© AFP
© AFP

Upozorenje Barseloni: Ako dovedete Lautara nemojte da ga stavljate na krilo, pa da pričate kako ne valja

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 10:31

Bojan Krkić se zalaže za drugo rešenje

Višemesečno obigravanje Barselone oko Lautara Martineza trebalo bi da se završi potpisom ugovora. Svakodnevno iz Katalonije stižu informacije o presingu španskog prvaka na upravu Intera kako bi po što povoljnim okolnostima doveo Argentinca, ako ne uspe da ga dobije po popusti ili uključi nekog igrača u trampu moraće da plati 111.000.000 evra do 15. juna, posle tog datuma može se pregovarati o ceni i(li) drugim uslovima, međutim na stadionu „Nou Kamp“ uvereni su da u sadašnjem prvotimcu Intera dobijaju rešenje u špicu na duge staze.

Imajući u vidu Lautarove brojke – 16 pogodaka na 31 utakmici za Nerazure ove sezone – logično je očekivati da bude produktivniji u novoj sredini. Pod uslovom da ne bude eksperimenata, već da Martinez zaista i u dresu Blaugrane bude – napadač. A ne „lutajuđi špic“ ili „centarfor koji traži dubinu“.

Izabrane vesti

Nemam nameru da se moje reči tumače kao protivljenje angažmanu Martineza, ali smatram da se profil budućeg centarfora Barselone mora pažljivo analizirati. Bilo bi neoprostivo da se Lautaru dogodi isto što i Antoanu Grizmanu, da ga Kataloncu dovedu, stave ga na krilu i onda se žale kako ta opcija ne funkcioniše. Tako nešto ne sme ponovo da se desi, iako se na prvi pogled čini da je u pitanju čista „devetka“, upozorava Bojan Krkić.

Nekadašnja nada Barselone, sada član MLS ekipe Montreal, smatra da Argentinac u Barseloni može da pokrije samo jednu poziciju i da bi bilo pogubno „šetati ga“ sa mesta na mesto.

„Lautaru je mesto „devetke“ prirodno. Ako biste ga pomerili iz okruženja na koji je navikao protraćili biste njegov talenat. Ako je Barseloni stvarno potreban centarfor, neka ga dovede, ali ako to uradi onda neka ga i koristi kao cenatfora

Krkić još predlaže upravi bivšeg kluba da, ako može, zaustavi „operaciju Lautaro“ i okrene se drugom rešenju. Iz Liverpula.

„Inter najčešće nije tim koji diktira tempo, ima inicijativu tokom utakmice, što me navodi na zaključak da bi Lautaro u Barseloni dobio ulogu koja nije prirodno njegova. Ako mi dozvolite da predložim ime, više bih voleo da moj bivši klub dovede Robera Firmina, jer je Brazilac napadač koji povezuje ostale delove tima sa napadačima, njegovo polje delovanja je široko, izuzetno je pokretljiv“, dodao je Bojan Krkić.

(FOTO: AFP)


tagovi

Lautaro MartinezBojan Krkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara