(© Reuters)
(© Reuters)

Umetnost u pokretu: Rodrigo igra slučajno, a utakmice rešava namerno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 20:25

Proigrao često zapostavljeni Brazilac, na poslednja tri meča dao pet i namestio četiri gola

Bilo bi neozbiljno porediti gas a Ronaldom. Zubom. Opet, gledajući isključivo gostovanje u Kadisu teško je oteti se utisku da je Rodrigo, ako ništa drugo, kopiranjem zemljaka podsetio koliko može. A može. Često u drugom planu, iza zvučnijih imena, demonstira ono što je Real u njemu video kad ga je dovodio iz Santosa. Ljubitelji Brazileiraa uveravaju da je još u tinejdžerskom dobu znao da “lomi” kolena rivalima i na to dete kome se igra fudbala podsetio je u Andaluziji.

Upravo je Rodrigo vodio Madriđane ka sigurnom trijumfu 3:0 kojim će sastav Karla Ančelotija prenoćiti na vrhu tabele, preuzevši palicu u situaciji kad je italijanski stručnjak bio lišen pomoći Vinisijusa Žuniora, Eduarda Kamavinge, Edera Militaa, Oreljana Čuamenija… Najinteresantnije od svega je što Brazilac nije bio planiran da počne susret, u prvih 11 je projektovan Braim Dijas, da bi se tokom zagrevanja povratnik sa pozajmice iz Milana požalio na bol u stomaku. Umesto njega u tim je, prinudno, morao Rodrigo, iako je Ančeloti želeo da ga poštedi napora posle puta u Južnu Ameriku i igranja mečeva u mundijalskim kvalifikacijama protiv Kolumbije i Argentine.

Izabrane vesti

A onda je Rodrigo poput umetnika pokazao kako fudbal ume da bude lep. Onaj izvorni, za livada ili betona, kad se dribla. Ono kad se ide napred da sve tutnji. Milina za oči. Dva skoro identična gola je postigao, mada je utisak da je prvi bio pravi estetski doživaljaj.

Sa dva gola na terenu jednog od skromnijih timova Primere, Rodrigo je nastavio tamo gde je na klupskom planu stao pre reprezentativne pauze, kad je matretirao odbrane Brage i Valensije. Na poslednja tri susreta dao je pet i namestio četiri gola! Od 11 pogodaka ekipe zaslužan je za devet. Nije baš čovek-tim, međutim, liči da je u ovom času, kad je Realova svlačionica uzdrmana povredama spreman da preuzme palicu, pa čak i da namesti gol Džudu Belingemu, taman da novajlija iz Borusije iz Dortmunda učvrsti lidersku poziciju na listi strelaca (11).

Da je ovo bilo veče momak iz drugog plana – ako ne računamo Engleza – potvrdio je Andrij Lunin. U završnici prvog poluvremena, kad su Madriđani imali 1:0, Ukrajinac je spektakularno odbranio udarac Rođera Martija i tako nagovestio da možda zaslužuje (makar) status drugog golmana kad svi budu zdravi, a trenutno nisu ni Tibo Kurtoa, ni Kepa Arisabalaga.


ŠPANIJA 1 – 14. KOLO

Petak

Alaves – Granada 3:1 (2:0

/Torent 11ag, Rebak 38. Omorodion 55 – Uzuni 86pen/

Subota

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Lopez 39 - Ležen 82ag/

Valensija - Selta 0:0

Hetafe - Almerija 2:1 (2:1)

/Grinvud 33, Majoral 45 - Ramazani 7/

Atletiko Madrid - Maljorka 1:0 (0:0)

/Grizman 64/

Nedelja

Viljareal - Osasuna 3:1 (0:0)

/Morales 57, 71, 80 - Katena 78/

Sosijedad – Sevilja 2:1 (2:0)

/Dmitrović ag, Sadik 21 – En Nesiri 59/

Kadis – Real Madrid 0:3 (0:1)

/Rodrigo 14, 64, Belingem 74/

21.00: (1,75) Betis (3,50) Las Palmas (5,00)

Ponedeljak

21.00: (2,35) Đirona (3,50) Atletik Bilbao (3,15)



 


 


 


tagovi

Real MadridRodrigoDžud Belingem

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara