Fudbaleri Menhengladbaha (©AFP)
Fudbaleri Menhengladbaha (©AFP)

Union je sladak protivnik, Dortmund ne sme da se opusti

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.05.20. | 12:02

Dva interesantna duela danas u Bundesligi

Kako se Bundeslige bliži kraju tako postaje jasnije da će Paderborn da ispadne, a Dortmund da ostane kratkih rukava u trci za titulu. I dok novajlija nema šta da izgubi do kraja sezone pošto je odavno prežaljen, Milioneri ne bi smeli sebi da dozvole opuštanje jer bi u slučaju rezultatske krize mogli da ostanu i bez Lige šampiona. Petoplasirani Menhengladbah samo je četiri koraka daleko... Baš zato ne treba očekivati da će Paderborn seriju od devet utakmica zaredom bez pobede da prekine protiv Dortmunda (18.00).

Paderborn se i pre početka sezone smatrao glavnim kandidatom za ekspresan povratak u Cvajtu, što je tim Štefen Baumgarta u potpunosti opravdao. Posle 28 kola, klub je poslednji na tabeli sa svega 19 bodova na svom kontu, dok mu je najbliži rival Verder sa šest više.

Izabrane vesti

Devet bodova razdvaja crno-plave od sigurne zone, što prilično smanjuje njegove šanse za spas. Ipak, klub ume da bude kost u grlu snažnijima, što kazuje podatak da je remizirao na tri prethodna susreta sa Fortunom, Hofenhajmom i Augzburgom.

Borusija se ove sezone kladila na prvenstvo, ali duel protekle runde sa Bajernom pokazao je da od toga, izvesno, neće biti ništa. Bavarci su pobedili u Dortmundu minimalcem i stekli 10 bodova prednosti, što se sa sigurnošću može smatrati kritičnim hendikepom. Sada Lusijen Favr mora da se prešalta na bitku za drugo mesto, na koje se namerio trećeplasirani Lajpcig, koji se nalazi se na udaljenosti od dva boda, a spreman da pređe liniju u bilo kom trenutku je i Leverkuzen.

Takođe danas, na teren će i druga Borusija, baš ona koja ima aspiracije da se plasira u najkvalutetnije kontinentalno takmičenje. Njoj u goste stiže Union iz Berlina, koji nije slavio na pet proteklih prvenstvenih mečeva i zbog toga je doveo sebe u poziciju da su mu najugroženiji prišli na dostižnu razliku.

Menš i Union užasno su se vratili u sezonu. Domaći su maštali i o tituli, ali u tri utakmice posle pauze osvojili su samo četiri boda. Igrači Marka Rozea moraju da se razmrdaju, jer Leverkuzen dodaje gas. Union je sladak protivnik, koji je van forme i može da "pomogne" Ždrepcima.  

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

Frajburg - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Haverc 54/

Subota

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)

/Dilrosun 23, Pjatek 90/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)

/Bebu 44/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)

/Bitenkur 32/

Volfzburg – Ajntraht 1:2 (0:1)

/Mbabu 58 - Andre Silva 27, Kamada 85/

Bajern - Fortuna Diseldorf 5:0 (3:0)

/Jorgensen 15ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 52/

Nedelja

15.30: (1,55) Menhengladbah (4,20) Union Berlin (6,00)

18.00: (7,75) Paderborn (5,00) Dortmund (1,38)

Ponedeljak

20.30: (5,60) Keln (4,00) RB Lajpcig (1,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PaderbornUnion BerlinBorusija DortmundBorusija MenhengladbahBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara