©Reuters
©Reuters

Umesto Evrope centralna Azija: Rusija učestvuje na turniru u Uzbekistanu i Kirgistanu

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.03.23. | 14:12

Rusi pronašli rešenje za suspenziju UEFA i FIFA

Suspenzija u Evropi uticala je da Fudbalski savez Rusije započne potragu za alternativnim rešenjem, a povratak na takmičarsku mapu mogao bi da predstavlja dogovor sa Fudbalskom asocijacijom centralne Azije.

Kako saznaje Sport Ekspres, čelnici FS Rusije su pokazali interesovanje za učešće na turniru koji će biti održan u junu u Taškentu i Biškeku, prestonicama Uzbekistana i Kirgistana, a načelni dogovor je već postignut.

Izabrane vesti

"Ruski tim će učestvovati na turniru. Ovo je prvenstvo pod okriljem Centralnoazijskog fudbalskog saveza. Kako nam je saopšteno iz CAFA, FS Rusije se saglasio i potvrdio učešće na ovom turniru. U novembru prošle godine, kao što znate, održana je prijateljska utakmica između reprezentacija Tadžikistana i Rusije. Uoči ove utakmice potpisan je memorandum o saradnji između dva saveza, a sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Centralnoazijskog fudbalskog saveza", portvrdio je portparol FS Tadžikistana Faridun Salijev.

Podsetimo, usled političkih i ratnih dešavanja UEFA i FIFA su prošle godine suspendovale sve ruske klubove i reprezentacije u takmičenjima pod okriljem ovih organizacija. Kada je u pitanju Asocijacija centralne Azije čine je Avganistan, Iran, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan.


tagovi

fudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara