Kingsli Koman, Vilijam Saliba i Didije Dešan (©AFP)
Kingsli Koman, Vilijam Saliba i Didije Dešan (©AFP)

Upamekano pre Salibe? Dešanu se ne sviđaju neke stvari...

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 17:07

Iako je nezamenjiv u klubu, štoper Arsenala nikako da se izbori za ozbiljniju ulogu u reprezentaciji, a selektor Francuske tvrdi da postoji razlog za to

U klubu nezamenljiv, u reprezentaciji zakucan za klubu. Slučaj Vilijama Salibe jedan je od interesantnijih u Francuskoj. Iako važi za jednog od ključnih igrača u ekipi Arsenala, momak iz predgrađa Pariza ne uspeva da se probije do startne postave Trikolora, međutim, selektor Didije Dešan tvrdi da to nije slučajno. Da se razlog krije u njegovim igrama.

Prijateljsku utakmicu sa Nemačkom protekle subote Saliba je presedeo na klupi. U startnoj postavi se u tandemu sa Benžamenom Pavarom našao Dajo Upamekano, koji u vrlo slabih izdanja izgubio mesto u prvih 11 minhenskog Bajerna, što je navelo francuske novinare da se zapitaju zbog čega češće ne pruža priliku defanzivcu Arsenala.

Izabrane vesti

"Ima dobru sezonu, ali isto tako radi stvari koje mi se baš i ne sviđaju. U Francuskoj ima limitiranu minutažu, a kada igra, to nije nužno išlo dobro", izjavio je Dešan na konferenciji.

Upamekano s druge strane ne blista u Bajernu već neko vreme, ali je s druge strane od Mundijala u Kataru standardan. Ima Dešan opravdanje i za to.

"Hijerarhija mu (Salibi, prim.aut) trenutno ne ide u prilog, ali je i dalje tu. Dajo Upamekano možda igra malo više, Vilijam malo manje. Sa pojedinim igračima se trudim da istrajem, jer to može biti do male blokade ili samopouzdanja. Neki nemaju nikakve brige, nekima je potrebna veća minutaža. Vilijam igra manje, tako da mu to ne dozvoljava da bude miran."

Saliba je debitantski nastup u seniorskoj reprezentaciji upisao u martu 2022. godine i od tada odigrao 12 utakmica za Francusku, s tim da je samo polovinu počeo u startnoj postavi. Francuski mediji najavljuju da će večeras protiv Čilea zaigrati od starta, međutim, kako kaže Dešan,

"U reprezentaciji se nije uvek snalazio najbolje u mečevima u kojima sam mnogo rotirao. Nije na istom psihičkom nivou kao u klubu, gde se ne brine da li će igrati. Kada igra za nas, govori sebi da mora da igra dobro jer iza njega u redu stoje drugi igrači. Psihologička situacija mu nije ista kao u klubu. Ima sve što je potrebno za sledeći korak", zaključio je Dešan.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeDidije DešanDajo UpamekanoVilijam Saliba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara