Urošević (© Star sport)
Urošević (© Star sport)

Urošević podvukao crtu: Uprskali smo! Nikom nije teže nego nama, ali ovo mesto nismo zaslužili

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.05.23. | 11:20

Kapiten Partizana odigrao 200. utakmicu za crno-bele

Velika je razlika između rukovodilaca i sportista. Tolika da Milorad Vučelić i Miloš Vazura žive u svetu u kome je Partizanu sve potaman, dok Igor Duljaj i Slobodan Urošević vide isto što i svaki zaljubljenik u fudbal: da je ova sezona – loša!

I to ne kriju. Poput šefa stručnog štaba koji je ocenio da čak ni drugo mesto, da su ga se crno-beli nekako dokopali, ne bi ispunilo očekivanja, tako i kapiten realno sagledava krah Parnog valjka. Posebno u drugom delu sezone kad se strmoglavio na četvrtu poziciju i opet će morati u kvalifikacije za Ligu konferencije, iako je ciljao makar mesto u eliminacionim borbama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

„Znaju se kakve su ambicije svaki put kad sezona počinje. Bilo je turbulentno, taman napravimo rezultat, pa sve prospemo i tako nekoliko puta, što je dovelo do toga da smo dosta uprskali“, precizan je u pojašnjenju Urošević.

Nešto svetliji tonovi u igri Partizana pojavili su se na kraju prvenstva, ali generalno gledano ovaj takmičarski ciklus pamtiće se kao najlošiji u 21. veku.

Nikom ne može da bude teže nego nama igračima. Mi nosimo ovaj dres. Saglasan sam sa navijačima, imaju pravo da budu nezadovoljni, ali niko krivicu ne oseća više od nas. Niti je kome teže. Nismo zaslužili da budemo na ovom mestu, međutim, to je život, takav je fudbal. Daćemo sve od sebe da se ovakva sezona više ne ponovi“.

U jednom trenutku je čak delovalo da bi u Humskoj mogli da ugroze Crvenu zvezdu, početkom 2023. spustili su razliku na osam bodova, u tom trenutku imali na talonu dva večita derbija, ali kad je eliminisan od Šerifa taj evropski kolaps prelio se na domaće takmičenje i krenuo je put bez povratka.

Pad forme nas je zadesio u najlošijem trenutku. Kasnije, kad smo počeli da se dižemo nismo više imali mogućnost da popravimo bilo šta. Jeste Partizanov grb težak, ali je i lep, nosi dosta pogodonosti. Da bi igrao u Humskoj moraš da naučiš da se nosiš sa pritiskom. Ako ne možeš, onda ne znam...“

Ta poruka kapitena kao predstavlja obrazac ponašanja novajlijama, momcima koji će tek zadužiti opremu, početu novu sezonu sa isto tako velikim očekivanjima...

Navijačima bih poručio da budu uz nas. Imaju pravo da izraze nezadovoljstvo, ali samo jedan Partizan imamo. Moramo u ovim teškim vremenima da budemo zajedno. Otkako sam u klubu, nikad nijednom treneru nije bilo lako da preuzme posao, uradio je i Igor Duljaj sve što je bilo do njega, mi smo dali sve od sebe, neki rezultati se nisu poklopili i trudićemo se da to popravimo naredne sezone“.

Ostaje otvoreno pitanje: sa ili bez Slobodana Uroševića, pošto se ni iz odgovora na pitanje kako se oseća posle velikog jubileja – 200. utakmice u crno-belom dresu – nije moglo zakljčiti da definitivno ostaje, kao što nije izvesno da li će, možda, opet u inostranstvo.

Srećan sam što sam uspeo da stignem do te brojke, ponosan što sam sve ovo vreme branio boje Partizana. Videćemo šta će biti... Meni je ovo već šesta godina, potrefilo se da baš poslednja prvenstvena utakmica u sezoni bude moja 200. Nadam se da će ih biti još, ali videćemo“, dopunio je levi bek.



tagovi

Slobodan UroševićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara