Idemo dalje: Sitiju uzimaju bodove i u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 14:33

Pogled u retrovizor Pepa Gvardiole „neće nas izbaciti, verujem predsedniku“

Kao da je neko bacio atomsku bombu. Tako su pojedini ostrvski mediji okarakterisali informaciju iz Niona da je UEFA zabranila Mančester Sitiju da naredne dve sezone učestuvuje u evropskim kupovima. Šteta će biti ogromna, kako sportska, tako i finansijska, dobrano će uzdrmati temelje kluba, dovesti u pitanje čitav projekat arapskih vlasnika, a treniranje strogoće nad Građanima sprovešće i Premijer liga.

Informaciju su prvo objavili tabloidni mediji, proverili je ozbiljniji novinari, da bi Independent predočio kako će čelnici elitnog engleskog takmičenja biti prinuđeni da aktuelnom prvaku oduzmu bodove. Sve pod obrazloženjem da ih na taj korak primorava UEFA, te da Fudbaski savez Engleske – koji rukovodi ligom – mora da sluša preporuke krovne organizacije.

Izabrane vesti

A one su jasne. Ustanovljeno je da je Siti kršio pravila finansijskog fer-pleja, te mu nema spasa i cenu mora da plati i u domaćim okvirima. Zasad se niko ne usuđuje da prognozira koliko će bodova bito douzeto Sitiju, ali je jasno da to ni na koji način neće ugroziti njegove ambicije ove sezone. Jer, do titule svakako ne može pošto je Liverpul odmakao 22 boda, put u Ligu šampiona ili Ligu Evrope mu je zatvoren, a kazna, kakva god da bude, neće biti toliko drastična da bi dovela do ispadanja iz Premijer lige.

Doduše, stidljivo se javnost na Ostrvo pita da li bi, kad već nikakvog efekta osim pukog sprovođenja odluka ne bi bilo ove sezone, delotvornije bilo kazniti Mančester Siti minus bodovima uoči početka narednog prvenstva. Što bi značajno otežalo borbi za titulu, ako uopšte neke od najvećih zvezda tima i Pepa Gvardiola i dalje budu u klubu. Iako takva mogućnost ne deluje baš realno, posle vesti od petka veče sve je moguće.

Dok se čeka sveža reakcija Gvardiole, navijači suparničkih klubova na društvenim mrežama recikliraju izjavu katalonskog stručnjaka iz 2018. kad se prvi put pojavila mogućnost da UEFA kazni Siti.
Neće nam zabraniti da se takmičimo. Tako su mi objasnili predsednik i članovi Upravnog odbora, a ja mi verujem. Ako se to, ipak, desi, jer je takva odluka UEFA, moraćemo da je orihvatuimo i nastavimo dalje“, pričao je pre dve godine Gvardiola.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara