Siril Desers na prvom meču sa Seltikom (©Reuters)
Siril Desers na prvom meču sa Seltikom (©Reuters)

Umesto večitog derbija pre deset dana, Desers sada igra Old Firm

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 10:52

Neostvarena želja Crvene zvezde će predvoditi napad Glazgov Rendžersa na gostovanju Seltiku (subota, 13.30) u 21. kolu Premijer lige Škotske

Nigerijski fudbaler Siril Desers u dva prelazna roka nije prihvatio poziv Crvene zvezde, opredelio se prvo za italijanski fudbal (Kremoneze), pa zatim i škotski. Umesto da pre desetak dana igra večiti derbi, 29-godišnjeg centarfora Glazgov Rendžersa ove subote od 13.30 časova očekuje Old Firm – gostovanje Seltiku u 21. kolu Premijer lige Škotske.

Biće ovo Desersu drugi večiti derbi Glazgova. Prvi, početkom septembra, završio je porazom na Ajbroksu. Bilo je 1:0 za Seltik, jedini gol je postigao Kjogo Furuhaši u poslednjem minutu prvog poluvremena. Desers je tada bio na terenu do 76. minuta, kada ga je zamenio Abdulah Sima.

Izabrane vesti

Ove sezone je Desers odigrao 28 mečeva za Rendžers, postigao je devet golova i zabeležio šest asistencija. U prvenstvu je bio precizan šest puta.

Rendžers je nanizao pet pobeda u prvenstvu, iskoristio je dva vezana kiksa Seltika u decembru (poraze od Kilmarnoka i Hartsa sa po dva primljena gola), jedina u ligi. Smanjili su Policajci zaostatak na tabeli, sada su na -5 u odnosu na šampiona, pa su se vratili u trku za titulu. Štaviše, realno je i da dođu do prvog mesta, pošto imaju dva odigrana meča manje od zeleno-belih.


13.30: (2,30) Seltik (3,45) Glazgov Rendžers (3,05)


Naravno, potrebno je ostati neporažen na Seltik Parku, što prošle sezone Rendžers nije uspeo. Izgubio je oba puta, sa po 4:0 i 3:2. Desers se nada da će ovog puta on doneti sreću Policajcima, idealno bi mu bilo – golom.

To bi bilo ostvarenje sna. Kada sam potpisao ovde već sam znao za grad, za klubove i naravno za Old Firm. Napadačima je uvek cilj da na takvoj utakmici daju gol, kada ste klinac sanjate da ćete rešiti neki takav derbi. Nadam se da ću ove subote postići svoj prvi gol u Old Firmu“, rekao je Desers.

Povremeni nigerijski reprezentativac, koji je rođen u Belgiji, nije imao baš idealan početak karijere u Glazgovu. Na prve četiri utakmice u prvenstvu, zaključno sa Old Firmom, nije uspeo da postigne gol. Posle toga je na kratko čak i preseljen na klupu, ali kasnije je uspeo da se izbori za novu šansu i u poslednja dva meseca redovno daje golove ili asistira. Pre dve nedelje je imao i gol i asistenciju u pobedi nad Betisom u Španiji (3:2), kojom je Rendžers došao do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala Lige Evrope.

Početak je bio težak, kako meni individualno, tako i celom timu. Vidite da su se rezultati u poslednja dva meseca značajno popravili i sada je mnogo bolja atmosfera. Igramo fluidnije kao tim, imamo više napada, stvaramo veći broj šansi. Lično, povratio sam samopouzdanje i to je uticalo na formu. I dalje napredujem, mislim da mogu da pružimjoš mnogo toga. Sa nama napadačima je jasno kako stvari funkcionišu, kada počnete da dajete golove u kontinuitetu sve je lakše“, zaključio je Desers.


ŠKOTSKA 1 – 21. KOLO

Subota

13.30: (2,30) Seltik (3,45) Glazgov Rendžers (3,05)

16.00: (1,92) Aberdin (3,45) Sent Miren (4,10)

16.00: (1,68) Harts (3,60) Ros Kaunti (5,50)

16.00: (1,85) Kilmarnok (3,50) Dandi (4,40)

16.00: (2,00) Madervel (3,40) Livingston (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1Siril DesersGlazgov RendžersRendžersSeltik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara