Fudbaleri Union Berlina (©Reuters)
Fudbaleri Union Berlina (©Reuters)

Union slavio tamo gde Bajern i Dortmund nisu: “Balon“ Rusijona Beker pretvorio u majstorski gol

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 21:18

Iz prvog dodira, u maniru najvećih “devetki“ za minimalnu pobedu nad Menhengladbahom

Još je rano prognozirati da li će Borusija Dortmund uspeti konačno da prekine desetogodišnju supremaciju minhenskog Bajerna i konačno stane na putu bavarskoj mašineriji, a kako god se šampionska trka završi moralni pobednici ove sezone biće po svoj prilici Frajburg i Union Berlin!

Posle dobro našpanovane ekipe Kristijana Štrajka, Union Berlin se takođe vratio na pobedničku stazu i to na mestu gde su Bajern i Dortmund poraženi! Berlinski sastav bio je bolji od Borusije Menhengladbah sa minimalnih 1:0 (0:0) posle akcije koja u začetku nije mnogo obećavala, ali je zahvaljujući reakciji Šeralda Bekera bila kao iz udžbenika!

Izabrane vesti

Naime, Žerom Rusijon je dugo držao loptu na levom boku i nije znao šta će sa njom, a onda je poslao “balon“ preko gotovo celog veznog reda i odbrane Menša, koji je dočekao Beker i u maniru najboljih “devetki“ na svetu iz prvog dodira poslao iza leđa Jonasa Omlina.

Možda je Borusija imala veći posed, ali je utisak da je danas bila nadigrana na svom terenu i pre svega je neutralisana oštrica koja je Bajernu dala tri, a Dortmundu četiri gola! Fantastičnom postavkom igre Urs Fišer je opet doveo protivnika do ludila, što je dovelo do toga da domaćin jedinu zaista ozbiljnu šansu ima u 83. minutu kada je Markus Tiram pokušao glavom, ali je Frederik Ronou bio na pravom mestu da spreči šok.

Pokušao je domaćin na kraju da stigne bar do boda jer je golman dva puta izlazio skroz do kaznenog prostora Uniona što je umalo kaznio Sven Mihel, ali je njegov pogodak iz četvrtog minuta nadoknade ipak bio poništen zbog ofsajda. Isti fudbaler je nekoliko trenutaka ranije pokušao da postigne gol sa ogromne udaljenosti lobom preko svih igrača, ali njegov udarac bio suviše slab...

Velika je šteta, reći će svaki objektivni fudbalski poklonik, što Union nije mogao da izdrži pritisak i zadrži formu da ostane u realnoj šampionskoj trci sa Bajernom jer bi to bila prava bajkovita priča koja se obistinila, ali ako zajedno sa Frajburgom bude ostala u trenutnim pozicijama i ostave Lajpcig i Bajer Leverkuzen bez Lige šampiona, biće to definitivno nešto o čemu će se dugo pričati.

NEMAČKA BUNDESLIGA – 29. KOLO

Petak

Augzburg - Štutgart 1:1 (1:0)

/Beljo 9 - Endo 78/

Subota

Bohum - Volfzburg 1:5 (0:3)

/Broščinski 69 - Svanberg 10, 56, Kaminski 21, Vimer 34, Valdšmit 78/

Herta - Verder 2:4 (0:2)

/Engankam 68, Lukebakio 79pen - Dukš 6, 27, 51, Vajzer 63/

Hofenhajm - Keln 1:3 (0:2)

/Dolberg 90 - Kajnc 18pen, Zelke 39, Tilman 90+2/

Majnc - Bajern 3:1 (0:1)

/Ažork 65, Bareiro 73, Aron Martin 79 - Mane 27/

Dortmund - Ajntraht 4:0 (3:0)

/Belingem 19, Malen 24, 66, Humels 41/

Nedelja

Frajburg - Šalke 4:0 (2:0)

/Gregorič 7, 35, Holer 52, Ginter 82/

Bajer Leverkuzen - RB Lajpcig 2:0 (1:0)

/Hložek 40, Amiri 86pen/

Borusija Menhengladbah - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Beker 60/



tagovi

Šeraldo BekerUnion BerlinBorusija MenhengladbahBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara