Foto: twitter.com/SouthamptonFC
Foto: twitter.com/SouthamptonFC

Umesto Vestergarda - Lijanko Vojnović: Sautempton potpisao štopera srpskih korena za 7.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 17:32

Mladi defanzivac predstavljen na Sent Merisu

Velike promene doživeli su Sveci ovog leta. Ostali su bez nekoliko važnih igrača, pa su odlučili da ozbiljno podmlade ekipu. Među igračima koji su napustili klub našao se i Janik Vestergard, važan šraf u sistemu Ralfa Hazenhitla. Stigla je i zamena za Danca koji se preselio u Lester - Liljanko Vojnović je potpisao ugovor sa klubom do leta 2025. godine, uz opciju da saradnju produži još godinu dana.

Defanzivac srpskih korena je 2016. godine nastupao za U19 selekciju Srbije, ali je potom igrao za U20 i U23 reprezentacije Brazila. Rođen je u Vitoriji, karijeru je počeo u Botafogu, potom se preselio u Sao Paulo, gde je skrenuo pažnju evropske fudbalske javnosti. Preseli se u Italiju pre četiri godine i potpisao za Torino. Jednu sezonu je proveo na pozajmici u Bolonji, gde je sarađivao sa Sinišom Mihajlovićem, a sada je napustio Bikove u transferu teškom 7.000.000 evra. Italijanski klub bi na ime bonusa mogao da zaradi još 2.500.000 evra, a čeka ga i 15 odsto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Iza sebe ima 59 nastupa u Seriji A, uz jedan postignut pogodak. Veliki broj klubova je pokazao interesovanje za njegove usluge ovog leta, njegovo ime našlo se i na listi želja Votforda, ali je na kraju Soton pobedio u trci za njegov potpis.

Istako je da mu je od detinjstva san da nastupa u Premijer ligi.

"Jako sam srećan što sam ovde. Od maloih nogu sam sanjao da igram u Premijer ligi i timu kao Sautempton. Ovo je ostvarenje sna i za moju porodicu. Odrastao sam u Brazilu, gde je fudbal drugačiji. Potom sa otišao u Italiju gde sam načuio da se više fokuisram na taktiku. San mi je bio da igrač Premijer ligu i jak engleski fudbal, koji je za mene savršen", izjavio je Vojnović po potpisivanju saradnje.

Lijanko je osmo pojačanje Svetaca ovog leta. Pre njega su stigli napadač Adam Armstrong (Blekburn), levi bek Roman Pero (Brest), desni bek Valentino Livramento (Čelsi), štoper Dinel Simeu (Čelsi), napadač Armando Broja (Čelsi), kao i talentovani levi bek Tijeri Smol (Everton). U klub se vratio i Tio Volkot, koji je došao sa Gudisona kao slobdan igrač. Potrošeno je 44.850.000 evra.

Čak devet igrača je napustio Sent Meris, a klub je zaradio 64.150.000 evra na prodaju Denija Ingsa, pomenutog Janika Vestergarda, Angusa Gana i Marija Lemine. Posle uvodna dva kola u novoj sezoni, Hazenhitlovi puleni osvojili su bod. Poraženi su na startu od Evertona (1:3), ali su potom remizirali kod kuće sa Mančester junajtedom (1:1)



tagovi

Lijanko Vojnovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara