godine

10 je bolje kao kod hrvata. da ima smisla takmicenje ako ne za titulu barem za evropu i da nam lici na nesto liga da klubovi dobiju veci budzet pa da pored partizana i zvezde moze jos neko napravi nesto u evropi
1

12

pre gotovo 3 godine

12, mi imamo veci prirodni potencijal! Oni imaju samo 2 veca grada, mi 4,5 ....! 12 je dobro ne 10, ne 16
V

Vuc

pre gotovo 3 godine

posten navijac@ Hrvati su mala zemlja sa malo stanovnika pa mogu 10 a mi ipak 12 ili 14.
N

Nenad91

pre gotovo 3 godine

Udješ ovde i ima šta da se pročita. I dalje živimo u zabludi da se fudbal ne igra na Island, Malti i drugim manjim zemljama koje su pre bile žargonski rečeno "boranija". Ljudi ne shvataju da se svuda ulaže u fudbal i da svi napreduju i nijedan klub nije neozbiljan. Što se tiče naših predstavnika prošli su prvo kolo ali drugo kolo biće problem jer su ozbiljniji protivnici. Čukarički je igrao fino ali Hamarbi je ozbiljna ekipa, što se tiče Voše ja nisam zadovoljan onim što sam video ali nadam se najboljem i u tom meču. Partizan igra protiv Sočija i oni su jedna jako dobra ekipa. Zvezda protiv Šerifa ne bi trebalo da bude nekih problema rekao bih čak i da je Kairat tu negde sa njima a možda i ozbiljnija ekipa. Uglavnom nadam se najboljem i što više bodova za naš fudbal. Ispali sinoć Aek, Aris, Hajduk Split, Austrija Wien nadao se iskreno da će i Osijek kiksnuti ali šta je tu je. Moramo mi malo da zapnemo ne samo da očekujemo da druge ekipe ispadnu. Sad imamo odličnu priliku za iskorak a za narednu da se uloži još malo više para i onda da se izgradi neki kontinuitet. U ovoj našoj zemlji malo to tteže ide, no svašta smo prošli i videli pa da sačekamo još malo. Ajmo NAŠIII!!! SVAKI BOD JE BITAN!!!
d

dottore

pre gotovo 3 godine

Osijek druže postaje preozbiljan klub. Imaju odličnog trenera i dobre igrače. Izgleda da ne pratiš. Oni će ući u LK.
N

Nenad91

pre gotovo 3 godine

Dottore, upravo zbog toga što su već nekoliko sezona konstantni i imaju dobre šanse da naprave ozbiljan rezultat a samim tim i donesu više bodova a Hrvati nam dišu za vratom. Pomislio sam da bi Poljaci mogli da ih izbace ovako... Šta je tu je, idemo dalje.
R

Recoba

pre gotovo 3 godine

Po cemu je Skotska 9 -ta na listi..
r

reyales

pre gotovo 3 godine

glupo pitanje. Pogledaj koliko je rendzers nakupio pobede poslednjih sezona
S

Skoti

pre gotovo 3 godine

Uvek su se vadili na taj engleski uticaj! Poenta price odkus Skoti 9.na uefa rang listi je zato sto su godinama imali samo 3.predstavnika,pa sve sto Rendzers i Seltic osvoje deli se sa 3!Tako se godinama provlacili
D

Deyan X

pre gotovo 3 godine

Dzaba nam sve, i 5 predstavnika, kad igraju samo CZ i PFC. Cak ni Voša ni Čuka vise od ovog ne mogu. A zamislite jos jedan klub... Rumuni su 2004-05 odigrali sezonu snova u Evropi i usli u top 15, dobili ono sto mi danas jurimo... i gde su danas... ne mogu da povrate to mesto. Tavore a 5 puta su bolji od nas... Zato, ili da se debele pare ulože ako se udje u Top 15, i u Vosu i u Čuku ili ko god vec izadje u Evropu, ili posle toga vrlo brzo padamo na 25 -30 mesta.
r

reyales

pre gotovo 3 godine

koliko nepromisljen komentar
i

iz 1 u x

pre gotovo 3 godine

Rumuni su propali zato sto je veliki broj tih timova upao u stečaj
D

Deyan X

pre gotovo 3 godine

I dalje mislim da nijedan nas klub osim vecitih nemoze da uradi u Evropi nista bez velikih ulaganja. I da bez tih ulaganja vrlo brzo cemo pasti ispod 15 pozicije.
D

Dojke

pre gotovo 3 godine

Prokomentarisaću ovo krajnje realno. Čak i da dobijemo ta "dva predstavnika u kvalif. za LŠ" malo će nam šta značiti na nekom sportskom planu razvoja našeg fudbala i timova pogotovu. Zašto ovo kažem? Iz razloga što su svi naši klubovi na jako niskom nivou organizacije za evro takmičenja. Mi bre strepimo za prolaz protiv azerbedžanaca, jermena, strede, letonaca, itd. koji su realno 4. klasa. Možete misliti protiv jačih šta bi bilo? Zato prvo trebaju klubovi da mnooogo ojačaju. kako igrački tako prvenstveno i organizacioni/finansijski pa ćemo onda lako sa njima takvima igrati svake godine grupe LŠ, LE/LK. Da to bude jedna konstanta, a ne kao što bi se ovo moglo desiti tad, te 2023/24. sezone i da nas počiste da nas posle nema nigde. Sportski pozdrav!
A

AS-AS

pre gotovo 3 godine

mmoje licno misljenje da ce CUkenzi biti egal pa nije hamarbi herta berlin jos ce cuka biti daleko motivisaniji,vojvodina tesk situacija moraju da prave blok i probaju na kontre sve mora da im se poklopi da izvuku x partizan nije u nikavoj prednosti naspram cuke egal uz malo srece moze da prodje i partizan i cuka dok vojvodina ima sanse kao serif protiv nas NADA
r

reyales

pre gotovo 3 godine

realan komentar. Lask je dosta zajeban
i

iz 1 u x

pre gotovo 3 godine

sve realno osim za Partizan, duplo kvalitetniji od Socija, Soci ima Nobou i to je to, on kad se zatvori ekipa je limitirana, primili su 2 gola od Keshle i izgubili od Niznjeg

Miloš Milovanović

pre gotovo 3 godine

Besmislen tekst, sa svodjenjem računice a kvalifikacije na početku. Pitanje je da li su svi belgijanci uopšte i igrali? Ispašće već sad svi osim možda CZ, a posle ćemo videti...
D

Dil

pre gotovo 3 godine

Ja ipak mislim da ce Zvezda da ispadne, a Partizan ce da nastavi takmicenje.
g

gostujem 12e

pre gotovo 3 godine

Dil Zvezda ne može da ispadne jer je sigurno obezbedila jesen u evropi. Sportski pozdrav ;)
S

Sf

pre gotovo 3 godine

@Dil decace Zvezda ne moze da ispadne. Obezbedila je pobedom protiv Kairata grupu lige konferencije a i tamo se sakupljaju bodovi kao i u LU. o cemu pricas. Zvezda je jedino sigurna u nekoj grupnoj fazi dok ostala tri kluba imaju jos mnogo do toga.
A

Aleksandarbg011

pre gotovo 3 godine

Ili prosto fali nam 15 pobeda... Ili da zvezda udje u L. S i 10pobeda... Sad realno gledano jel vidi neko gde mozemo skupiti tolke pobede?
V

Vidimo

pre gotovo 3 godine

Vidimo, skupicemo i vise nego sto mislis. Zvezda ove godine igra Evropu do kraja marta najmanje.
V

Važi, brt

pre gotovo 3 godine

Ne brinite, braćo grobari, Terza uvodi i vas levake u Ligu Šampiona. Hehehe

Zlatko Reljic

pre gotovo 3 godine

a gde su Danska i Grcka liga
r

reyales

pre gotovo 3 godine

grcka 19, danska 21.
G

Gaj Kasije Longin

pre gotovo 3 godine

Način obračuna koeficijenata je u isto vrijeme vrlo jednostavan ali za one koji nisu u materiji i vrlo komplikovan! Mi se objektivno borimo za 15-o mjesto sa Česima , Turcima i Dancima koji su trenutno 18-i ,19-i i 20-i tako da zaboravite Belgiju, to nije realna priča!!!
g

gunđalo

pre gotovo 3 godine

Tako je i čim startuje grupna LŠ, odmah dobijaju 4 bonus boda jer im prvak (GENT) direktno počinje iz grupne faze
D

Dojke

pre gotovo 3 godine

Naravno, potpuno ste u pravu. Upravo iz tog razloga se ova tabela i zove "plivajućom" (Live,eng. živa) koja se konstantno menja kako klubovi iz pojedinih zemalja odigravaju svoje utakmice. Ovo je sad naše klasično prženje/loženje da smo ne znam ni ja, ono nešto! Pogotovu što se svaki naš rezultat deli sa brojem klubova koliko nam je počelo kvalifikacije, tj. deli se sa 4! I to bez obzira igrali oni dalje ili ne. Do kraja sezone se celokupan zbir uvek deli sa 4. Smešno je gledati Live tabelu ovih dana jer jedan veliki broj stranih klubova nije još ni počeo svoje učešće u LŠ/LE/LK. Ali to smo mi, jel da :D Sportski pozdrav svima i napred Srbija!
r

reyales

pre gotovo 3 godine

vec su uracunata 4 boda genta za ls u ovih 1.000.
r

reyales

pre gotovo 3 godine

deli se sa 4, al belgijancima se deli sa 5. I to sto im timovi igraju direktno grupnu fazu ne mora da znaci nista. Pa gent prosle godine 6 poraza i nije doneo niti jedan bod nacionalnom koeficijentu. Prosla sezona im je bila nasa prosecna u prethodnih nekoliko godina, ako ponove istu, a mi za jednu pobedu bolju sezonu eto nas i na kraju na 12. mestu
9

951357

pre gotovo 3 godine

Pa to nam je što nam je. Vojvodina i Čuka ispadaju 99%, Partizan ispada 80%, igraće Zvezda samo grupnu fazu. Daj Bože da se i Partizan plasira u grupe, ali sa igrom kao sinoć, vrlo teško. A i LE će biti dosta jača ove sezone nego prethodnih, tako da sumnjam da će Zvezda sama doneti dovoljno bodova za ta dva mesta u LŠ. Možda ako iz LE ispadne u LK, pa tamo prođe koji krug takmičenja. Naravno, nada umire poslednja i iznenađenja su moguća, i naravno da navijamo za naše timove, ali... Ovo je realnost.
m

marko 1503

pre gotovo 3 godine

pa ne igraju vosa i cuka bas protiv top ekipa.. sanse jesu male ali ne bas 99% da ispadaju.. Vosa ispada 90%, cuka ispada 70% a partizan 50 50... Komentar ti generalno stoji ali je naravno ciganski ostrascen, tesko izgleda biti realan..
9

951357

pre gotovo 3 godine

@marko 1503 - jeste tesko biti realan, ali vama Grobarima.
D

Dejan1234567

pre gotovo 3 godine

Ako cemo realno i objektivno, Partizan ima mnogo manje sanse nego Vosa i Cuka
G

Gost za marka

pre gotovo 3 godine

Realno,veca je sansa da Čuka prodje nego Partizan,sanse Partizana su bas minimalne,veoma limitiran sastav ima.Moze da pokusao sa dva teska bunkera i to sa Scekicem umesto Jojica ali mnogo kiksiraju centarhalfovi,tako da su sanse mozda i manje od 20 posto.
r

reyales

pre gotovo 3 godine

sanse da vojvodina isapada 85%, cuka 55%, partizan 45%
T

To je vaša realnost

pre gotovo 3 godine

O svojoj realnosti reći ćeš sve sam već u narednom kolu, kad budeš okrenuo ploču i počneš da tvrdiš "Partizan je prošao amaterski Soči", ili "Onaj Soči bi prošli i Voša i Čuka"... Danas tom Sočiju daješ 80% šanse protiv Partizana, sutra, ako Partizan prođe, tvrdićeš da su amateri.
i

iz 1 u x

pre gotovo 3 godine

pa care ako gledamo kako je Zvezda igrala protiv Kairata tamo i Lucana šta tebi daje za pravo da kažeš da Zvezda prolazi sve, i Partizan odigrao slabiju utakmicu ali pobedio 2:0 tako da koga zanima, daj opet da odigraju slabo pa neka pobede opet 2:0 i koga zanima, to kenja mi se od toga kakva je igra, gleda se rezultat…i sad vi možete da kazete penal ili stativa, pa dobro penal je odbranjen, stativu je imao i Partizan i šta sad, nije Streda stvorila više od 2-3 sanse, sto je normalno
9

951357

pre gotovo 3 godine

@to je vaša realnost - Ja nemam pojma kako igra Soči, tako da ne mogu da tvrdim ništa. Kad ih vidim, daću sud. Ali ako su vama ovi nesposobni Slovaci pravili probleme, onda šta očekuješ od ekipe koja verovatno ume da napadne i da da gol? @iz 1 u x - pa mi smo već u grupnoj fazi. Da izgubimo sve do kraja kvalifikacija, igramo grupu LK, ako izbacimo Šerif, igramo LE, a Šerif ćemo 99,99% da izbacimo. A problem sa utakmicom sinoć je to što ekipa koja ofanzivno nema ništa je uspela da vam napravi toliko problema. Šta onda da očekuješ od ekipe koja ima relativno kasvetne ofanzivce i nema šuplju odbranu? Golove ste dali na mufte, kao i Vojvodini, ali to jeste deo vašeg stila igre. Šta ćemo kad mufte ne prođe?

Mali peca

pre gotovo 3 godine

rusimo granice i pomeramo standarde ,ling Long hita ka krovu Evrope
u

uleti ti kita

pre gotovo 3 godine

Slažem se!
B

Bolek

pre gotovo 3 godine

Može li neko da objasni kojom magijom Belgija i pogotovo Turska šalju jednog predstavnika direktno u grupnu fazu LŠ (ništa kvalifikacije), ali zato austrijski predstavnik igra jednu rundu kvalifikacija a škotski dve runde, iako je Škotska bolje rangirana od Austrije i bukvalno ima dvostruko bolji rang od Turske?
M

Milan 83

pre gotovo 3 godine

Nije magija zato što ova rang lista je trenutna. Bukvalno uživo. Izbrisani su poeni osvojeni pre 5 sezona i dodaju se osvojeni ove godine. Po tome smo i mi ispred Belgije. Znači kad završi ova sezona, brišu se poeni od pre 5 godina, dodaju iz sezone 2021/22 i na osnovu toga se raspodeljuju mestaza evrokupove za sezonu 2023/24
M

Markovitz

pre gotovo 3 godine

Za trenutnu sezonu gleda se konačan plasman zaključno sa sezonom 2019/20. Tad su Turci bili u prvih 12 verovatno, a Austrija i Škotska tipa 15,16. Znači uvek je dve sezone razlike.

Pakal

pre gotovo 3 godine

Puna podrška za sve naše klubove. Još jedno mesto u kvalifikacijama za LŠ bi mnogo značilo, da se konačno smire strasti u srpskom fudbalu.
G

Gost za borovo

pre gotovo 3 godine

Druze,nema sanse da nam ostane vise od dva kluba,a verovatnije je da ce biti samo Zvezda.
b

borovo

pre gotovo 3 godine

Sva četiri naša kluba su prošla dalje i najverovatnije će proći i ovo sledeće kolo,jer protivnici nisu bolji..Džabe sve opet neki pišu da smo loši i ostale gluposti,a naša liga je bolja nego hrvatska,a ostale da ne spominjem (ex juga).Hrvati imaju samo dva kluba vredna pomena i koji konstantno napreduju,to su Dinamo i Osijek,ostali su boranija.Kod nas ima pet ozbiljnih klubova Zvezda,Čukarički,Vojvodina,Partizan i TSC..
S

Saleks

pre gotovo 3 godine

I sve to zahvaljujući Crvenoj Zvezdi.
z

zeks pantic

pre gotovo 3 godine

odbi partizanove bodove iz prethodnih sezona i onda vidi jel samo zahvaljujuci crvenim mundirima?
V

Važi, brt

pre gotovo 3 godine

Koje Partizanove bodove? Iz Paralije ili Stavrosa? Hehehe, mali komšija
N

Ne lupaj

pre gotovo 3 godine

@Važi brt Jeste, Partizan zato ima koeficient 18 bodova na UEFA listi. Zato što nismo ništa uradili. Nismo blistali, ali smo jednom prezimiti u Evropi i jednom ispali sa 8 osvojenih bodova u grupi. Bez tih bodova, bili bi ispod 20. mesta na listi.
Г

Гост

pre gotovo 3 godine

Добро је почело, али ће ипак бити кљуно следеће коло квалификација. Није довољно само да Звезда уђе у групу, потребно је да уђе и Партизан, као и да нпр Чукарички прође Хамарби.
J

Jen,dva,tri

pre gotovo 3 godine

Tu smo gde smo samo zahvaljujuci zvezdi!
G

Gost978

pre gotovo 3 godine

U sledećem kolu ispadaju svi, možda Partizan izvuče neki prolaz na foru protiv Rusa, a sva sreća pa CZV ima lak prolaz do grupne faze zbog UEFA sistema kvalifikacija koji nama ide na ruku. Pogledajte Danske klubove, igraju kvalifikacije za LŠ sa Seltikom a Zvezda sa Kairatom. Treba biti realan
I

Ivke88

pre gotovo 3 godine

Jel si svestan koliko ne pratiš fudbal? Nikada mi nece biti jasno zašto neko ima potrebu da napiše neku glupost? Ti ne znaš uopšte zašto je Seltik igrao s Dancima.. Da li si čuo da Seltik nije šampion svoje zemlje. I da pogadjam, navijas za partizan?
S

Sf

pre gotovo 3 godine

DECKO Seltik i Mitjiland nisu sampioni svojih drzava. Postoje dve staze, staza sampiona gde je Zvezda i drugi prvaci i staza pratilaca . Sta ti nije jasno. Mesas babe i zabe. Sto pises kad se ne razumes.
A

Alen RS

pre gotovo 3 godine

Bravo Srbi idemooo
s

srbijaaa

pre gotovo 3 godine

Sta jos treba da imamo dva predstavnika?!
G

Gost&

pre gotovo 3 godine

Haha,ispao "veliki stručnjak" miloje od Veleža. Pišite o tome. Za Savu ste pisali,da je jedva prošao. Savo>miloje
9

951357

pre gotovo 3 godine

Ma bravo za Sava, prosao Birkirkaru sa Malte na penale, nakon sto je izgubio od nje. Posed 60%+ za Birkirkaru. Vrsni strucnjak. Ostavio Miloje traume, vidim ja.
d

dottore

pre gotovo 3 godine

Mi smo svjesni kolike je vama komplekse nabio Miloje još u Zvezdi. I zato vi ovako komentarišete, i zato vi očigledno patite. I treba da patite !
G

Gost019

pre gotovo 3 godine

Miloje srusio Krasnodar, Salzburg, Jang Bojs, Liveroul, Olimlijakos, a Savo samo mikrofon Arene sport.
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

951357-Taj Miloje je jedva prošao Florijanu,to ste vi zvezdaši zaboravili.Morao sudija da pokaže crveni karton i svira penal za Zvezdu da bi nekako prošla.Isto tako ste zaboravili da ste igrali sa Spartakom iz Trnave i njih ste jedva prošli,a ovamo pričate kako je Dunajska Streda tim amatera a bili su ispred Spartaka iz Trnave...
7

777

pre gotovo 3 godine

Pisali su o Miloju...
N

Nista neobicno

pre gotovo 3 godine

Super komentar. Jos kada bi bio povezan sa onim sto je napisano u clanku bilo bi milion lajkova.
V

Važi, brt

pre gotovo 3 godine

Miloje jedva prošao Florijanu? Pa ono, bilo je tesno, brt. Samo 3 gola razlike u ukupnom zbiru, brt. Hehehe
9

951357

pre gotovo 3 godine

@Slaba odbrana - ja ne znam kada će doći dan da vi Grobari prestanete da poredite ekipe iz različitih razdoblja. Prvo, te dve ekipe ne mogu da se porede. Ovi su bar 3x fizički slabiji od tog Spartaka iz Trnave. Spartak je bio šampion, ovi su bili lupam 20 bodova iza šampiona. Spartak je igrao tako da se brani i pobije i ne primi gol, ovima daš gol čim im uđeš u šesnaesterac. I da, Spartak je imao igrače koji umeju da istrče i daju gol makar na kontru, ovi su sterilni u napadu. A Florijanu smo prošli sa 3 gola razlike, i Miloje nije izgubio od nje, i nije imao 30% poseda kao Savo.

MILAN1989

pre gotovo 3 godine

@Slaba odbrana Koliko imaš kompleksa od Zvezde,kao DAC je bolji od Trnave,možda ove sezone.Kad smo mi igrali s Trnavom,bili su šampioni.Pozdrav.
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

951357-Ja ne bi poredio da vi zvezdaši to neradite,čitam komentare.Svaka ekipa sa kojom Partizan igra u Evropi vi zvezdaši predstavljate da su amateri,nemaju pojma.Ti se sprdaš na račun Save(vrsni stručnjak) kako je jedva prošao tamo neki ekipu sa Malte.Ja sam odmah setio dvomeča sa Florijanom,3:3 tamo i 0:0 do 45 minuta.To je bilo mučno gledati,i kao što sam naveo crveni karton i penal u 45 minutu za Zvezdu,posle je bilo laganica.Dac je bio 5-6 bodova iza šampiona i 10 bodova ispred Spartaka Trnave,dakle mogli su i oni biti ladno šampioni,eto kakva im je liga....Ti si taj koji najviše uporedjuje sve živo,pišeš ono što ti odgovara.Kažeš Spartak igrao da se brani,pobije i da ne primi gol.Prime gol u sledećem napadu ga daju,daju gol u sledećem napadu ga prime...MILAN1989 nisam kompleksaš,pročitaj dobro prethodne komentare,izneo sam činjenicu,verujem da mnogi nisu ni znali da Spartak Trnava i DAC igraju istu ligu...Nemam ja šta da budem kompleksaš samo mi je zapalo za oko da Partizan sa bilo kojim protivnikom da igra to su amateri..Pa zato pitam da li je i Trnava za koju verujem da 90 posto ljudi nije čulo dok nije igrala sa Zvezdom,da li su i oni amateri pošto dolaze iz iste lige kao i DAC,tad su osvojili titulu i ko zna kad...

Aleksandar Nikolic

pre gotovo 3 godine

I sad umesto da skracujemo ligu,malo da se ulozi u infrastrukturu,poveca kvalitet,da za 2,3 godine docekamo spremni to sto nam se otvorilo mi cemo tapkati u mestu i muljati izmedju uprava i kriminalaca standardno...i jos jedna stvar, mogli bi Zvezda i Partizan ako vec ne prodaju da posalju na pozajmice prekobrojne igrace da se malo kvalitet ostalih timova poveca,a i da ti igraci budu spremni.
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Aleksandar Nikolic-Zvezda i Partizan šalju svoje igrače po celoj ligi,samo što ti igrači očigledno da nemaju kvalitet da igraju u tim slabijim klubovima a kamoli u Zvezdi i Partizanu,zato i propadnu.Što se naše lige tiče prvo mora da se iskoreni kriminal.Čukarički,Vojvodina,Tsc itd da budu svoji klubovi a ne filijale.Da se i njima dozvoli da budu šampioni svoje države,možda bi i oni tada imali bolje rezultate u Evropi...
S

Ser Alex

pre gotovo 3 godine

Sve si lepo rekao. Ja bih samo da dodam šta nas čeka ukoliko to ne uradimo, kao što nećemo. Pošto mi sada realno imamo samo dva kluba sposobna da dobace do evropske jeseni, trenutno je dobra stvar što imamo još samo dva koji mogu da skupe neke mrvice, pa ukupan koeficijent ne trpi toliko. Zeznuto će biti kada se u priću ubaci i treći takav klub, a jedan od dva najbolja krene put Lige šampiona kroz stazu ligaša, koja je znatno teža. Pride, ako se ispadne onda se i Liga Evrope juri kroz stazu ligaša, gde su timovi iz najjačih liga, tako da su izgledi za poene za koeficijent mnogo manji nego što ih sada Partizan ima u pohodu na Konferenciju
C

Coca cola

pre gotovo 3 godine

@slaba odbrana Па ко им брани да покажу шта знају у Европи кад им већ по теби не дозвољавају у домаћем првенству.Чуј треба им дозволити да буду прваци па да онда покажу шта знају,јер ето није то тако зато што они не знају већ што им се не дозвољава.Чудна нека логика
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Coca cola-Za Evropu su im potrebna pojačanja,Zvezda je igrala sa 7 stranaca u prvoj postavi protiv Kairata a Vojvodina sa 0,odakle Vojvodini para za pojačanja,prošle godine su se raspadali.Oni litvanci što su igrali sa Vojvodinom u prvoj postavi su imali 4 brazilca,dva grka i jednog portugalca.Država sipa milione u Zvezdu i Partizan,to i ti znaš al eto praviš se lud.
K

Kojih...

pre gotovo 3 godine

...7 stranaca u startnoj postavi? Kanga, Sanogo, Falko i Dioni.
E

Eto kojih

pre gotovo 3 godine

@Kojih... Kanga, Sanogo, Falko i Dioni. Plus Austrijanac Dragović, Kanađanin Borjan i Crnogorac Ivanić. Oni su reprezentativci drugih reprezentacija i to dosta istaknuti reprezentativci. To ih čini stranim igračima.
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Kojih...Borjan,Dioni,Dragović,Falko,Ivanić,Kanga,Sanogo...
C

Coca cola

pre gotovo 3 godine

@slaba odbrana Па и да даш паре Војводини и Чукаричком мислиш да би имали успјеха као што имају Звезда и Партизан.За Европу ти треба континуитет што ови никад неће имати па чак и да срокаш милионе у њих, а да не причамо о спонзорима и навијачима.Није новац мјерило успјеха што потенцираш у овој причи, има мало и до традиције што показује управо Звезда са својих 5 узастопних учешћа а дужна је и богу и народу.Горе наводиш да је Звезда играла са 7 странаца а Каират без иједног па онда волшебно изјавиш да су Литванци играли са два три Бразилца а ето Војводина без иједног.У једном случају ту сметају странци а у другом су ти оправдање странци.
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Coca cola-Nigde nisam spomenuo da je Kairat igrao bez ijednog stranca.Naravno da je novac merilo,Zvezda kada nije imala para 10 godina nije igrala Evropu,tada je Vojvodina imala bolje rezultate od Zvezde.Zvezda je za jednu sezonu od ove 4 sezone,sada 5 potrošila 10 miliona na pojačanja samo da bi ušla u Evropu.Drže tim na okupu,i dovode besplatne igrače jer je negde isparilo preko 100 miliona.Zvezdin budzet je 30 miliona a Vojvodinin oko 1,2 a do juče je Zvezda bila u rangu sa Vojvodinom i gubila 5 puta uzastopno od Vojvodine,ali dodje Vučić i sve se promeni...
S

Sf

pre gotovo 3 godine

@slaba odbrana ti si takva neznalica da je to cudo. Ne moze neko vestacki da bude prvak. Da Cuka I Tsc budu prvaci i da igraju pred hiljadu gledalaca. To bi bila divota. Ajde bre. A to sto si nabrojao Borjana, Ivanica , Dragovica itd kao strance je glupo i bezobrazno sarane mali. Pa koji Evropski tim nema gomilu stranaca, o cemu pricas , dokle ta glupa prica. Niko to u svetu ne spominje. Koliko Real ima Spanaca ili Siti Engleza itd......Alo nije ovo 1955 godina sta je sa mozgom.
C

Coca cola

pre gotovo 3 godine

@slaba odbrana Хехе лијепо ме засмија твоје познавање фудбала и прилика у фудбалу.Кажеш Звезда била у рангу Војводине док не дође Вучић и то не преокрену.Па не можеш ставити Звезду у ранг са Војводином ни у једном контексту уз сво поштовање за Вошу.Ето успјеси говоре све о томе ко је ко па и теби препоручујем да мало прочиташ и претражиш досадашње успјехе ова два клуба па тек онда ударај по тастатури.Па кад то завршиш упореди Звезду са својим клубом,можда и ту нађеш нешто занимљиво😁😁😁
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Sf-Pre svega malo poštovanja kada se obraćaš nepoznatoj osobi...Borjan je Kanadjanin,Ivanić je Crnogorac a Dragović je Austrijanac,oni su reprezentativci svojih zemalja i ti to ne možeš da promeniš,to piše i na sajtu Uefa.To što oni imaju srpski pasoš to je već neka druga priča.U ovoj našoj ligi sve se može,samo što si ti mnogo naivan,ako bar imalo pratiš našu ligu mogao si da zapaziš šta se sve dogadjalo prethodnih par godina....
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Coca cola-Vidiš kako si odmah promenuo priču kad sam napisao da je Zvezda tih 10 godina kada nije igrala Evropu bila u rangu Vojvodine,i da je Vojvodina donosila tada više bodova iz Evrope nego Zvezda,odmah se vadiš na istoriju klubova.Vučić je došao,postavio svoga kuma Kokezu u FSS,doveo Terzića u Zvezdu,jedan Tončev u Nišu,jedan u Surdulici,Milovanović u Mladosti,Matijaševć u Čukaričkom potom FSS,to su sve kumovi,svi su povezani,Lalatovića je šetao iz kluba u klub da uzima bodove Partizanu a daje Zvezdi,više od pola lige su vodili Vučićevi ljudi i dan danas vode,misliš ti da bi Zvezda tako lako osvajala titule u zadnjih 4 godine.Otkad je Vučić došao Zvezda je procvetala u svim sportovima odjednom,od fudbala do boksa....Šta misliš otkud Stanković,otkud Dragović,Marin itd jer vole Zvezde malo sutra,što je nisu voleli pre 5 godina....
G

GV

pre gotovo 3 godine

Pa normalno da ćemo srpske igrače nazivati domaćim, bez obzira za koju reprezentaciju igraju. Nisu oni neki Brazilac koji je na mufte dobio pasoš da se ne bi vodio kao stranac, već su Srbi koji su inali srpski pasoš i pre dolaska u Zvezdu. A ta priča "milioni, kamioni, država..." pogledaj samo tim Zvezde koji je izborio prvu LE pod Milojem, kada je Zvezda izbacila Spartu i Krasnodar, ni krštenog napadača nismo imali. Tim se stvarao lagano, sa svakim novim ulaskom u LŠ i LE tim se nadograđivao. Što Voša sa ovim timom ne izbori LK, pa da dogodine ima para za ozbiljniju ekipu, pa 2,3 godine Evrope, pa, ko zna, možda i LŠ. Ali uradite nekad nešto i sa onim šta imate. I popunite Karađorđe nekada, ulaznice mogu biti lep dohodak klubu.
C

Coca cola

pre gotovo 3 godine

@ slaba odbrana Хехе депласирано је и дегутантно расправљати са тобом о фудбалу.Очигледно да ти је кратко памћење и да се фудбал по теби игра задњих пар година па тако и доносиш закључке.Могу и ја тако да причам о ери Партизана и његових 6 титула и времена Мирка Марјановића и Томислава Караџића и системског уништавања Звезде али не бих да не улазимо у даљу расправу.Спортски поздрав
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Coca cola-Pa ispričaj mi tu priču ako znaš,mnogo me zanima...
C

Cccc

pre gotovo 3 godine

Ljudi mante se kalkulacija, od sledećeg kola mi ako uzmemo bod biće dobro. Nas je fudbal nula. Možda zvezda uzme još koji bod pa hajde I partizan ali Cuka I Vojvodina dabogda. Voleo bi da grešim ali.
B

Bolek

pre gotovo 3 godine

Vojvodina je završila svoje sakupljanje evropskih bodova za ovu godinu ali Čuka možda uzme nešto od Šveđana. Zvezda ima još deset garantovanih evropskih utakmica, Partizan ako bi ušao u grupnu fazu to bi bilo dvadeset utakmica, lepo bi se nakupili bodova.
D

Debela jajara

pre gotovo 3 godine

Nije nerealno da ostanu dva kluba u nekim od takmičenja... Bitno da ostali izvuku bar po neki bod, gledam ovaj Lask je jaka ekipa ali nije nedodirljiva
G

Gost Lk

pre gotovo 3 godine

Pa covece jel ti vidis na sta lici Vojvodina,pa oni ce biti osmi u našoj ligi.
7

777

pre gotovo 3 godine

Opustite se nema razloga za digitronom kao i prrthodne 4 godine i ove ce Zvezda da gazi u Evropi i doneti bodoove
B

BlablaTruc

pre gotovo 3 godine

Kako da gazi? 6 1, 6 0, 4 0? Je l si na takvo gazenje mislio? Samo pitam.
S

Samo...

pre gotovo 3 godine

... kažem, gazenje sa rekordnim brojem bodova u grupi, kao i uvek. Zvezda je protiv Liverpula osvojila isti broj bodova kao Partizan za 12 utakmica Lige šampiona.
A

Ako već gledamo

pre gotovo 3 godine

@Samo Zvezda je za dva učešća u LŠ primila golova koliko Partizan nije u grupnim fazama evrokupova, ukupno za poslednjih 15 godina. A igrali smo grupnu fazu evrokupova čak 11 puta u tom razdoblju. :))
P

Pačirac

pre gotovo 3 godine

Euforija na online platformama je maltene kao da dobijamo dva direktna mesta u grupnoj fazi Lige Šampiona. I da imamo četiri predstavnika, treba se izboriti za ulaz u grupe.
N

Ne dobijamo

pre gotovo 3 godine

Dva sigurna mesta u Ligi šampiona, ali bismo imali (skoro) tri sigurne grupne faze, makar u sva tri kluba u Ligi konferencije
S

Sf

pre gotovo 3 godine

@"Ako vec gledamo", decace ne racunaju se golovi, korneri i aut vec pobede i bodovi. I istorija fudbala ne pocinje od vasih 11 ucesca u Evropi. Koliko imate trofeja u Evropi, koliko pobeda , koliko bodova ste osvojili i koliko ucesca ukupno, kolika vam je gol razlika? U SVEMU STE SLABIJI OD ZVEZDE. O cemu ti pricas covece. 39 GODINA NE ZNATE ZA POBEDU U KES/ LS A ZABORAVIO SI SILNE PRIMLJENE GOLOVE OD PETAH TIKVE , KROACIJE , SLAVIJE ITD..... I TI TO POREDIS SA BAJERNOM , PSG, TOTENHEMOM, LIVERPULOM JEL SI NORMALAN PITAM TE. STA JE VECA SRAMOTA. POGLEDAJ SVA UCESCA ZVEZDE I VASEG KLUBA PA UPOREDI. NI U JEDNOM JEDINOM SEGMENTU NISTE BOLJI , OD SVEGA STO SAM NABROJAO. NAUCI NESTO I NE LAPRDAJ VISE BRUKAS SE SAMO.
D

Džabe ste krečili

pre gotovo 3 godine

Ne treba nam dva mesta u kvalifikacijama za LŠ. Nećemo mi da uvlačimo JSD Jugoslovene tamo, kada oni tamo ne pripadaju. Neka se drže oni LK.
Л

Лукаку 98

pre gotovo 3 godine

Знам да није тема, али како то да је Уефа за уторак одабрала румунског судију за утакмицу молдавске екипе? То је као да нама суди неко из РС..
M

Malj

pre gotovo 3 godine

Nije brt, to ti je vise kao da nama sudi hrvat
D

Delijebazel

pre gotovo 3 godine

Cestitam svim klubovima na pobedama. Steta za cuku i zvezdu u prvim utakmicama ali dobro. Sledeci krug je jako bitan. Nazalost mislim da se tu zavrsava misija za Cuku i Vosu. Zato je itekako bitno da Zvezda i Partizan pobede svoje utakmice i kuci i na strani. Isto tako bi bilo bitno kad bi Paritzan usao u grupnu fazu (Zvezda je vec obezbedila makar Ligu Konferencija). Partizan bi garantujem prosao grupu a Zvezda zavisi od takmicenja takodje. Ti bodovi bi nam jako dobro dosli.
P

Pertini

pre gotovo 3 godine

Hvala Zvezdi!
g

gost123

pre gotovo 3 godine

Nemoj tako, hvala svim ekipama. Ti se mozda ne secas ali ti isti klubovi su vukli zvezdu 2008-2015 kada nista nije doprinosila koeficijentu. Zvezda je sada samo svojim kvalitetom doprinela da se ovaj koeficijent poveeca, Partizan sto se koficijenta tice ima kontinuitet vec 20 godina. Naravno da u fudbalu Zvezda treba da predvodi jer je nas najjaci klub. Meni kao partizanovcu to nije tesko da priznam, kao sto se zna da je Partizan u kosarci bolji. Po meni, tema svih tema je da se bukvalno od ove sledece zime ako postane izvesno da dobijamo dva u LS u kvalifikacijama, zvezda i partizan pojacaju i da ostali klubovi takodje uz savez i drzavu ojacaju dovoljno da mozemo koliko toliko da branimo ta buduca dobra mesta. Vicesampion Srbije bi svakako u 3 kolu LS dobio mnogo jakog protivnika ali nema veze, jedne godine prodjes, jedne ispadnes, ali igras odmah posle toga siguran plej of za LE. To nije mala stvar, plus imas sigurnu ligu konferencija. To nije za potcenjivanje. Hrvati su napravili gresku jer ekipe nisu pripremili a mi treba da se potrudimo da budemo bolji.
C

Camil

pre gotovo 3 godine

Po cemu ste vi bolji u kosarci kad vas mlatimo vec 6-7 godina.Cetiri god.smo prvaci i u fudbalu.Od istorije se ne zivi!Kad budete sampioni priznacemo da ste bili bolji te i te godine,do tad gledaj najkvalitetnija takmicenja u ulozi Zvezde.POZ
G

Gostttt

pre gotovo 3 godine

samo mi reci kako partizan ima kontinuitet 20 godina? sarloa tikve samrok... , usao jedne god u ls 0 bodova, mislim da je toliko imao i u le, i mozda jos jedno ucesce u le gde je isto osvojio malo bodova... partizan za taj kontinuitet od 20 god ima mnogo manje nego zvezda za ovih 4 ili 5 god kako gpd hoces racunaj... drugi timovi nista nisu uradilu i za ovo sad najzasluznija je zvezda 90% ( ls 2x i le 2x)i partizan 10% (igranje le i prolaz grupe kao zvezda), ostali klubovi 0.... tako da kontinuitet partizana i doprinos je skoro pa ravan ostalim klubovima... a i lista se ne pravi na 20 god vec 5 godina sabira deli i pravi koeficijent.... mislim da partozan ako ne prodje do grupne faze lk od naredne sezone nece biti ni nosilac u 3 i 4 kolu lvalifikacija za lk sto je tuzno... ali jbg... da predjem na ostalr klubove lask je previse ozbiljan prptivnik vosa jedino da se zatvori sskroz i uz malo srece ode na penale i to je jedina sansa kako mogu proci lask ali iskreno lask daje minimum 6-7 golova u dvomecu vosi.... cuka ima malo bolje sanse ali samo malo, hamarbi isto igra lep fudbal na gol vise, cuka moze da namuci njih ali sumnjam da mogu da prodju 20:80 u korist hamarbija...
G

Gost123

pre gotovo 3 godine

Partizan od 2000 pa na ovamo igrao Le bar 10 puta minimum plus dve lige sampiona. Jel vi stvarno imate kratko pamcenje ili se pravite ludi..?
s

sho

pre gotovo 3 godine

Jeste lepo ali ovo nije održivo
X

XD

pre gotovo 3 godine

Konkurentima najjači klubovi tek treba da startuju a nama već u sledećem kolu jako vise sva tri kluba u konferenciji tako da ne vidim kako možemo da ostanemo među 15.