Đurovski brani Gobeljića: Bilo je teško poklopiti loptu, Katai je imao bolju priliku

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 09:49

„Ljudi, koji nisu igrali fudbal smatraju da je nemoguće promašiti gol sa pet metara“, poručio je legendarni as Crvene zvezde

Pred očima navijača Crvene zvezde i dalje titra detalj iz 69. minuta duela na San Siru. Odli-čno loptu je odigrao Degenek i na drugoj stativi pronašao Sanoga. Akrobatski šut Afrikanca bravurom je zaustavio Donaruma, ali lopta je pala pred nogu Marku Gobeljiću...

Svi su očekivali siguran pogodak, ali je Zvezdin univerzalac šutirao preko gola. Bio je to samo jedan u nizu poteza koji je Marku Gobeljiću stavio beleg tragičara. Samo 60 sekundi kasnije dobio je crveni karton.

Izabrane vesti

Deo javnosti se obrušio na Gobeljića, ali u njegovu odbranu je stao legendarni vezista Crvene zvezde Boško Đurovski. On je rekao da ta situacija nije bila idealna, ali i da je Katai imao bolju priliku.

„Za one koji nikada nisu igrali fudbal neshvatljivo je da neko promaši gol velčine sedam metara sa svega pet metara. Međutim bila je teška situacija, iako se čini da je bio sam, lopta je odskočila. On nije igrač napadačkog formata, nije dobro poklopio loptu, tu mora da se odreaguje u deliću sekunde. On dečko je pokušao samo da zakuca loptu, ali je bila nezgodna situacija. Mi smo morali ranije da rešimo tu utakmicu, kod situacije dva na jedan kada su napadali Katai i Ivanić, ali tu moram da pohvalim igrača Milana koji nije napao Kataija i usporio je taj napad čekanjem i naterao krilo Zvezde da šutne“, rekao je Boško Đurovski u razgovoru za Sputnjik.

On je dodao da bi Zvezdin kreativac rešio tu situaciju da je spreman, ali pohvalio je i Dalota na dobrom stavu.

„Po meni je to bila bolja šansa, nego ona Gobeljićeva. Bio je to šut slabijom levom nogom, lopta se odbila od golmana. To je bila teža situacija nego Kataijeva, ne znam šta je Aleksandru bilo, da li je to ta nespremnost, pa je izgubio kocentraciju u situaciji dva na jedan. On je magičan igrač, tu je malo bio egoista“, dodao je Đurovski.


 


tagovi

Marko GobeljićBoško Đurovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara