Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ukrajinci plaču za golmanima, Kijev podrhtava pod naletom Furije

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.10.20. | 13:29

Ukrajina nikada nije pobedila Španiju

Pre mesec dana Španija je u Madridu rutinski preslišala Ukrajinu 4:0. Dva puta je pogađao Serhio Ramos, Ansu Fati je obarao rekorde, a u strelce se upisao i Feran Tores. Kako sada stvari stoje, na Olimpijskom stadionu u Kijevu u četvrtom kolu A Lige nacija, moglo bi da se ponovi nešto slično. Uprkos tome što je Ukrajina favorit, u taboru domaćina nema mnogo pozitivnih stvari u poslednje vreme. Osim testova na Kovid-19 koji su poprilično desetkovali Ukrajince tokom aktuelnog reprezentativnog ciklusa. Najviše poteškoća žuto-plavi imaju na poziciji golmana (u samoizolaciji su Andrij Pjatov i njegov imenjak Lunjin), što se jasno videlo u porazu od Nemačke 2:1. Panceri su iskoristili poklon trećeg golmana Buščana, a Furija je selekcija koja će takođe kažnjavati svaku grešku.

Ukrajinci protiv Nemačke jesu popravili utisak posle poraza od Španije i Francuske (prijateljska utakmica) sa 11 primljenih golova, ali od kako je Andrej Ševčenko seo na klupu, reprezentacija ne pamti ovako loše dane. Nikada pre Ševa kao selektor nije vezao tri poraza, pa je ovo praktično poslednja šansa da se Ukrajinci vrate u borbu za prvo mesto u grupi 4. Ipak, Crvena furija je veliki favorit u ovom meču, iako nije blistala protiv Švajcarske (1:0), ali je ispunila glavni cilj, a to je osvajanje bodova.

Izabrane vesti

Selekcija Luisa Enrikea nalazi se na prvom mestu u grupi i drži konce u svojim rukama. Španija se neće zaletati, već će strpljivo čekati svoju priliku da dođe do željenog rezultata. Furija je neporažena na prethodnih 13 utakmica (10 pobeda), a tokom poslednjih 14 duela Enrike je rotirao čak 52 fudbalara, odnosno nikada u uzastopnim utakmicama nije ponovio identičnu startnu postavu.

"Ućićemo u meč kao što smo to činili i u prethodnim prilikama. Trudićemo se da budemo bolji od rivala kako napadački, tako i defanzivno. Želimo pobedu i da osiguramo prvo mesto u grupi. Zabeležili smo dobar rezultat prethodni put protiv Ukrajine, ali očekujem drugačiju utakmicu", objasnio je selktor Španije

Domaćoj selekciji od zvučnijih imena nedostajaće fudbaler Mančester sitija Aleksandar Zinčenko (Kovid-19), dok će strelac jedinog gola protiv Nemačke Ruslan Malinovski propustiti duel zbog parnih kartona.

"Moraćemo da igramo kompaktnije i agresivnije kao tim. Mnogo će zavisti od fizičke spreme mojih momaka. Imam nekoliko ideja kako da nadomestimo izostanak Malinovskog. Španija je jedna od najboljih selekcija. Igraju visoki presing i bukvalno ne dozvoljavaju protivnicima da počinju napade iz zadnje linije. Imaju sjajnu organizaciju i pojedince", rekao je Ševčenko.

Ukrajina nikada nije pobedila Španiju u međusobnim okršajima. Crvena furija je slavila na pet od ukupno šest susreta, uključujući i onaj od pre nešto više od mesec dana kada je u Madridu bilo 4:0. Ukrajinci su kao domaćini umeli da namuče Furiju. Tako je 2003. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bilo je 2:2 u Kijevu, dok je 2015. takođe u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo bilo 0:1 u glavnom gradu Ukrajine. Verujemo u novo slavlje Španije, ali ne u preterano atraktivan meč.

LIGA NACIJA A, 4. KOLO

Utorak

GRUPA 4

20.45: (1.50) Nemačka (4.30) Švajcarska (6.50)

20.45: (7.75) Ukrajina (4.80) Španija (1.40)

Sreda

GRUPA 1

20.45: (2.10) Italija (3.35) Holandija (3.60)

20.45: (1.82) Poljska (3.45) Bosna i Hercegovina (4.70)

GRUPA 2

20.45: (1.73) Engleska (3.60) Danska (5.10)

20.45: (10.0) Island (5.50) Belgija (1.30)

GRUPA 3

20.45: (3.50) Hrvatska (3.35) Francuska (2.15)

20.45: (1.50) Portugalija (4.10) Švedska (7.00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijereprezentacija UkrajineLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara