Napadač Arđeša Enco Kalestin (©YouTube)
Napadač Arđeša Enco Kalestin (©YouTube)

Univerzitateina ofanziva na Arđeševu poroznu branu

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 10:08

Susret u Klužu je na programu u ponedeljak od 17 časova u okviru 18. kola rumunskog šampionata

Arđeš, koji je prošle sezone uspeo da se domogne šestog mesta u šampionatu Rumunije i igra plej-of za titulu, ove nije ni bleda senka tog tima. Izvesnije je da će tim iz Piteštija da se bori za opstanak, gde će rival da mu bude baš tim sa kojim će se sastati ovog ponedeljka od 17 časova u okviru 18. kola – Univerzitatea iz Kluža.

Biće to duel dva tima sa različitim filozofijama. Univerzitatea bi volela da igra takmičarski fudbal, ali nema kvalitet za to, dok bi Arđeš najradije igrao „Murinjovski“, na 0:0 i 1:0, ali kada jednom probiju njegovu branu voda ne prestaje da nadire.

Izabrane vesti

Zato letimičan pogled na tabelu rumunske Superlige i gol-razliku Ljubičastih može ozbiljno da vas prevari. Arđeš je već tri puta ove sezone odigrao mečeve koji su završeni 0:0, igra UG0-1 je došla na osam od 19 ovosezonskih susreta u svim takmičenjima. Međutim, kada je bunker Arđeša probijan na vreme, Sepsi je postigao jednom pet, a drugi put četiri gola, FCSB i Farul po tri… Kvota u Mozzartu na to da danas u Klužu neće biti viđeno više od jednog pogotka je 2,19.

Arđeš ima samo jednu pobedu na poslednje četiri prvenstvene utakmice i trenutno je 11. na tabeli. Ima tri poena više od novog prvoligaša Univerzitatee iz Kluža, ali to teško da zadovoljava ambicije kluba. Tim iz Piteštija se posebno muči sa realizacijom, postigao je samo 13 golova na 17 mečeva i tek su dve ekipe (Mioveni i upravo Univerzitatea Kluž) manje efikasni.

17.00: (2,05) Univerzitatea Kluž (3,05) Arđeš (4,20)

Dodatna muka za Arđeš je ta što bi tokom pauze mogao da ostane bez šefa stručnog štaba Marijuša Kroitorua. Ne voljom uprave, već zato što 42-godišnjak razmišlja o odlasku. Viđen je u nedelju na ručku sa čelnicima Botošanija, veruje se da pregovara oko prelaska u taj tim.

Što se tiče Univerzitatee iz Kluža, dovoljan uspeh za taj klub bio bi opstanak u eliti. Kvalitet je sporan, ali ekipa je poslednjih nedelja na momente uspevala da iznenadi sve. Savladala je kod kuće Hermanštat (1:0), koji je tada još bio u samom vrhu, a zatim i FCSB. Obe pobede je izvojevala pred svojim navijačima.

Voleo bih da igramo bolje, lepše, ofanzivnije. Da postižemo više golova. Međutim, to nije jednostavno. Moramo da smanjimo broj grešaka, da ne primamo golove tako lako. Moramo da se izborimo sa time što nas ponekad protivnik lako satera u šesnaesterac. Nikada neću tražiti od svog tima da se pribije uz gol i čeka na kontru. Na svakoj utakmici naiđe momenat kada patite i morate da se branite, ali lepota fudbala je u napadanju. Želimo da napadamo što više“, poručio je strateg Univerzitatee iz Kluža Evgen Neagoe.

RUMUNIJA 1 – 18. KOLO

Petak

Sepsi – Petrolul 2:0 (1:0)

/Rondon 16, 56/

Subota

Kindija – Farul Konstanca 1:1 (0:0)

/Negut 90+1pen – Picu 67/

Rapid Bukurešt – Univerzitatea Krajova 2:2 (1:2)

/Albu 24, Dugandžić 72 – Kretu 5, Bajaram 19/

Nedelja

UTA Arad – Voluntari 1:1 (1:1)

/Keseru 13 – Damaskan 2/

Mioveni – Kluž 0:1 (0:0)

/Malele 87/

Univerzitatea Krajova 1948 – FCSB 0:2 (0:2)

/Popesku 4, Dava 26/

Ponedeljak

17.00: (2,05) Univerzitatea Kluž (3,05) Arđeš (4,20)

20.00: (2,75) Botošani (2,75) Hermanštat (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Arđeš PiteštiUniverzitatea Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara