Leonardo Bonuči
Leonardo Bonuči

Union je baš ozbiljan: Bekenbonuči za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 13:02

Ugovor potpisan na 1+1

Prošle sezone Union je darovao navijačima plasman u Ligu šampiona, a uoči istorijskog prvog učešća u elitnom evropskom takmičenju i najzvučnije pojačanje u istoriji kluba – Leonarda Bonučija.

Ono što su tokom četvrtka nagovestili italijanski mediji, ekspresno je realizovano. Iskusni štoper je u 36. godini otvorio novo poglavlje i potpisao za Union Berlin. Saradnja je overena na godinu dana, uz mogućnost da se produži na još toliko.

Izabrane vesti

Posebno sam uzbuđen usled činjenice da sam prvi put u karijeri napravio korak u inostranstvu. U Unionu ću dobiti priliku da nastavim da igram na najvišem nivou i da iskustvom pomognem timu u tri zahtevna takmičenja. Veoma se radujem ovoj novoj stanici u karijeri”, rekao je Bonući posle potpisa.

Bonuči više nije bio u planovima Juventusa za aktuelnu sezonu, obavestio ga je Masimilijano Alegri o odluci navodno još u februaru, a onda je i novi sportski direktor Kristijano Đuntoli po dolasku u klub potvrdio da Stara dama više ne računa na njega.

Đenova je stidljivo nadala da bi mogla da ga dovede, ali je u startu bilo jasno da će Bonuči ostati samo pusta želja kluba sa Luiđi Ferarisa. Bonuči je sve čekao poziv iz Rima, jer se Lacio istakao kao jedan od kandidata, ali su Bjankoćelesti prethodno morali da prodaju nekoga kako bi otpočeli pregovore. Nije bilo vremena…

Bonuči će biti 12. pojačanje Uniona ovog leta. Od zvučnijih imena pre njega stigli su još Robin Gosens iz Intera, Kevin Foland iz Monaka, Luka Tusar iz Herte, Brenden Aronson iz Lidsa... I na sve to deluje da igra sjajno... Leonardo bi trebalo da utiče na stabilnost ekipe, a po dolasku su ga ionako u Unionu predstavili kao Bekenbonučija, koristeći nadimak koji mu je Republika odavno nadenula, poredeći ga sa legendarnim Nemcem, Francom Bekenbauerom.

U liku Leonarda smo dobili igrača sa mnogo iskustva. Dokazao je kvalitete dugi niz godina kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Uvereni smo da će mentalitetom i fleksibilnošću proširiti naše mogućnosti u odbrani i još jednom nas podići na viši nivo“, rekao je direktor Uniona, Oliver Runert.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023TransferiLeonardo BonučiUnion BerlinJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara