©Star Sport
©Star Sport

Uroš Miladinović razdrmao Orliće: Srbija preokretom srušila Finsku

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 19:00

Zasluženo slavlje selekcije Jovana Damjanovića, koje je u drugom poluvremenu pokrenuo igrač Čukaričkog - 3:1

Omladinska reprezentacija Srbije pobedom je započela učešće na memorijalnom turniru "Stevan Ćele Vilotić", pošto je u Subotici posle preokreta savladala Finsku - 3:1 (1:1).

Izabranici Jovana Damjanovića su imali dosta problema sa vrlo nadahnutim protivnikom. Finska je bolje otvorila utakmicu i povela ranim golom Jesea Kila u devetom minutu, ali su se Orlići vratili u igru golom Uroša Kabića u 21. minutu utakmice. Za potpuni preokret bio je najzaslužniji fudbaler Čukaričkog Uroš Milovanović, koji je uspeo u potpunosti da promeni dešavanja na meču i sa dve asistencije u 73. i 85. minutu. Prvu je u pogodak pretvorio Marko Lazetić, a drugu Janko Jevremović, čime je Milovanović zaslužio epitet igrača utakmice.

Izabrane vesti

Damjanovićeva selekcija je dosta oscilirala tokom meča, ali je bila znatno konkretnija u drugom poluvremenu, gde je selektor uspeo da napravi ključne izmene, samim tim i prevlast na terenu, što je na kraju krunisano zasluženim slavljem. Pored Milovanovića vrlo važnu ulogu u drugom poluvremenu igrao je i njegov saigrač sa Banovog Brda, Mihajlo Spasojević, koji je bio prilično opasan po gol Finaca u drugih 45 minuta.

Finska je do gola stigla uz dosta sreće, pošto je Kila zakačila lopta na putu ka mreži i prevarila Lazara Kaličanina. Ipak, podbacila je odbrana Srbije u toj situaciji, pošto je prethodno sa leve stane u situaciju da ugrozi našu mrežu olako stigao Juho Talvatije, koji je potom snažno šutirao ka golu gde je potom nemoćan bio Kaličanin.

Ipak, Srbiji se za taj trenutak vratilo kod izjednačujućeg gola. Kabić je izveo slobodan udarac za 35 metara udaljenosti, iskosa sa desne strane, lopta je pala na vrh peterca, odbila se od zemlju i prevarila Luku Nokalainena.

Do kraja prvog poluvremena je bilo nekoliko opasnih naleta sa obe strane, a i drugo poluvreme je otvoreno opasnom šansom Badredina Bušare. Ipak, Kaličanin je odlično reagovao, a potom se sve okrenulo u korist naše selekcije.

Miladinović je prvu veliku šansu Marku Lazetiću kreirao prvu veliku šansu u 55. minutu, kada je doneo loptu sa desnog boka do same završnice, ali je napadač Milana loše zahvatio loptu. Ipak, Lazetić je golgeterski njuh pokazao u 73. minutu, kada je umakao svojim čuvarima kod dobrog centaršuta Miladinovića i sa druge stative poslao loptu u protivničku mrežu.

Sve je moglo da bude završeno u 74. minutu, kada je Kabić odlično probio, lopta je išla ka Lazetiću, ali je na nju naleteo Spasojević i loše je zahtvatio. Bolje da je nije ni dirao s obzirom da Lazetić bio u boljoj u daleko povoljnijoj situaciji. Ipak, sve je bilo gotovo u 85. minutu, kada je Miladinović bio agresivan na sredini terena, oduzeo loptu protivničkim igračima i onda asistirao za Jevremovića.

Srbija za dva dana igra protiv Portugalije (16.00), dok će joj 26. septembra protivnik biti Francuska (17.00).


tagovi

omladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara