Ukrajinci igraju ko Brazilci - fali im još bod; Portugal lagano, Ronaldo nije CR700

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.19. | 22:55

Odavno ništa nije u našim rukama...

Ni Ukrajina ni Portugal još nisu zvanično učesnici predstojećeg Evropskog šampionata, ali večeras su za stopu bliže završnom turniru. To se pre svega odnosi na četu Fernanda Santoša, koja se utakmicom protiv Luksemburga poravnala sa Srbijom po broju odigranih mečeva, a pobedom (3:0) odmakla Orlovima na plus četiri, što znači da za tri dana može i da izgubi u Ukrajini - ostaće ispred naše selekcije. Pritom, u poslednje dve runde Portugalci imaju zicere: Litvanija i još jednom Luksemburg. 

Kada govorimo o Ukrajincima oni odavno hlade šampanjac i u njih niko nije ni sumnjao. Nakon večerašnjeg sigurnog trijumfa nad Litvancima (2:0) suštinski su završili posao, kao ozbiljan rival ostaje im još samo matematika. Ševčenkov tim je, naime, pobegao Srbiji na plus devet. Da bi se nešto promenilo u redosledu potrebno je da Ukrajina izgubi oba meča, a da Srbija sve dobije, između ostalog i Ukrajinu, i to višim rezultatom nego što je izgubila u Lavovu. Tamo je, sećate se, bilo 5:0 za domaćina, pa je svima jasno da Orlove čuva samo još pusta teorija. 

Izabrane vesti

Već za tri dana Ukrajina igra protiv Portugalije i bod će je zvanično odvesti na EURO...

Luksemburžani su još jednom odigrali vrlo hrabro, pokazavši da su defintiivno odskočili od one grupe evropskih reprezentacija koje služe za popravljanje gol-razlike. Osetili su to i Portugalci. Odigrali su zvanični evropski šampioni vrlo pristojno, s ozbiljnim angažovanjem, ali nisu mogli da do vrha napune mrežu gostiju. Mada su imali motiv. Pre svega zbog zbog svog kapitena Kristijana Ronalda kome su bila potrebna dva gola kako bi stigao 700. gola u profesionalnoj karijeri. Na taj način CR7 postao bi tek šesti igrač u istoriji fudbala kome je tako nešto pošlo za rukom (posle Pepija Bicana, Pelea, Romarija, Gerda Milera i Ferenca Puškaša). Ronaldo se jednom upisao u strelce (vrlo lepim lobom za 2:0), pa će okruglu brojku pojuriti za tri dana u Ukrajini...

Preostala dva gola za domaćina delo su Bernarda Silve i Gonsala Gedeša.

Litvanci nisu imali nikakve šanse u Harkovu. Za 90 minuta jednom su šutnuli u okvir gola Ukrajine i to je sve. Ševin tim u potpunosti je dominirao - na momente više podsećao na Brazil (ne samo zbog boje dresova) nego na zaostavštinu sovjetske krutosti - kao u ostalom u najvećem delu ovih kvalifikacija. Prelepu akciju videli smo kod prvog pogotka, kada su Ruslan Malinovski i Moraiš jednim duplim pasom izbacili celu odbranu gostiju. Malinovski je kasnije lepim udarcem iz slobodnog udarca potvrdio trijumf. 

Ukrajinu, dakle, još samo bod deli od zvaničnog plasmana na treći uzastopni EURO. 

GRUPA B - 7. KOLO

Petak
Portugalija - Luksemburg 3:0 (1:0)
/Bernardo Silva 16, Ronaldo 65, Gedeš 89/

Ukrajina - Litvanija 2:0 (1:0)
/Malinovski 29, 58/

Preostale utakmice

14. oktobar
Litvanija - Srbija
Ukrajina - Portugalija

14. novembar
Portugalija - Litvanija
Srbija - Luksemburg

17. novembar
Luksemburg - Portugalija
Srbija - Ukrajina


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara