Mladen Krstajić (©Reuters)
Mladen Krstajić (©Reuters)

Ultimatum za Mladena Krstajića: Uzmi tri boda ili odlazi

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 09:24

Selekcija Bugarske mora da pobedi bar jednom od dva predstojeća meča protiv Litvanije i Srbije

Selektor reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić dobio je ultimatum od strane čelnika saveza pred nadolazeće obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. Bugari zahtevaju najmanje tri boda iz predstojeće dve utakmice. Lavovi se u subotu sastaju sa Litvanijom, a u utorak, 20. juna, dočekuju favorita Grupe G, Srbiju.

Krstajić je prošlog leta preuzeo reprezentaciju Bugarske. Zamenio je Jasena Petrova, koji je otpušten posle 2:5 protiv Gruzije. Zvanično je debitovao 23. septembra 2022. u pobedi na domaćem terenu nad Gibraltarom rezultatom 5:1 u Ligi nacija. Usledila su slavlja nad Makedonijom 1:0 na istom turniru i Kiprom 2:0 u prijateljskom sudaru, kao i remi protiv Luksemburga 0:0 u proveri.

Izabrane vesti

Na osnovu ovih rezultata, predsednik BFS


Borislav Mihajlov i tehnički direktor saveza Georgi Ivanov-Gonzo postavili su cilj plasman tima na Evropsko prvenstvo. Međutim, ispostavilo se da je to prevelik zalogaj za podmlađen i prilično izmenjen sastav. Praktično, posle samo dva meča Bugari su van trke za plasman na kontinentalnu smotru 2024. godine u Nemačkoj. Trikolori su 24. marta u Razgradu izgubili od Crne Gore sa 0:1, a tri dana kasnije poraženi su u Budimpešti – 0:3 od Mađarske. Tako je Bugarska na poslednjem mestu Grupe G.

Već tokom proleća se pričalo da bi Mladen Krstajić mogao da se rastane od reprezentacije i preuzme klub iz Izraela. Ta mogućnost i dalje postoji. Uz još potencijalna dva kiksa protiv Litvanije i Srbije, nije isključeno da će Srbin da podnese ostavku i nastavi razvoj karijere negde drugde.


tagovi

reprezentacija Bugarskekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Mladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara