UEFA odredila domaćine EP 2028. i 2032!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 12:45

Srbija, Rumunija, Bugarska i Grčka nisu ni dostavile kandidaturu...

Pala je odluka: UEFA je u podne obelodanila da će šampionat Evrope 2028. godine biti održan u Velikoj Britaniji i Republici Irskoj. Iz Niona su čestitali domaćinima i saopštili kako će utakmice biti igrane u devet gradova: Belfastu, Birmingemu, Kardifu, Dablinu, Glazgovu, Londonu (na dva stadiona), Mančesteru i Njukaslu.

Podsetimo, za organizaciju ovog turnira interesovanje su zajednički pokazivali Španija i Portugalija, zatim Danska, Farska Ostrva, Finska, Island, Norveška i Švedska, odnosno Rumunija, Grčka, Bugarska i Srbija.

Izabrane vesti

Nijedna od ove tri preostale kandidature nije zvanično dostavljena, tako da Britanci i Irci praktično nisu imali nikakvu konkurenciju.

I 2028. na završnom turniru učestvovače 24 najbolje evropske selekcije. Takmičenje će početi sredinom juna i trajaće mesec dana...

Danas je objavljeno i da su domaćinstvo Evrpskog šampionata 2032. dobili Italija i Turska. Prvobitno, UEFA je dobila tri kandidature za ovaj turnir: Italija, Turska i Rusija. Pošto je ova potonja odmah odbačena iz dobro poznatih razloga, u nadmetanju su preostale Turska i Italija, da bi kasnije dve zemlje odlučile da pošalju zajedničku kandidaturu. Tako ni u ovom slučaju nije bilo pravog nadmetanja.

Italijani i Turci predstavili su 20 potencijalnih stadiona na kojima bi trebalo da se igra, od kojih će do 2026. biti odabrano 10, po pet u svakoj od država.

Domaćin finala kasnije će biti određen.

Podsetimo, EURO 2024 biće održan u Nemačkoj.


tagovi

UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara