Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Ugovor do kraja karijere i posle, pa još jedan: Tadić Ajaksov do 2027, prvo igrač, onda trener

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 10:28

Nagarada za vernost i kvalitet

Nedavno je zvala čak i Barselona. Dušan Tadić nije hteo da napusti Amsterdam. Onda se javio Milan. Dušan Tadić nije ni razmišljao. Direktor fudbala Mark Overmars je i sam rekao da kapiten nije na prodaju. A sada je rešio da srpskog internacionalca nagradi za vernost novim ugovorom u Ajaksu.

Aktuelni je isticao 2023. i njime je bilo predviđeno da Tadić ostane zaposlen na nekoj funkciji u klubu do 2026. Sada je pak sve pomereno za godinu dana. Novi ugovor, pišu svi najuticajniji holandski mediji, predviđa da Tadić ostane igrač Kopljanika sve do 2024. kada će već biti u 36. godini života.

Izabrane vesti

Potom, Tadić će odmah dobiti posao u klubu i na funkciji – najverovatnije kao trener mlađih kategorija – ostati barem do sredine 2027. godine.

Novi ugovor biće potpisan do kraja nedelje, pa će Tadić, to je sad sasvim jasno, igračku karijeru i završiti u Ajaksu, a u istom klubu početi i „život posle fudbala“. Ili bar posle aktivne karijere.

Nadamo se da će da bude uspešan kao što je sada kao igrač. Na 149 utakmica u dresu Kopljanika postigao je 76 golova i namestio još 70. Dokaz fudbalske inteligencije. I još ako to znanje prenese i u trenerske vode – a retko gde se tom poslu uče kao u Ajaksu – biće to odlična stvar i za Tadića, a i za ceo srpski fudbal.

Novi ugovor u Ajaksu samo pokazuje koliko ga u Amsterdamu poštuju. A tamo nije lako zaslužiti poštovanje.



tagovi

Dušan Tadićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara