Vanja Vlahović (© Star sport)
Vanja Vlahović (© Star sport)

Ulaganje u budućnost ili možda nije tako za sve: Partizan poslao Vanju Vlahovića u Atalantu bez sekunde u prvom timu

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 15:09

Potpisan profesionalni ugovor sa Matijom Stjepanovićem

U prvom timu su Aleksandar Popović, Nemanja Jović, Samed Baždar, vraćali su se posle epizoda u drugim klubovima Marko Živković i Zlatan Šehović, sad već dugi staž imaju Svetozar Marković i Danilo Pantić... Kad se tako pogleda deluje da Partizan vodi računa o mladim fudbalerima, brižljivo ih prekomanduje u prvi tim i daje šansu, čak nekad i trpi osetljiv proces sazrevanja.

Samo što nisu baš svi dočekali šansu u seniorima, iako su najavljeni kao veliki projekti ili ulaganja u budućnost. Takav je primer Vanje Vlahovića (18), koji je poslednjeg dana prelaznog roka na teritoriji Evrope, poslat u Atalantu, a da nije odigrao ni sekund u zvaničnim utakmicama za prvi tim.

Izabrane vesti

Narednih šest meseci Vlahović će provesti u Bergamu u vidu pozajmice, predviđeno je da igra u mladom timu, eventualno zasluži poziv Đan Pjera Gasperinija za debi u Seriji A. I za to će Partizan inkasirati 500.000 evra. Da li će se sa Apenina vratiti kao bolji igrač ili će „izgubiti“ nekoliko meseci – kao što ume da se desi talentima prilikom prvog inostranog izazova – teško je proceniti u ovom trenutku, međutim, ostaje nejasno zašto Vanja Vlahović nije najpre dobio minute među crno-belima, jer se godinama priča kako je talentovan, da je budućnost kluba, naredna unosna prodaja. Uostalom, sa samo 16 godina i kusur potpisao je prvi profesionalni ugovor i postao drugi na listi najmlađih profesionalaca u klubu.

Sve što je dobio u međuvremenu jeste nekoliko poziva da bude rezerva u prvom timu, te minuti na kontrolnim utakmicama tokom pripremnog perioda.

Ivica Kralj i Matija Stjepanović (© FK Partizan)Ivica Kralj i Matija Stjepanović (© FK Partizan)

Sličnim putem krenuo je i Matija Stjepanović, centralni vezista, koji je posle ohrabrujućeg učinka na pripremama u Turskoj prihvatio ponudu da potpiše profesionalni ugovor. Reč je o omladinskom reprezentativcu Srbije koji je tokom utorka u prisustvu sportskog direktora Ivice Kralja potpisao profi ugovor.


tagovi

FK PartizanVanja VlahovićMatija Stjepanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara