Umereni optimizam Svete Markovića: Nadam se da ćemo se boriti za titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 10:16

Partizan zvanično počeo pripreme za narednu sezonu

Stigli su levi bek Nikola Antić i zadnji vezni Frank Kanute, medicinski pregledi su obavljeni, a ovog jutra Partizan je i zvanično počeo pripreme za novu sezonu. Trener crno-belih Igor Duljaj izvršio je proziviku igrača, sa nadom da će naredna takmičarska godina biti mnogo uspešnija za ekipu iz Humske.

Slabija teško da može da bude. Partizan je zabeležio najslabiji plasman u novijoj istoriji, ostao bez šanse da se domogne Lige šampiona i trofeja. Ipak, u Zemunelu je vladao umerni optimizam. Govore o tome reči štopera Svetozara Markovića.

Izabrane vesti

“Prošla sezona nije bila onakva kako smo očekivali. Imali smo u opticaju ta dva mesta koja vode u Ligu šampiona, jedno direktno, drugo u kvalifikacije. Nismo ostvarili cilj. Pred nama je nova sezona, imamo mesec dana da se pripremimo i nadam se da će sve proći kako treba. Kao i svake godine u Partizanu, ciljevi i ambicije su uvek najveći”, rekao je Marković koji je pokušao da analizira šta se to desilo na proleće:

“U prvom delu smo igrali LK, ostvarili smo dobre rezultate protiv evropskh klubova. U drugom delu je došao pad, i mi ne znamo zašto se desio. Jako nam je žao što nismo zadržali to drugo mesto. Sada je sve to iza nas, treba da se okrenemo novoj sezoni i budemo mnogo bolji nego u prethodnoj”.

Koliko je Partizan imao turbulentnu sezonu ilustruje činjenica da je promenio trojicu trenera.

“Nije lako promeniti trenera. Kako nama, tako i samom treneru koji dođe usred sezone i treba da sprovede neke zahteve i kada nema dosta prostora da se radi na njegovoj ideji. Mislim da tek sada, kad imamo dosta vremena za pripremu, možemo da radimo na nekoj ideji i da je uhvatimo”.

Na pitanje da li Partizan juriša na titulu, Marković je rekao:

“Kao što sam rekao, ambicije u Partizanu uvek moraju da budu borba za titulu i Evropa. Nadam se da ćemo se boriti za titulu”.


tagovi

Svetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara