Zambo Angisa i Bonuči u pozadini (Reuters)
Zambo Angisa i Bonuči u pozadini (Reuters)

Union (još) nije kalibar za Ligu šampiona, ali dao je gol posle 32 dana i sapleo Napoli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 20:55

Nemački predstavnik osvojio prvi bod u grupi C, ali izgubio šanse za nokaut fazu - 1:1

Bio je najprijatnije iznenađenje Bundeslige u prošloj sezone, sa četvrtog mesta izborio grupnu fazu Lige šampiona, ali su sudari sa Real Madridom, Bragom, pa dva meča sa Napolijem pokazali da Union Berlin još nije kalibar za elitno evropsko takmičenje. Niko ekipu Ursa Fišera nije ponizio na najblještavijoj evropskoj pozornici, svaki meč koji je izgubila, izgubila je sa samo jednim golom razlike, ali postoji razlog zašto Union ni iz jednog od prva četiri meča u klupskoj istoriji u Ligi šampiona nije izašao kao pobednik - neiskustvo koje evropska elita ne prašta. U 4. kolu protiv Napolija, nemački tim smogao je sange da izjednači, pa i zakomplikuje Napolitancima borbu za prvo mesto u grupi sa Realom, ali pobede se uplašio i nije imao hrabrosti da je ugrabi - 1:1.

Nije je, istina, Union ni zaslužio. Da je Napoli večeras na terenu imao Vikotra Osimena, nesumnjivo bi više od jedne lopte iz 25 udaraca ka golu, završilo u mreži. Ovako su se Hviča Kvarachelija, Đakomo Raspadori i drugovi ozbiljno mučili da gotovo konstantnu inicijativu naplate. Uspeli su to samo jednom i to pukom slučajnošću budući da je lopta pogodila Matea Politana za vođstvo domaćina u 39. minutu. Izjednačenje od kojeg se ekipa Rudija Garsije nije oporavila dogodilo se u 52. minutu, a potpisao ga je David Datro Fofana. Čelsijev projekat na pozajmici u Berlinu ispratio je odbitak nakon pokušaja Šeralda Bekera.

Izabrane vesti

O razmerama Napolijevog kiksa govori i statistika, a ona kaže da je Union do večeras negovao crnu seriju od 12 poraza! Pritom njegovi golgeteri su postili još od 7. oktobra i sudara sa Borusijom iz Dortmunda. A tačno 32 dana nakon Leonarda Bonučija, paučinu sa Unionove haubice skinuo je pomenuti Fofana.

Da su okolnosti bile drugačije, da su puleni trenera Fišera imali ono što uglavnom nedostaje početnicima u Ligi šampiona, i dalje bi bili u igri za osminu finala. Jer odolevali su Real Madridu na Santjago Bernabeuu na premijeri i naterali ga da pobedu izbori tek u samom finišu meča. Potom su na Olimpijskom stadionu u Berlinug naizgled bacili Bragu na kolena, vodili 2:0, ali nisu imali iskustva da veliki kapital sačuvaju i na kraju su ostali bez ijednog boda. Nakon toga, u Nemačkoj su izgubili meč u kojem su bili čak i za nijansu bolji od Napolija, a u 65. minutu presudio im je Raspadori.

NAPOLI - UNION BERLIN 1:1 (1:0)

/Politano 39 - Fofana 52/

Stadion: Dijego Armando Maradona

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenco, Rahmani, Natan, Rui - Zambo Angisa, Lobotka, Zjelinski - Politano, Raspadori, Kvarachelija

UNION BERLIN (3-5-2): Renou - Leite, Bonuči, Džaekel - Rusilon, Laiduni, Kedira, Haberer, Juranović - Fofana, Beker

U završnici večerašnjeg meča gosti su stvorili bar dve, tri obećavajuće akcije, ali ih nisu konkretizovali. Da li je po sredi bio umor, gubitak vere, ili nešto treće, tek kontra u poslednjem, sedmom minutu nadoknade na stadionu Dijego Armando Maradona, verodostojno oslikava Unionovu dosadašnju grupnu fazu. Beker i Fofana su bili toliko spori i trapavi u kontri dva na dva, da su dozvolili gotovo čitavom timu Azura da se vrati i pozicionira, da bi Beker na kraju lansirao jednu loptu daleko pored gola.

Napoli je konstantno šetao kroz protivničku trećinu, ali i poneki udarac koji je išao u okvir, uglavnom je završavao pravo u rukama golmana Ronova. Bez obzira na inicijativu, Garsijin Napoli je svetlosnim godinama daleko od onog Spaletivevog koji je pre godinu dana razmontirao Liverpul podno Vezuva. A pritom, još nije obezbedio nokaut fazu jer Braga preti iz prikrajka.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA C

Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)

/Politano 39 - Fofana 52/

Real Madrid - Braga 3:0 (1:0)

/Dijaz 27, Vinisijus 58, Rodrigo 61/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Union BerlinNapoliMateo PolitanoDavid Datro Fofana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara