Ugo Vijeira uzeo drugu šampionsku titulu u karijeri

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 15:31

Portugalac osvojio titulu sa Hibernijansom na Malti

Ugo Vijeira je uspeo da se domogne druge šampionske titule u svojoj karijeri. On je sa Hibernijansom, koji slavi 100 godina postojanja, uspeo da se domogne 22. šampionskog trofeja u klupskoj istoriji. Ekipa iz Paole je u završnici sezone iskoristila katastrofalnu seriju Florijane koja je vezala pet utakmica bez poraza, pa je šampionsku trku završila sa šest bodova zaostatka u odnosu na lidera.

Hibernijans je u poslednjem kolu savladao Birkirkaru na svom terenu sa 3:1, Vijeira se na terenu našao u 81. minutu, ali se umalo upisao u strelce, pošto je lobovao protivničkog golmana, ali je lopta pogodila prečku. Na kraju, Vijeira je na 12 utakmica za Hibernijans ovog proleća postigao tri gola, od čega dva u prvenstvu i jedan u tamošnjem FA trofeju. Imaće priliku dodatno da dodatno popravi učinak, s obzirom da FA trofej i dalje traje, a u polufinalu će protivnik biti upravo Florijana.

Izabrane vesti

Vijeira je zimus stigao u klub i potpisao ugovor do kraja sezone, pa ostaje da se vidi da li će produžiti saradnju. Portugalac, koji je ostao u najlepšim uspomenama navijačima Crvene zvezde tokom godinu i po dana na stadionu Rajko Mitić tokom karijere je bio član i slavlne lisabonske Benfike, potom i Brage, što dovoljno govori o tome koliko je obećavao u ranim igračim danima. Ipak, činjenica je i da nije uspeo da opravda očekivanja.

Vijeira (33) je u Crvenu zvezdu došao iz moskovskog Torpeda kao želja tadašnjeg trnera Miodraga Božovića i bio jedan od najzaslužnijih igrača za osvajanje šampionske titule u sezoni 2015/2016. Postigao je 28 golova na 51 meču u crveno-belom dresu. Potom je vrlo uspešno igrao za japansku Jokohamu, gde je za dve sezone dao 40 golova, ali je nakon toga išao silaznom putanjom i više nije uspevao sa istim intezitetom da trese protivničke mreže.

Pre dolaska u Hibernijans igrao je za Sivas, Žil Visente, u kojem se prvobitno dokazao pre dolaska u Benfiku, a u poslednje dve godine je kratkoročno nosio dresove Hokaida i Univerzitatee.

ŠTA SVE MOŽEŠ DA URADIŠ KAD SI NAJBOGATIJI ČOVEK NA MALTI

U istom danu kada je Hibernijans postao šampion države, u prvom planu se našao i najbogatiji čovek na Malti Džozep Porteli. On je debitovao i postigao gol za klub iz svog rodnog mesta Nadura u proslavi titule šampionata na ostrvu Goco.

Porteli je sprecijalno registorvan za meč sa Kerčem Ajaksom u poslednjem kolu prvenstva, našao se na terenu u drugom poluvrmeenu, a onda je u završnici meča pogodio jedanaesterac za konačnih 1:1.

Nadur Janstersi su još ranije overili šampionski trofej, pošto su imali 17 bodova više od drugoplairanog Gajnsijelma, pa su sebi mogli da priušte trenutak u kom će ispuniti veliku želju Džozepu Porteliju.


tagovi

Ugo VijeiraHibernijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara