©Star Sport
©Star Sport

Ugasio se kineski klub, Tošić slobodan igrač

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.03.21. | 18:00

Taižu Juanda raspustio ekipu

Nekadašnji igrač Partizana, CSKA iz Moskve i Mančester Junajteda Zoran Tošić postao je slobodan igrač, nakon što su vlasnici kineske Taižu Juande odlučili da ugase klub zbog finansijskih problema. Tako su svi igrači ostali bez ugovora i slobodni su u izboru nove sredine.

Kineski drugolišaj danas je objavio zvanično saopštenje, u kojem se navodi da klub napušta kineski fudbal i da se zvanično gasi.

Izabrane vesti

Tiažu Juanda je osnovan 2017. godine, a onda je za dve godine od četvrtog ranga stigao do drugoligaškog takmičenja. Prošle sezone je bio vrlo ambiciozan, izborio je plasman u grupu za promociju u najviši rang takmičenja, ali je doživeo svih pet poraza i završio na šestom mestu.

Tošić (33) je u Kinu otišao krajem februara prošle godine kao slobodan igrač, zabeležio je deset nastupa u svim takmičenjima i postigao tri gola.

Iskusni vezista karijeru je započeo u Proleteru iz Zrenjanina, a pre prvog dolaska u Partizan 2007. godine igrao je za Budućnost iz Banatskog Dvora i Banat iz Zrenjanina. Iz Humske je u januaru 2009. godine otišao u Mančester junajted za 7.000.000 evra, a potom je bio pozajmljen Kelnu. Sa Old Traforda je 2010. godine prešao u CSKA iz Moskve za 9.500.000 evra i tamo se zadržao sedam godina. U Partizan se vratio u avgustu 2017. godine i zabeležio 81 nastup, uz 26 postignutih golova.


tagovi

Zoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara