Uroš Spajić: Zvezda moj transfer platila loptama

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.20. | 20:25

Srpski štoper otkrio kako je izvršen transfer iz Radničkog u Ljutice Bogdana 1a

Vreme finansijskog oporavka Crvene zvezde i dalje traje, a ne tako davno srpski šampion prolazio je kroz najteže dane u klupskoj istoriji, na pragu kraha, bez osnovnih sredstava za funkcionisanje. 

Bile su to godine kada su se pojačanja dovodila na različite načine, a jedan metod otkrio je Uroš Spajić u razgovoru za ruske medije. Naime, on je otkrio da je kao klinac potpisao za Crvenu zvezdu kada je njegov tadašnji klub, novobeogradski Radnički, na ime transfera dobio - lopte.
“Akademija Radničkog, kluba u kojem sam počeo karijeru, oduvek je bila visoko kotirana u Srbiji. Imao sam dobrog trenera kod kojeg sam rastao“, priča Spajić i nastavlja:
“Kada sam imao 13 godina dobio sam poziv od najvećeg kluba u zemlji – Crvene zvezde. Bilo je nemoguće da odbijem taj poziv. Moj transfer su platili loptama. Bez novca“.

Izabrane vesti

Iako mu je dosadašnja karijera bila vrlo dobra, on priznaje da mu novac nikada nije bio prioritet...
“Još kada sam bio klinac imao sam određene ciljeve za dalji život. Nikad mi nije bila želja da budem milioner, već da budem obrazovan čovek, da budem najbolji što mogu u fudbalu i učinim porodicu ponosnom. Verujem da sam postigao sve svoje ciljeve“.

Pošto je prošao omladinsku školu Crvene zvezde Uroš Spajić je za prvi tim debitovao 2010. godine. U međuvremenu je bio na pozajmici u Sopotu, a u julu 2013. odlazi u Tuluz za 1.500.000 evra. Posle Tuluza prelazi u Anderleht, a zatim od leta 2018. nastupa za Krasnodar u koji je stigao za sumu od 6.000.000 evra.

Foto: ©Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara