Umar Sadik rešeta, ali glavni heroj je Maraš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 17:54

Po gol bivšeg Partizanovog napadača i srpskog reprezentativca za novi trijumf Almerije

Pola posla je odradio Umar Sadik, pola Nikola Maraš i Almerija je upisala još jednu pobedi u Segundi sa kojom je nastavila poteru za Majorkom i Espanjolom. Klub sa juga Španije kasni samo bod za Kataloncima, a tri za Ostrvljanima koji su lideri na tabeli.

Almerija je do treće uzastopne pobede došla protiv lokalnog rivala Malage – 3:1. Prvi gol je bio deo Sadika, a pobdonosni Maraša.

Izabrane vesti

Posle samo desetak minuta igre, bivši napadač Partizana se upisao u strelce. Viljalba je ukrao loptu gostujućim defanzivcima i proigrao Sadika kojem nije bilo teško da zatrese mreže. Nigerijcu je ovo treći gol na trećoj utakmici zaredom. Bilo mu je potrebno malo vremena posle dolaska iz Partizana da se uigra i aklimatizuje ali je potom pokazao zašto je Almerija letos platila 5.000.000 evra Partizanu za njegov transfer.

Na poslednjih osam mečeva je dao pet golova i prava je napast za protivničke odbrane. Prema pisanju španskih medija, protivnički defanzivci su zbunjeni Sadikovim načinom igre i kako 192 centimetra visok igrač tako dobro barata loptom i opasniji je na zemlji nego u vazduhu. Ukupno je dao šest golova od dolaska i još 14 je potrebno da bi Partizan naplatio bonus od 500.000 evra. Za onaj veći i glavni bonus od 3.000.000 evra će biti potrebno da se Almerija plasira u Primeru i za sada joj dobro ide.

Almerija je posle Sadikovog gola stala sa igrom i zasluženo je kažnjena izjednačujućim pogotkom u finišu poluvremena. Morali su domaći u drugom poluvremenu sve iz početka i uspeli su u 79. minutu zahvaljujući srpskom štoperu Nikoli Marašu koji je postigao prelep gol glavom i potom ga burno proslavio. Sjajno igra srpski reprezentativac već drugu sezonu u Almeriji i postao je jedan od lidera tima sa juga Španije. Posle toga je Sadika zamenio Raća Petrović, a kada su gosti krenuli na sve ili ništa, usledio je i treći gol domaćih u nadoknadi vremena preko Ramazanija.




tagovi

Nikola MarašUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara