Nikola Milenković (Reuters)
Nikola Milenković (Reuters)

Ultimatum Milenkoviću i Ramadaniju: Za 10 dana ponuda od 15.000.000 evra ili potpis na najveći ugovor

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.07.22. | 11:11

Fiorentina se ne ponaša baš džentlmenski kao što je Bleki prema njoj prošlog leta

U narednih desetak dana bi trebalo da bude poznata i sudbina Nikole Milenkovića.

Srpski štoper iz Fiorentine je važio za jednu od „sigurica“ da će ovog leta promeniti klub ali se priča otegla...

Izabrane vesti

I prošlog leta je za Milenkovića postojalo interesovanje velikih klubova (Totenhem i Inter), a pošto je već bio ušao u poslednju godinu ugovora, Fiorentina se tu nije mnogo pitala. Ipak, Srbin je tada prihvatio ponudu za produžetak ugovora na godinu dana uz povišicu godišnje plate sa 800.000 na 2.200.000 evra. Uz džentlmenski dogovor da mu klub ovog leta ne stoji na putu i da odredi neki razumnu cenu.

Fiorentina je odredila cenu od 15.000.000 evra što i nije baš malo za igrača u poslednjoj godini ugovora, pa zainteresovani klubovi svakako žele da pregovaraju o ceni. Najveći interes za Milenkovića su do sada pokazali Inter i Juventus, a stidljivo su situaciju pratili Milan i Atletiko. Međutim, Inter i Juve su za sada blokirani nekim drugim transfer operacijama i stavili su Milenkovića na „stendbaj“. Što nikako ne odgovara Fiorentini...

Viola gubi strpljenje i postavila je ulimatum pred Blekija i njegovog agenta Falija Ramadanija da u narednih 10 dana donesu ponudu tešku 15.000.000 evra ako žele transfer. Posle toga, igrač neće biti na transfer listi iako prelazni rok traje do 1. septembra. Fiorentina želi jasnu sliku oko sastava tima pred početak plej-ofa za Ligu konferencije.

Druga opcija za Milenkovića je da produži ugovor. Fiorentina je spremna da ga učini najplaćenijim igračem u klubu i nudi mu trogodišnji ugovor koji sa uključenim bonusima može da iznosi 3.500.000 evra po sezoni. Otprilike bi toliko dobio i u Interu i u Juventus.

Problem je što je Juventus trenutno zauzet pregovorima oko odlazaka nepotrebnih igrača poput Artura ili Rabioa, što usput traži rezervnog špica (Morata, Marsijal, Verner, Arnautović...) i što je povreda Pola Pogbe sve zakomplikovala pa Juve sada hitno juri centralnog vezistu (Paredes). U štoperskoj liniji imaju starosedeoca Bonućija, večito nepouzdanu rezervu Ruganija, veliko pojačanje Bremera i novopečenog reprezentativca Gatija kojeg su još prošle sezone kaparisali od Frozinonea. Malo... Neophodan je još jedan kvalitetan igrač u štoperskoj liniji sa trojicom koju će forsirati Maks Alegri i Milenković se čini kao ideaano rešenje. Ali pre toga, Juve mora da završi hitnije poslove.

Što se Intera tiče, dolazak Milenkovića isključivo zavisi od prodaje Škrinijara za kojeg su zainteresovani PSŽ i Čelsi ali još niko nije ponudio više od 50.000.000 evra. Interu je to malo i očekuje makar 65.000.000 evra od prodaje Slovaka.

Zato je tema o dolasku Milenkovića u dva velika italijanska kluba ostavljena za avgust, ali Fiorentina ne želi da čeka toliko. Na potezu je agent Fali Ramadani koji će pokušati da ubrza stvari, a klub iz Firence od njega očekuje i pomoć oko transfera Nastasića ili Terzića jer jedan od njih mora da napusti klub kako bi mogao da se registruje Brazilac Dodo iz Šahtjora.

Sve ukazuje na to da će u prvim danima avgusta biti rešena situacija oko Milenkovića. Ili će pojačati neki veliki klub ili će postati najplaćeniji igrač Fiorentine.


tagovi

Nikola MilenkovićFali RamadaniLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara