Đurđević posle gola u derbiju (Star sport)
Đurđević posle gola u derbiju (Star sport)

Uroš Đurđević: Partizane, napadaj! Odmah pritisak na poslednju liniju Zvezde

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.03.24. | 09:12

„Impresivno je kako trener Duljaj vodi ekipu, Saldanja može da reši derbi i da igra na višem nivou“, ističe miljenik Grobara za Mozzart Sport

Lepota je u jednostavnosti. I kad je reč o igri i kad je u pitanju retorika. Ko mrsi, bilo na terenu, bilo u javnom obraćanju, teško završi šta je započeo. Možda, uz muku. Direktni prolaze. Baš kao što se Uroš Đurđević nadavao golova u Partizanovom dresu u poslednjem pohodu crno-belih ka tituli. Čim bi video gol – šutirao bi.

Takav je (ostao) i u izjavama. Sažetim i preciznim. Poput udaraca kojima je „lomio“ rivale. I dok se mnogi skrivaju iza floskula, jedan od Grobarima omiljenih napadača u poslednjih desetak godina skoro da citira još jednu navijačima dragu ličnost, Sašu Ćurčića. Prošla je bezmalo decenija i po otkako je Đani poslao „poruku pred derbi“, u kome se ispostavilo da su njegove reči bile proročke, a na sličan način popularni Đuka crta put aktuelnoj generaciji crno-belih ka dugo čekanoj pobedi na stadionu „Rajko Mitić“.

Izabrane vesti

Partizan ima prednost u ofanzivnom delu ekipe, trebalo bi baš iz tog razloga, odmah, da napadne, da prebaci težište igre na polovinu rivala. Ako Partizan bude pravio pritisak na zadnju liniju Zvezde od početka, može se nadati pozitivnom ishodu“, koncizno poručuje Uroš Đurđević za Mozzart Sport iz porodičnog doma u Hihonu.

U Španiji se odomaćio. Već je šest godina stanovnik Asturiji, redovno igra za Sporting i uz dužno poštovanje tom klubu, u pitanju je – posao. Period proveden u Partizanu, iako je trajao svega godinu dana, predstavlja emociju. Zato se i danas 30-godišnji špic rado seća kako je bio deo poslednje generacije koja je slavila u večitom derbiju na terenu najvećeg rivala. Tih 3:1 iz aprila 2017. usmerili su Parni valjak ka ciljnoj ravnini.

Bila je to nestvarna prvenstvena trka. I danas se rado sećam mnogih situacija tokom istorijske sezone. Imali smo fantastičan kvalitet kao tim, sjajan stručni štab, podršku navijača i kod kuće i na strani. Karakter i voljni momenat su bili na najvišem nivou na svakoj utakmici. Nije nam bilo važno gde igramo, samo nam je bilo bitno da pobedimo. Dugo traje niz Partizanovih loših rezultata na stadionu najvećeg rivala. Teško je reći da li će tome doći kraj baš ove subote. U derbiju nikada nema favorita, forma ne znači ništa. Voleo bih da se prekine ta negativna tradicija, koja traje već sedam godina“.

Trenutak za istorijski zaokret ne može biti bolji. Crno-beli su lideri na tabeli, najbolji su gosti Mozzart Bet Superlige, dobili su prethodni derbi, igraju uverljivo, naročito u napadu.

Pratim igre Partizana. Impresivan je način kako trener Igor Duljaj vodi ekipu, uživanje je gledati sa koliko strasti daje sebe, kako motiviše igrače. Što se tiče novajlija, Partizan ima visok procenat uspešnosti kad je u pitanju njihov odabir“.

Đurđevićev pogodak protiv Crvene zvezde (Star sport)Đurđevićev pogodak protiv Crvene zvezde (Star sport)

Među njima se izdvaja Mateus Saldanja, u stanju da na prečac osvoji navijačka srca i kandiduje se da bude, možda, opet, strelac u derbiju, kao što je bio u decembarskom. Uostalom, kad je prethodni put imao Brazilca u špicu sastav iz Humske je bio prvak, zahvaljujući zapanjujućem učinku Leonarda da Silve Soze koga je „motivisao“ baš Đurđević. I ovaj njega. Zajedno 54 gola u sezoni.

„Tek sad, posle ove vremenske distance, vidim kakava smo snaga bilo Leo i ja i kako smo jedan drugog gurali napred uz utakmice u utakmicu, a Partizan je iz tog našeg rivaliteta profitirao. Marko Nikolić je majstor da iz igrača izvuče maksimum za dobro ekipe. Što se tiče Saldanje, upravo je on igrač koji može da reši derbi. Definitivno je špic koji može da igra na višem nivou“.

Mateus Saldanja strelac na derbiju - kvota 4,00

Iako je daleko od Beograda, a njegov tim ionako tek u nedelju gostuje Levanteu, Uroš je u situaciji da isprati derbi sa stadiona na kome je i sam bio strelac, u osnovnom delu prvenstva, za tada 1:1. Tad je bio igrač, sad navijač.

Najbitnije je da se udje jako u utakmicu. Mora se od prvog minuta pokazati želja za pobedom, bez straha, ali sa vrućim srcem i hladnom glavom. U ovakvim utakmicama, često sve taktike padaju u vodu. Biće verovatno mnogo tenzije i oko terena, tako da je teško dati dobar savet. Jedno je sigurno, mora se ginuti za svaku loptu, za svaki pedalj terena, igrači Partizna nemaju prva da se štede, mora se ići do granice bola, ako je potrebno i preko toga. Pobeda u ovakvoj utakmici nema cenu“, još jednom je precizan Uroš Đurđević.

Baš kao dok je slao lopte u protivničke mreže.

NADAM SE DA ĆU U HUMSKOJ ZAVRŠITI KARIJERU

Prošlog leta se pominjalo da bi Uroš Đurđević mogao nazad u Humsku. Sve na bazi prijateljske posete stadionu. Redovne, jer svaki put koristi priliku da se vidi sa ljudima koji su mu lansirali krarijeru. Zato i ne krije da bi jednog dana mogao opet u Partizan.

Nadam se da ću u crno belom dresu završiti karijeru, ali da mogu da pomognem ekipi, da nešto značim timu. Svestan sam da je moj dolazak u Partizan najbolja odluka u karijeri“, pojasnio je Đurđević.


tagovi

172. večiti derbiVečiti derbiUroš ĐurđevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara