Radovan Pankov (©Star Sport)
Radovan Pankov (©Star Sport)

Uhapšen zbog sumnje za napad: Redar nasrnuo na Pankova, ovaj ga odgurnuo i slomio mu ruku

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 11:47

Neverovatne vesti stižu iz Poljske i Holandije, u istom sosu i kapiten Legije Žozue

Nezapamćeni incidenti u Alkmaru iz sata u sat poprimaju nove konture. Haos u kojem su bili fudbaleri i stručni štab varšavske Legije, te policija i obezbeđenje na stadionu AZ dovela je do toga da su u pritvoru završili Radovan Pankov i kapiten Žozue zbog navodne sumnje u napad.

Poljski i holandski mediji neprestano izbacuju nove detalje. Kako piše sajt Wyborcza, pozivajući se na sajt Legia.net, koji je preneo svedočenje novinara lista Faktu, Pankov i Žozue su bili prilično aktivni u celom tom haosu, zbog čega je policija zahtevala njihovo hapšenje.

Izabrane vesti

Svemu tome prethodio je napad jednog člana obezbeđenja na srpskog štopera. Kako se ističe, posle verbalnog obračuna Pankov je odgurnuo čoveka koji ga je napao, a ovaj je pao na pod, udario glavom o zid i tom prilikom slomio ruku u predelu lakta. Uprkos takvim povredama, čovek iz obezbeđenja je u takvom stanju uspeo brzo da se podigne i hteo je ponovo da se baci na Pankova.

Od holandskih medija stiže informacija da je član obezbeđena ipak brzo odveden u bolnicu, posle čega se uključila policija. Oni su opkolili Legijin autobus i zahtevali da Pankov i Žozue izađu napolje, pod pretnjom da će na silu ući unutra i izvesti ih napolje. Obojica su zatim uhapšeni pod sumnjom za napad, kako je objavila holandska policija.

Sve što se dešavalo pre i posle mogli ste da čitate u ranijim objavama na sajtu Mozzart Sporta. Ceo slučaj podigao se na diplomatski nivo i premijer Poljske Mateuš Moravjecki zahteva od holandskih vlasti da se što pre razjasne sve okolnosti.

Čini se da je ovo samo početak, da ćemo tek dobiti nova poglavlja ogromnog skandala...


tagovi

Radovan PankovLegija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara