Vajnaldum, De Jong i Til (foto: ⒸReuters, psv.nl, AFP)
Vajnaldum, De Jong i Til (foto: ⒸReuters, psv.nl, AFP)

Uništio Everton, a u PSV-u gradi tim za titulu: Vajnaldum velika želja, Gus Til pred potpisom

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.07.22. | 11:19

Deluje da je Marsel Brands ipak naučio lekciju na Gudisonu

Tri godine zaredom PSV je bio prinuđen da gleda i da se miri sa dominacijom Ajaksa u Erediviziji, ali kakve poteze vuče ovog leta, deluje da je rešio da joj stane na put. Dok se pola Evrope trudi da očerupa Ajaks, Filipsovci pažljivo vuku poteze i prave tim koji bi mogao da napadne prvu titulu još od takmičarske 2017/18. Juče se kuči vratio golgeter Luk De Jong koji je najbolji fudbal igrao upravo u Ajndhovenu, sjajni Gus Til je jutros završio lekarske preglede i samo ga potpis deli od prelaska u PSV, a bomba vicešampiona Holandije ovog leta mogao bi da bude Žoržinjo Vajnaldum.

Da, dobro ste čuli. Lokalni Eindhovens Dagbald piše da je popularni Đini igrač o kojem PSV mašta. Iskusni Holanđanin nikako ne uživa u Parizu gde mu je minutaža izuzetno proređena i ne bi imao ništa protiv da ode posle samo godinu dana od transferra iz Liverpula. Holandski mediji nagalašavaju da bi ključni problem mogla da predstavlja plata od 9.000.000 evra na bruto nivou, odnosno oko 4.500.000 neto.

Izabrane vesti

Ipak, u PSV-u se nadaju da bi Vajnaldum mogao da pristane na značajno smanjenje plate i kao igrač koji iza sebe već ima trofeje Lige šampiona i Premijer lige, poželi da se vrati u domovinu i tamo napadne trofej sa klubom za koji je igrao od 2011. do 2015. godine.

O doprinosu koji bi dao Filipsovcima ne treba previše pričati. Dovoljno je reći da je od 2015. godine i prelaska u Njukasl vrednog 20.000.000 evra počeo da se transformiše u pravu fudbalsku zver, te da je u Liverpulu bio motor na sredini terena koji se ne gasi, a pritom ume da postigne izuzetno bitne golove.

Sa Lukom De Jongom, PSV je dobio možda i unapređenu verziju Erana Zahavija, angažovanjem Gusa Tila biće potpuno neutralisan odlazak Marija Gecea, čak je utisak da će velikan iz Ajndhovena dobiti jednog od boljih ofanzivnih vezista u Erediviziji, dok bi sa Vajnaldumom PSV dobio igrača kakav trenutno ne postoji u holandskoj eliti. Međutim, sa finansijskog aspekta biće to paklena misija budući da Đini ima još dve godine ugovora sa Parižanima i tržišnu vrednost od 18.000.000 evra. Zato bi pozajmica bila najlogičnija opcija.

Da se vratimo još malo na Gus Tila. Momak kojeg je moskovski Spartak doveo pre tri godine iz AZ-a za 18.000.000 evra, je prošle sezone eksplodirao u dresu Fajenorda. Postigao je 21 gol u svim takmičenjima i zabeležio tri asistencije. Nije ni čudo što su se u koštac za njega bila uhvatila tri kluba, a PSV na kraju pobedio konkurenciju u vidu Fajenorda i Antverpena.

Još nema preciznih informacija, ali holandski mediji spekulišu da Til stiže na jednogodišnju pozajmicu nakon čega će mu ostati još godinu dana ugovora sa Spartakom i tada bi bio relativno lak plen za kupovinu. Za sada deluje da Marsel Brands koji je pre par meseci dobio otkaz u Evertonu zbog rasipničke politike (300.000.000 evra troška za dve i po godine) i pogrešnih procena na tržištu fudbalera, ipak racionalnije rezonuje na mestu izvršnog direktora PSV-a. Ukoliko uspe da zadrži mlade snage Kodija Gakpa i Nonija Maduekea, PSV će ozbiljno izaći na crtu Ajaksu.

Ajaks je do sada morao da se suoči sa odlascima Rajana Gravenberha i Nusaira Mazrauija, Sebastijan Ale bi uskoro trebalo da krene put Borusije Dortmund, dok se engleski i evropski velikani spremaju da mu ščepaju Lisandra Martineza, ali i Brazilca Entonija.


tagovi

Gus TilŽoržinjo VajnaldumPSV AjndhovenLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara