Džunejt Čakir (Reuters)
Džunejt Čakir (Reuters)

UEFA priznala da je Milan „opljačkan“: Suspendovan Džunejt Čakir!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 15:54

Jedan od najpoznatijih evropskih sudija na hlađenju zbog loše arbitraže na San Siru

Povratak Lige šampiona na San Siro protiv istog rivala koji je te 2014. godine odigrao poslednji meč u elitnom takmičenju protv Rosonera na njihovom stadionu je prošao razočaravajuće za navijače Milana. Ponajviše zbog turskog sudije Džunejta Čakira.

Milan je sjajno otvorio meč protiv favorizovanog Atletika, vodio 1:0, imao kontrolu nad utakmicom i bio bliži drugom golu nego rival izjednačenju, a onda se sve okrenulo. Već u 29. minutu je Čakir pokazao domaćem vezisti Franku Kesiju drugi žuti karton i isključio ga. Bio je to tek drugi faul Kesija na utakmici i nije spadao u kategoriju onih koji su za žuti karton, a pogotovo ne za drugi žuti.

Izabrane vesti

Brojčano nadmoćniji Atletiko je preuzeo inicijativu, izjednačio u 84. minutu, a onda i preokrenuo u nadoknadi vremena posle još veće greške Čakira.

Turčin je u 93. minutu dosudio penal za Atletiko posle igranja rukom Pjera Kalulua u kaznenom prostoru domaćina. Problem je što je tom prilikom prvo gostujući igrač Toma Lemar igrao rukom i lopta se na taj način odbila do Kaluluove ruke.

Što je još gore, Čakir je tražio video proveru ali njegov sunarodnik Abdulkadir Bitigen u VAR sobi počinio još veću grešku i sugerisao zemljaku da je u pravu što je pokazao na belu tačku. Luis Suarez je golom iz penala u 97. minutu doneo pobedu Madriđanima koja će Milan na kraju verovatno koštati ispadanja iz grupe.

Zbog svega toga je UEFA odlučila da suspenduje Čakira i Bitigana na neodređeni period, a zameraju mu i što nije sankcionisao igranje rukom Markosa Ljorentea u šesnaestercu Atletika.

Slaba uteha Rosonerima koji posle dva kola nemaju ni bod i autsajder su u trci za prolaz sa Liverpulom, Atletikom i Portom.


tagovi

Cunejt Čakir

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara